Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. augusztus 30. 14:25 Pénz

2,6 milliárd dollárt keresnek egy letartóztatott üzletemberen

Külföldi őrizetbe vétele után hazaszállították az egyebek mellett tiltott piacbefolyásolással vádolt Zhu Yidongot, a Shanghai Fuxing Group elnökét. Az üzletember azután tűnt el, hogy az általa vezetett csoport nem fizetett ki mintegy 18 milliárd jüant (2,6 milliárd dollár, 809 milliárd forint) az ügyfeleinek – írja a Bloomberg.

A felügyelet már elkezdte vizsgálni a Fuxing eszközeit és ügyféllistáját, hogy minimalizálja a további kockázatokat. A csoport honlapján azt írja magáról, hogy többféle ágazatban érdekelt, például a kereskedelmi ingatlanpiacon és a pénzügyi szektorban.

A kínai értékpapír-piaci felügyelet júliusi jelentése szerint a Fuxing és egy pekingi alapkezelő többségi tulajdonosa 25 intézményi és 436 magánszámlát használva manipulálta a Dalian Insulator Group tőzsdei árfolyamát, amely több mint a duplájára nőtt 2016 júniusa és 2017 márciusa között.

Az eset ismét rávilágít a kínai hatóságok törekvésére, hogy rendet tegyenek az ország pénzügyi piacán, és csökkentsék a kockázatokat. A felügyelet az utóbbi egy évben több milliárd jüan bírságot szabott ki piacmanipuláció miatt. Múlt héten egy kaszinókat üzemeltető kínai cég elnökét vették őrizetbe Kambodzsában korrupciós vádakkal.

Pénz alapkezelő csalás Kína piacmanipuláció Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Wiedemann Tamás
2019. február 15. 11:11 Pénz

Németország nem engedi ki a készpénzt a kezéből, és most meg is indokolták, hogy miért

Továbbra is ragaszkodnak az emberek a készpénzes vásárláshoz. Igaz, a nagyobb összegű számlákat egyre gyakrabban már bankkártyával egyenlítik ki.

Jandó Zoltán
2019. február 8. 17:04 Pénz

Blöff volt, hogy kevesebb közpénzt emésztenek majd fel a csapatsportok

A korábban jelzett 50 helyett 125 milliárdnyi adóforinthoz juthatnak a sportszervezetek. A ma bejelentett összeg még a szakmabelieket is meglepte.

Jandó Zoltán
2019. február 7. 06:52 Élet, Pénz

Feladtad az idei fogadalmad? Egy egész ágazat örül neki

Fitnesztermek építenek arra, hogy az év elején közel másfélszeresére ugrik a vendégek száma, az újonnan érkezők többsége azonban néhány héten belül feladja.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 15. 18:34 Adat

Sehol nem gazdagszik olyan ütemben a foci, mint Magyarországon

Beverekedte magát Európa 20 leggazdagabb ligája közé az nb1, de a régióban mindenhol egészségesebb a focicsapatok bevételi struktúrája.

Torontáli Zoltán
2019. február 15. 10:00 Vállalat

A kamionosok után a buszosoknál is kitörhet a kelet-nyugati európai csata

Az Európai Parlament lényegében helybenhagyta azt a javaslatcsomagot, amely alaposan átrendezheti a buszos közlekedést az unióban.

Fabók Bálint
2019. február 15. 06:53 Vállalat

“Lassacskán kezdenek minket emberszámba venni”: Miskolcig söpör az audis sztrájkhullám

A miskolci SEG Automitive-nál sosem sztrájkoltak, de részben az audisok hatására szokatlan összefogás valósult meg. A vezetők azonban megtörték a lendületet.