Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. október 4. 14:36 Élet

Többet költenek háziállataikra az amerikaiak, mint tévéelőfizetésre

Nagyon fontos trend fordult meg tavaly. Az amerikaiak ugyanis most már többet költenek a háziállataikra, mint kábeltévé-előfizetésre – írja a Quartz.

2017-ben egy átlagos amerikai háztartás 710 dollárt (200 ezer forintot) költött a háziállataira. Ebből 280 dollár (80 ezer forint) állatorvosra ment, 240 dollár (68 ezer forint) eledelekre, míg a fennmaradó részt más ellátásokra költötték.

Cheryl Russel demográfus elárulta, hogy ezzel a háziállatokra fordított kiadások megelőzték a kábel- és műholdas tévéelőfizetésekre fordított költéseket, pedig a szórakozási kiadások közül ezidáig utóbbira ment a legtöbb pénz a háztartásokban.

Ennek persze az is az oka, hogy a hagyományos tévéelőfizetések száma folyamatosan csökken – már csak azért is mert sokan a tévé helyett már inkább a Netflixen vagy hasonló platformokon néznek filmeket és sorozatokat -, miközben egyre több embernek van háziállata, és ezekre fajlagosan is egyre többet költenek.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2019. május 21. 08:55 Élet

Meghalt Niki Lauda, a sebesség megszállottja földön és levegőben, sportban és üzletben

Sportautók és repülők, illetve egy legendásan horrorisztikus baleset, ez volt a legjobbnak tartott osztrák pilóta életének központi eleme.

Bucsky Péter
2019. május 20. 06:54 Élet

Tételes lista a zöld rendszámos autókról – sokuk szennyezőbb egy hagyományos kocsinál

Sok tölthető hibridnél teljesen érthetetlen, miért támogatja az állam a vásárlásukat és a fenntartásukat.

Torontáli Zoltán
2019. május 18. 07:40 Élet, Vállalat

Kész a félig magyar önvezető kamion, már csak a világot kell hozzáigazítani

A technológia ma már nem kérdés, sokkal izgalmasabb, hogy megéri-e az embert leváltani egy gépre. A válasz ugyanis korántsem egyértelmű.

Fontos

Hajdu Miklós
2019. május 24. 06:40 Adat, Közélet

A győztesekhez tartozni jó, akkor is, ha politikai táborokról van szó

Az MSZP-sek jóval boldogabbak voltak a fideszeseknél, amíg az ő pártjuk volt kormányon. 2010 óta viszont a szocialisták bizonyulnak a szomorúbb csoportnak az egyre derűsebb Fidesz-szimpatizánsokkal szemben.

Jandó Zoltán
2019. május 23. 14:42 Vállalat

Huszonhat munkással kaszált 3,6 milliárdot az állami megbízásokkal kitömött építőcég

Árbevételét megduplázta, nyereségét pedig megháromszorozta tavaly a 190 milliárdból épülő Puskás Stadion kivitelezésén is dolgozó Magyar Építő Zrt.

Váczi István
2019. május 23. 13:13 Vállalat

Vajna örökösei megütötték a főnyereményt: 12 milliárdos osztalék

Magyarország legnagyobb kaszinós cége, az öt fővárosi játékhelyet és a vegas.hu online kaszinót üzemeltető LVC Diamond 12,2 milliárd forint osztalékot fizetett.