Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. augusztus 30. 14:25 Pénz

2,6 milliárd dollárt keresnek egy letartóztatott üzletemberen

Külföldi őrizetbe vétele után hazaszállították az egyebek mellett tiltott piacbefolyásolással vádolt Zhu Yidongot, a Shanghai Fuxing Group elnökét. Az üzletember azután tűnt el, hogy az általa vezetett csoport nem fizetett ki mintegy 18 milliárd jüant (2,6 milliárd dollár, 809 milliárd forint) az ügyfeleinek – írja a Bloomberg.

A felügyelet már elkezdte vizsgálni a Fuxing eszközeit és ügyféllistáját, hogy minimalizálja a további kockázatokat. A csoport honlapján azt írja magáról, hogy többféle ágazatban érdekelt, például a kereskedelmi ingatlanpiacon és a pénzügyi szektorban.

A kínai értékpapír-piaci felügyelet júliusi jelentése szerint a Fuxing és egy pekingi alapkezelő többségi tulajdonosa 25 intézményi és 436 magánszámlát használva manipulálta a Dalian Insulator Group tőzsdei árfolyamát, amely több mint a duplájára nőtt 2016 júniusa és 2017 márciusa között.

Az eset ismét rávilágít a kínai hatóságok törekvésére, hogy rendet tegyenek az ország pénzügyi piacán, és csökkentsék a kockázatokat. A felügyelet az utóbbi egy évben több milliárd jüan bírságot szabott ki piacmanipuláció miatt. Múlt héten egy kaszinókat üzemeltető kínai cég elnökét vették őrizetbe Kambodzsában korrupciós vádakkal.

Pénz alapkezelő csalás Kína piacmanipuláció Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Kasnyik Márton
2019. augusztus 15. 12:51 Pénz

Ha 15 ezer milliárd dollár nem tévedhet, akkor nyakunkon a recesszió

Az utóbbi tízből tíz alkalommal pontos volt ez a jelzés.

Debreczeni Anna
2019. augusztus 12. 06:51 Pénz

Hihetetlen pénzeket húz le egy ravasz pénzváltógépes cég

Kiemelkedő profitrátával dolgozik a kék-sárga pénzváltóiról ismert Euronet. A szabályozás laza, ennek megfelelően a trükkök is elég durvák.

Avatar
2019. augusztus 9. 15:27 Pénz

Három gyerek, hét ülés – melyik autót érdemes választani?

Nagyon komoly érdeklődés van a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására, egy hónap alatt 8 ezernél több támogatási igénylést adtak le az érintettek.

Fontos

Torontáli Zoltán
2019. augusztus 18. 07:08 Élet

Vegetarianizmus, természetes étel és klímavédelem: ez nehéz lesz egyszerre

Tudatos vásárlóként hiába szeretnél egyszerre sok mindent elérni, egyelőre úgy néz ki, hogy ez ma még maradéktalanul nem sikerülhet. Melyik ujjunkba harapjunk?

Stubnya Bence
2019. augusztus 17. 07:24 Világ

Három éve a feje tetejére állt világpolitika. De valójában miért?

Hirtelen szexista és rasszista lett a fehér munkásosztály, vagy rájöttek, hogy cserben hagyták őket a munkaerőpiacon? Nem csak a következő választásokat, hanem a globalizáció sorsát is eldöntheti a válasz.

Bucsky Péter
2019. augusztus 16. 06:52 Közélet

Autósportokban erősít a Szijjártó család, az állami pénzek követik őket

Jelentős állami pénzek kerültek a külügytől a külügyminiszter testvére által vezetett kamionversenyes céghez.