Hírlevél feliratkozás
Nagy Zsolt
2022. augusztus 2. 16:45 Világ

A világ egyik legfontosabb útvonala mentén nő a két vezető hatalom közötti feszültség

Az Egyesült Államok és Kína összefeszülése Tajvan kapcsán nemcsak politikai, hanem logisztikai gondokat is okozhat – írja a Bloomberg, mert a legkisebb konfliktus is durván végigsöpörhet majd az ellátási láncokon.

A koronavírus utáni globális keresletnövekedés miatt korábban nem tapasztalt káosz uralkodott el a szállítmányozási piacon – erről és ennek Magyarországi hatásairól is írtunk és beszéltünk korábban -, és ezek még mindig nem oldódtak meg. Az enyhülés még akkor sem következne be máról holnapra, ha hirtelen lenne elég hajó, konténer, ember, és az összes kikötő újra használható lenne Kínában, most pedig ezt a helyzetet az egyre feszültebb kínai-amerikai viszony is tovább ronthatja. 

Kína évtizedek óta próbálja Tajvan felett megszerezni az irányítást, és sokan attól tartanak, hogy az eddigi eredménytelen megoldási kísérletek után a következő lépés a sziget katonai inváziója lesz. Vannak, akik szerint erre nincs most reális esély a gazdasági helyzet miatt, és az orosz-ukrán háború is tartogatott olyan tanulságokat, amik miatt Kína inkább elnapolna egy inváziót. Mások viszont pont a gazdasági helyzet miatt tartják elképzelhetőnek a támadást, mert egy hadi siker jól jön a rosszabb gazdasági helyzetben.

Egy esetleges katonai konfliktus viszont sokkal gyorsabban durvulhatna el, mert az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden korábban azt mondta, hogy Tajvan megtámadása esetén az USA fegyverrel avatkozna be a konfliktusba, ami azt jelentené, hogy a világ két vezető hatalma csapna össze, ráadásul egy olyan területen, ahol a világ konténerszállítmányainak jelentős része halad át.

Az alábbi térképen görgetve interaktív nézetben is láthatóak a szállítmányozási útvonalak és az azokon áthaladó forgalom.


 

A Tajvani-szoros*A Tajvani-szoros körülbelül 300 kilométer hosszúságú szoros a szárazföldi Kína és Tajvan szigete között. A szoros a Dél-kínai-tenger része, északkeleten a Kelet-kínai-tenger határolja. A legkeskenyebb része 131 kilométer széles. A szoros nyugati partján a szárazföldön Fucsien tartomány fekszik. a Kínából, Japánból, Dél-Koreából és Tajvanból Európába és az Egyesült Államokba tartó áruk egyik legforgalmasabb útvonala. A Bloomberg szerint a világ konténerállományának fele, a legnehezebb teherhajók 88 százaléka itt halad át időnként, ennek az útvonalnak a legkisebb veszélyeztetése nemcsak az árakat lőné az egekbe, de a szállítási időtartamokat is nagyban megnövelné. Kerülőúton ugyan célba érhetnek a konténerek, ugyanakkor az alternatívaként emlegetett Filippínó-tengeren végrehajtott kerülő nemcsak drágábbá, hanem jóval veszélyesebbé is teszi az utat, az évnek ebben a szakában ugyanis gyakoriak a hurrikánok.

A feszültség most azért nőtt hirtelen, mert az Egyesült Államok képviselőházának elnöke, Nancy Pelosi kelet-ázsiai útjának egyik állomásaként Tajvanra látogat, amit Kína provokációnak tekint. 

 

Egy hétfői külügyi eligazításon Kína hangsúlyozta, hogy Pelosi látogatása rendkívül nagy politikai kockázatot hordoz magában, és a kínai hadsereg nem fog ölbe tett kézzel ülni, ha Peking úgy érzi, veszélyben a függetlensége és területi integritása (Tajvant ugyanis Kína saját területének tekinti, melyet szerinte egy szakadár kormány irányít). „Kína meg fogja tenni a szükséges és erős ellenlépéseket, hogy megvédje szuverenitását és területi egységét” – mondta a kínai külügyminiszter szóvivője.

A kínai hadsereg az utóbbi napokban masszív jelenlétet épített ki a Tajvani-szoros mentén fekvő tartományban, és nagyszabású hadgyakorlatokat tart. Az ügy érzékenységét jól érzékelteti, hogy a tajvani látogatás nem szerepel Pelosi hivatalos menetrendjében, csupán a hozzá közel álló stábtól értesültek arról, hogy Szingapúr és Malajzia után Tajvan is rajta van a listán – ha ezek az információk helytállóak, a házelnök augusztus másodikán, kedden este érkezik Tajvanra. Frissítés: Pelosi megérkezett Tajvanra, a látogatásra tehát valóban sor kerül.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA CIA igazgatója szerint az orosz invázió Kína Tajvannal kapcsolatos terveit is átírtaAz amerikai hírszerzés igazgatója szerint a kínaiak próbálják levonni a tanulságokat az orosz invázióból.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA katonai hódítás nem tűnik el a világból, csak átalakulAz állami fegyveres agresszió nem ment ki a divatból, csak összezsugorodott, és a módszerei is trükkösebbé váltak a formális hadüzenetek korához képest.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚjabb fegyverüzlettel idegesíti Kínát az Egyesült ÁllamokSzáznál több tankot, valamint több száz páncéltörő és légelhárító rakétát ad el az USA Tajvannak. Kína nem boldog.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Kína konténer logisztika Tajvan tengeri szállítmányozás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Hajdu Miklós
2023. december 8. 16:12 Világ

Egyre több osztrák karácsonyi vásárban üti fel a fejét sztrájk, mert a dolgozók bére nem követi az inflációt

Ausztriában éles ellentét bontakozott ki a kiskereskedelmi dolgozók és munkaadók béremeléssel kapcsolatos elképzeléseit illetően.

Mészáros R. Tamás
2023. december 8. 04:34 Közélet, Világ

Tíz év késéssel beindult a keleti nyitás, csak közben elvesztette értelmét

Kína és Dél-Korea az akkumulátorgyártás felfutásával az utóbbi években a legnagyobb magyarországi befektetők közé került – ám ezekre a befektetésekre ma már jóval kisebb szükség van, mint 2010-ben.

Kovács Krisztián
2023. december 6. 18:47 Világ

Argentína példája mutatja, hogy ostoba környezetben csak ostobán lehet kormányozni

A megválasztott elnök egyelőre keresi és nem találja a programot végrehajtó jegybankelnököt és pénzügyminisztert.

Fontos

Hajdu Miklós
2023. december 8. 12:18 Élet

2050-re véget vetne a gázfűtésnek az Európai Unió

Gázkazánok és -bojlerek helyett megújuló energiaforrásokból előállított elektromosságot használó fűtőberendezésekre kell átállniuk a háztartásoknak.

Bucsky Péter
2023. december 8. 10:04 Támogatói tartalom

Budapesti tudásközpont segíti a multikat a karbonlábnyom csökkentésében

A bizonyíthatóan fenntartható beszállítók az új európai uniós szabályozás miatt előnybe kerülhetnek az ökológiai lábnyommal kevésbé törődő versenytásaikhoz képest.

Torontáli Zoltán
2023. december 7. 18:14 Adat, Élet

Régen stabilan 17 ezer forintba került a nagy bevásárlásunk, most stabilan 24 ezer lett

A közepesnek tekinthető nyugdíjnak egy hónapban több mint a felét alapvető élelmiszerekre kell költeni.