Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 11. 16:26 Piac

Ételben talált döglött patkány küldte mélybe egy étteremlánc árfolyamát

Összesen közel 18 százalékot zuhantak egy kínai étteremláncot üzemeltető cég részvényei a hongkongi tőzsdén, miután kiderült, hogy egyik éttermének vendége döglött patkányt talált az ételében.

Az esetről eredetileg a kelet-kínai Santung tartomány Weifang városának egyik hírportálja számolt be, a Xiabuxiabu nevű vállalat egyik ottani étterméről van ugyanis szó. Az élelmiszer-biztonsági hatóság azóta már ellenőrzést tartott a helyszínen, és egyelőre bezáratta az éttermet, közölve azt is, hogy meg fogja büntetni – írja a Bloomberg.

A vállalat részvényeinek árfolyama hétfőn 6, kedden pedig újabb 11 százalékkal zuhant. Az eset amúgy is a lehető legrosszabbkor történt a cég szempontjából, mert pont hétfőn jelentették be, hogy a hongkongi és a sencseni tőzsdék közötti kapcsolatot kihasználva a Hongkongon kívüli kínai befektetők is vásárolhatnak Xiabuxiabu-részvényeket.

Szombaton a cég azt tette közzé, hogy előzetes vizsgálata szerint nem higiéniai vagy üzemeltetési okból került a rágcsáló az ételbe. Később ezt a közleményt eltávolították.

Piac étteremlánc Hongkong Kína tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Piac

Váczi István
2018. november 20. 15:23 Piac

Fény derült az aranykereskedelem egyik legrégebbi titkára

Mostanáig nem lehetett tudni, mennyi arany cserél gazdát az első számúnak tartott kereskedelmi központban, Londonban. Az eredmény kevesebb a korábbi szakértői becslésnél.

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 15:48 Pénz, Piac

Újabb legendás, milliárdokat kereső autóipari vezér bukott meg, miután megdézsmálta a cég pénzét

Őrizetbe vették Carlos Ghosnt, a Renault-Nissan-Mitsubishi csoport vezérét, aki évi közel 5 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett, mégis milliárdokat titkolt el.

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 12:20 Pénz, Piac

Utoljára nyomtatják ki a katalógust, amin egy generáció nőtt fel Magyarországon

Magyarországon egy generáció nőtt fel az Otto-magazinokkal. Kelet-Európában az álmodozás szimbóluma volt, de az ágyat is ki lehetett támasztani vele.

Fontos

Hajdu Miklós
2018. november 20. 12:50 Élet

A magyar iskolarendszer még mindig ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint 10-15 éve

Bár számos reform történt a közoktatásban, a kétezres évek problémáinak jelentős része még mindig aktuális.

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.