Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. július 24. 11:15 Világ

A világ legegyszerűbb termékével jön az IKEA, pillanatok alatt el fogják kapkodni

Az IKEA fogott egy sima fehér pólót és egy fehér kapucnis pulóvert, a hátára nyomta a saját logóját, előre pedig egy nagy vonalkódot. Ez a két meghatározó darabja a svéd áruházlánc történetében először piacra kerülő saját ruhakollekciónak, amelyet néhány hasonló stílusú kiegészítővel együtt nemsokára elkezdenek árulni.

Fotó: IKEA

A hasonló, saját logós ruhák divatja (elsősorban egy bizonyos szubkultúrában, a fejlett országok városi fiataljainak körében) egyre nagyobb dobásnak számít, legutóbb mi is bemutattuk, hogy a Lidl saját logóval ellátott zoknija, papucsa és főleg cipője milyen keresett termék lett.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Lidl 13 eurós sportcipőjét majdnem 1300 euróért árulják a netenIlyen az, ha egy olcsó termékből kevés van, de a keresletet a divat az egekbe tolja.

Az IKEA kollekciójáról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a július 31-én nyíló új tokiói áruházban lesz kapható, de csak augusztus 6-ig. A svéd lánc nyilvánvalóan rájátszik arra a trendre, hogy a kínálatot és a hozzáférést globális szinten nagyon szűken tartja, és így próbálja erősíteni a termékek kultikus tárgyakká váljanak.

A Lidl-nél is megfigyelhető, hogy a cipőket csak bizonyos ideig és korlátozott mennyiségben árulják, ennek következtében a vevők azonnal elkapkodják, és a másodlagos piacon akár százszoros áron értékesítik.

Hasonló, bár nem teljesen saját logós termékkel idén nyáron a McDonald’s is kijött, az osztrák leányvállalat a forgalomból kivont műanyag szívószálakból készített olyan fürdőruhákat, amelyek a cég hagyományos csíkos szívószál mintáját utánozzák.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ divat hipszter Ikea Japán Lidl McDonald's póló pulóver saját logós termék Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán Stubnya Bence
2024. május 16. 05:35 Élet, Világ

Így lehet magyar átlagnyugdíjból élni a spanyol tengerparton

Romantikus álom vagy nagyon is kivitelezhető valóság? Mekkora tőke és nyugdíj kell hozzá? Megkérdeztük azokat, akik már kint élnek, és azokat, akik segítenek a kiköltözőknek.

Mészáros R. Tamás
2024. május 15. 05:33 Világ

Nincs magyar vétó, csordogálni kezd Kijevbe a lefoglalt orosz vagyon

A 260 milliárd eurós, zárolt orosz jegybanki vagyon hasznából kaphat fegyvereket és más segítséget Ukrajna.

Torontáli Zoltán
2024. május 14. 13:24 Vállalat, Világ

Ma még nagyobb jelentőséget kaphat a BYD magyar gyára

Amerika 100 százalékra emeli a vámot a kínai elektromos autókra, az EU is drasztikus lépésre készül, de a Szegeden gyártott BYD kocsik uniósak lehetnek.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 17. 05:48 Pénz, Vállalat

Hiába szeretnék sokan, nem lehet csak úgy lejönni a földgázról

Bár jelentősen csökkent a magyar vállalatok földgázfelhasználása, az ipari szereplők nagy része, ha akarna, sem tudna szabadulni a földgáztól.

Stubnya Bence
2024. május 16. 16:16 Adat, Vállalat

Nem ért véget a magyar cégek szenvedése a tavalyi csődhullámmal

Korlátozott forgalomnövekedés, csökkenő árrés és az exportáló cégek szenvedése a kereslet hiánya miatt: ezek lesznek a legnagyobb idei céges kihívások.

Stubnya Bence
2024. május 16. 13:47 Adat, Közélet

Újra lesz pénzünk fogyasztani, de még mindig túl nagy a lyuk a költségvetésen

Ugyan több előrejelzés is kicsit borúsabban látja az idei növekedési kilátásokat, mint pár hónapja, de legalább reálbér-növekedésre és több fogyasztásra számítanak.