Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. október 4. 14:36 Élet

Többet költenek háziállataikra az amerikaiak, mint tévéelőfizetésre

Nagyon fontos trend fordult meg tavaly. Az amerikaiak ugyanis most már többet költenek a háziállataikra, mint kábeltévé-előfizetésre – írja a Quartz.

2017-ben egy átlagos amerikai háztartás 710 dollárt (200 ezer forintot) költött a háziállataira. Ebből 280 dollár (80 ezer forint) állatorvosra ment, 240 dollár (68 ezer forint) eledelekre, míg a fennmaradó részt más ellátásokra költötték.

Cheryl Russel demográfus elárulta, hogy ezzel a háziállatokra fordított kiadások megelőzték a kábel- és műholdas tévéelőfizetésekre fordított költéseket, pedig a szórakozási kiadások közül ezidáig utóbbira ment a legtöbb pénz a háztartásokban.

Ennek persze az is az oka, hogy a hagyományos tévéelőfizetések száma folyamatosan csökken – már csak azért is mert sokan a tévé helyett már inkább a Netflixen vagy hasonló platformokon néznek filmeket és sorozatokat -, miközben egyre több embernek van háziállata, és ezekre fajlagosan is egyre többet költenek.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

2019. február 21. 17:27 Élet

Nem véletlenül ragaszkodnak politikusok a bukó projektjeikhez

A játékelmélet segítségével mutatják meg kutatók, hogy miért játsszák meg a nagy magabiztosságot a politikai vezetők - akkor is, ha tudják, hogy hülyeséghez ragaszkodnak.

Jandó Zoltán
2019. február 19. 15:13 Élet, Pénz

Kiszámoltuk, mennyit nyerhetsz a kaparós sorsjegyekkel

Hosszú távon még a legjobban fizető sorsjegyeknél is elveszítjük a vásárlásra költött pénzünk közel harmadát. A drágább szelvényekkel nagyobb eséllyel nyerhetünk.

Jandó Zoltán
2019. február 18. 14:55 Élet, Vállalat

A sorsjegy, amin 186 forintot nyersz, 111-et hoz az államnak

Még a legigényesebb sorsjegyre is az eladási ár mindössze 6 százalékát költi a Szerencsejáték Zrt., a jellemző arány azonban inkább 1-2 százalék.

Fontos

Váczi István
2019. február 21. 06:52 Közélet, Vállalat

Közel 2000 milliárd forintért vásárolt már cégeket az Orbán-kormány

Némelyik jól teljesít, más csődbe ment, és van olyan is, amely már Mészáros Lőrincé. De alapvetően csak puffadt és puffadt az állam az utóbbi években.

Bucsky Péter
2019. február 19. 07:00 Pénz

Évi 50 milliárdot hagyunk az államnál egy ki nem használt adókedvezmény miatt

Százezrek nem élnek az szja-kedvezménnyel, pedig egy orvosi papírral évi 90 ezer forintot spórolhatnának. Aki eddig nem tette meg, öt évre visszamenőleg is kérheti.

Jandó Zoltán
2019. február 18. 06:53 Közélet

Káoszba süllyedt a kormány terve, hogy jobban szervezzék a nagy sportrendezvényeket

Nagyon úgy tűnik, hogy hiába volt rá törekvés, mégsem lesz egységes szervezési kerete és felelőse a magyarországi rendezésű nagy sporteseményeknek. Pedig lett volna logika benne.