Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2024. július 1. 11:11 Adat, Élet

A kempingek drágultak legkevesebbet a szálláshelyek közül az utóbbi két évben

Májusban egy szálloda átlagosan 16, egy panzió közel 12 ezer forintos szállásdíjbevételre számíthatott minden egyes, magyar turisták által ott töltött éjszaka után.

  • A hotelek és a panziók az idén egyelőre nem drágultak sokat az egy évvel korábbi szinthez képest, a közösségi szálláshelyek díja azonban jelentősen, több mint ötödével megugrott.
  • Kétéves időtávon ugyanakkor lényegében minden szállástípus esetében nagyon jelentős áremelkedés volt. A szállodák és a panziók 37, a magánszállások 30, a közösségi szálláshelyek 40 százalékkal drágultak. A kempingeknél tapasztalt 18 százalékos infláció ehhez képest üdítő.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz Adria és a Balaton közötti döntést is átbillentheti a 400 forint felé közelítő euróárfolyamHa nem fordul a trend, vagy nem lép közbe a jegybank, akkor a balatoni szállásadók és lángosozók dörzsölhetik a tenyerüket.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA nyaralási szegénység alapján Magyarország is a Balkán részeA 2010-es években nagyot nőtt a nyaralást megfizetni képest magyarok aránya, de az elmúlt pár évben újra nő a nélkülözés ilyen szempontból Magyarországon.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet drágulás kemping nyaralás panzió szálloda Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2024. július 5. 10:32 Adat

Így tömi ki pénzzel a magyar focit a közmédia

A hasonló népességű, gazdasági erejű, és fociban csak kissé előttünk járó cseheknél a magyarországi negyedét sem éri el a közvetítési jogokból származó bevétel.

Stubnya Bence
2024. július 4. 13:11 Adat, Pénz

Csak az észtek és görögök látják borúsabban a magyaroknál a pénzügyi helyzetüket

Pedig nagyot javult egy év alatt itthon a fogyasztói hangulat. Ez arra volt elég, hogy egy helyett két országban legyen rosszabb a helyzet, mint itthon.

Bucsky Péter
2024. július 1. 15:21 Adat, Közélet

Mélypontra esett a tenderek értéke, fogyókúra várhat a NER-es építőkre

Idén már növekedésnek indult az építőipari közbeszerzések értéke, de a hazai pénzszűke és az uniós források bizonytalansága beárnyékolja az ágazat kilátásait.

Fontos

Stubnya Bence
2024. július 4. 17:21 Közélet, Vállalat

Tovább erősíti a német és izraeli orientációt az új magyar fegyvergyár

Az alapkőletétel előtt két nappal értesült róla a helyi polgármester, hogy Vecsés határában egy német-izraeli cég fegyvergyárat épít.

Bucsky Péter
2024. július 4. 05:17 Közélet, Vállalat

Eddig az állam finanszírozta Mészárosék sok ezer milliárdos üzletét, de ígérik, hogy ez megfordul

A koncessziós szerződések arra szolgálnak, hogy a vállalkozók fejlesszenek a későbbi profit reményében, de a magyar autópályák üzemeltetőinek nem kellett várniuk.

Hajdu Miklós
2024. július 3. 15:31 Közélet, Vállalat

Zavarja a kormányt a választások óta dráguló üzemanyag, pedig volt már rosszabb is a helyzet

A hatósági árak bevezetésekor az átlagjövedelemhez képest jóval drágábbak voltak az üzemanyagok, mint most.