Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. november 9. 09:31 Vállalat, Világ

Magyarországra is beléphet egy népszerű ruházati lánc

Rengeteg lengyel vásárlót látok a berlini boltunkban, és úgy gondolom, hogy a lengyel piacon jól fogunk teljesíteni. A szlovák Aktuality beszámolója szerint ezt mondta George Weston, az Associated British Foods (ABF) vezérigazgatója annak kapcsán, hogy a cég ruházati boltlánca, a Primark jövőre belép a lengyel piacra.

A Primark a nemrég zárt pénzügyi évének eredményeit bemutatva tulajdonképpen bejelentette, hogy elkezdi a kelet-európai expanzióját, és bár Magyarországot konkrétan nem nevezte meg célpontként, biztató jel lehet, hogy a bécsi üzletekben legalább annyi a magyar vásárló, mint Berlinben a lengyel.

Az ír gyökerű ABF sok mindennel foglalkozik, többek között mezőgazdasági termékekkel és élelmiszer-kereskedelemmel is, de a Primark láncból szerzi összes bevételének közel felét. Most azt közölte, hogy jövőre majdnem 100 ezer négyzetméterrel növelni szeretné boltjainak összesített alapterületét.

A kelet-európai nyitás a szlovén fővárosban, Ljubljanában indul 2019-ben, a további lépésekből azonban egyelőre csak a lengyel belépő a biztos.

A környező országok közül jelenleg csak Ausztriában van Primark üzlet, összesen öt. Németországban jelenleg 27 boltot tart fenn a lánc, de fő piacának az Egyesült Királyság számít, ahol már 185 boltja van, ráadásul ott bővül a leggyorsabb ütemben.

A Primark üzletek forgalma az elmúlt egy év alatt 7,48 milliárd angol fontra (2750 milliárd forintra) nőtt, de ennél is fontosabbnak látszik, hogy – a ruházati piac tömegcikkeket áruló szegmensében dúló öldöklő verseny ellenére – a bevétel 6 százalékos növekedése mellett 15 százalékkal tudta emelni az üzemi szintű nyereségét.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ boltlánc Kelet-Európa Primark ruhabolt terjeszkedés Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.