Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. augusztus 30. 14:25 Pénz

2,6 milliárd dollárt keresnek egy letartóztatott üzletemberen

Külföldi őrizetbe vétele után hazaszállították az egyebek mellett tiltott piacbefolyásolással vádolt Zhu Yidongot, a Shanghai Fuxing Group elnökét. Az üzletember azután tűnt el, hogy az általa vezetett csoport nem fizetett ki mintegy 18 milliárd jüant (2,6 milliárd dollár, 809 milliárd forint) az ügyfeleinek – írja a Bloomberg.

A felügyelet már elkezdte vizsgálni a Fuxing eszközeit és ügyféllistáját, hogy minimalizálja a további kockázatokat. A csoport honlapján azt írja magáról, hogy többféle ágazatban érdekelt, például a kereskedelmi ingatlanpiacon és a pénzügyi szektorban.

A kínai értékpapír-piaci felügyelet júliusi jelentése szerint a Fuxing és egy pekingi alapkezelő többségi tulajdonosa 25 intézményi és 436 magánszámlát használva manipulálta a Dalian Insulator Group tőzsdei árfolyamát, amely több mint a duplájára nőtt 2016 júniusa és 2017 márciusa között.

Az eset ismét rávilágít a kínai hatóságok törekvésére, hogy rendet tegyenek az ország pénzügyi piacán, és csökkentsék a kockázatokat. A felügyelet az utóbbi egy évben több milliárd jüan bírságot szabott ki piacmanipuláció miatt. Múlt héten egy kaszinókat üzemeltető kínai cég elnökét vették őrizetbe Kambodzsában korrupciós vádakkal.

Pénz alapkezelő csalás Kína piacmanipuláció Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 15:48 Pénz, Piac

Újabb legendás, milliárdokat kereső autóipari vezér bukott meg, miután megdézsmálta a cég pénzét

Őrizetbe vették Carlos Ghosnt, a Renault-Nissan-Mitsubishi csoport vezérét, aki évi közel 5 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett, mégis milliárdokat titkolt el.

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 12:20 Pénz, Piac

Utoljára nyomtatják ki a katalógust, amin egy generáció nőtt fel Magyarországon

Magyarországon egy generáció nőtt fel az Otto-magazinokkal. Kelet-Európában az álmodozás szimbóluma volt, de az ágyat is ki lehetett támasztani vele.

Jandó Zoltán
2018. november 17. 07:22 Pénz, Piac

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Hiába estek a Mészáros-részvények, a felcsúti milliárdos nem lett szegényebb. Közel 120 milliárd forintra értékelték az állami megrendelésekkel kipárnázott építőipari cégeit, a Mészáros és Mészáros Kft-t és az R-Kordot.

Fontos

Hajdu Miklós
2018. november 20. 12:50 Élet

A magyar iskolarendszer még mindig ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint 10-15 éve

Bár számos reform történt a közoktatásban, a kétezres évek problémáinak jelentős része még mindig aktuális.

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.