Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. október 4. 14:36 Élet

Többet költenek háziállataikra az amerikaiak, mint tévéelőfizetésre

Nagyon fontos trend fordult meg tavaly. Az amerikaiak ugyanis most már többet költenek a háziállataikra, mint kábeltévé-előfizetésre – írja a Quartz.

2017-ben egy átlagos amerikai háztartás 710 dollárt (200 ezer forintot) költött a háziállataira. Ebből 280 dollár (80 ezer forint) állatorvosra ment, 240 dollár (68 ezer forint) eledelekre, míg a fennmaradó részt más ellátásokra költötték.

Cheryl Russel demográfus elárulta, hogy ezzel a háziállatokra fordított kiadások megelőzték a kábel- és műholdas tévéelőfizetésekre fordított költéseket, pedig a szórakozási kiadások közül ezidáig utóbbira ment a legtöbb pénz a háztartásokban.

Ennek persze az is az oka, hogy a hagyományos tévéelőfizetések száma folyamatosan csökken – már csak azért is mert sokan a tévé helyett már inkább a Netflixen vagy hasonló platformokon néznek filmeket és sorozatokat -, miközben egyre több embernek van háziállata, és ezekre fajlagosan is egyre többet költenek.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

2018. december 9. 17:28 Élet, Pénz

Kétszer megtankolhatod a kocsit, ha száraz volt a novembered

A kampány által megcélzott csoport fogyasztási adataiból kiindulva 22-33 ezer forintot spórolhatott, aki megállta, hogy novemberben ne igyon alkoholt.

Wiedemann Tamás
2018. december 9. 12:16 Élet, Pénz

Egy Coca-Cola-termék kapta a túlzó marketing citromdíját

Nagy volt a verseny, akadt olyan olívaolaj, amely 49 százalékban napraforgóolajat tartalmaz.

2018. december 8. 14:41 Élet, Pénz

Közel 90 ezerrel több nyugdíjas él szegénységben, mint 2010-ben

Miközben a kormány saját bevallása szerint emelte a nyugdíjak értékét, egy friss statisztika szerint egyre többek jövedelme nem éri el a szegénységi küszöböt.

Fontos

Jandó Zoltán
2018. december 10. 11:49 Állam

A játékokat nem Lappföldről, hanem a szomszédból hozza a Mikulás Magyarországra

Gazdasági jelentőségéhez képest kifejezetten fontos szerepet játszik a globális játékiparban Kelet-Közép-Európa, Magyarország is a húsz legnagyobb exportőr között van.

Kasnyik Márton
2018. december 8. 07:49 Podcast

Középiskolásokkal kísérleteznének magyar közgazdászok

Mi köze a pillecukor-evésnek ahhoz, hogy valaki mekkora sikert ér el az életben? Horn Dániel és Kiss Hubert János a G7 podcast vendégei.

Jandó Zoltán Wiedemann Tamás
2018. december 7. 06:58 Állam

Nem mehetett volna át a versenyhivatalon a fideszes médiafúzió, ezért lépett a kormány

A GVH egyszer már megtiltotta olyan sajtótermékek egy kézbe kerülését, amiket most a Fidesz-közeli médiaalapítvány szerez meg. A hirdetési piac közel felét ellenőrizheti egyetlen szervezet.