Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. április 27. 12:22 Vállalat

Senkinek nem kellenek Vajna Tímea drágakövei

Negyedszer hirdette meg eredménytelenül a felszámoló az egykor részben Vajna Tímea tulajdonában álló Dorottya Diamond Palace Kft. ékszerkereskedő cég készleteit. Az első három alkalomhoz hasonlóan ezúttal sem érkezett egyetlen ajánlat sem, pedig folyamatosan csökkentették azt a minimális árat, amit a vevőnek ki kellene fizetnie. Április elején már alig több mint harmadannyiért hirdették meg az ékszereket és egyéb tárgyakat, mint amennyire az értéküket tavaly ősszel becsülték.

A Dorottya Diamond Palace Kft. bedőlésének 2017-ben, amikor a cég eddigi utolsó beszámolóját közzétette, még sok jele nem volt. A vállalat ugyan nem működött nyereségesen, de voltak tartalékai, és a fizetőképessége sem tűnt kifejezetten rossznak. Két évvel később, 2019-ben azonban a társasággal szemben már sorra indultak a végrehajtási eljárások, mások mellett az adóhatóság részéről is. Ekkor a 24.hu azt írta, hogy a korábban a cégben 49 százalékos részesedéssel rendelkező Vajna Tímea*Illetve vélhetően Vajna Tímea cége, amelyen keresztül birtokolta a vállalatot. is nyújtott kölcsönt az ékszerkereskedőnek, ám az nem fizette még vissza a pénzt.

A vállalat ellen végül nagyjából másfél éve indult meg a felszámolási eljárás. Ennek keretében próbálták meg már több ízben is értékesíteni a társaság megmaradt készleteit: közel 130 drágakövet – köztük turmalint, zafírokat és fekete gyémátokat -, több mint 100 gramm aranytörmeléket, páncélszekrényeket, vitrineket, kamerákat és különböző irodabútorokat.

Az eszközök összértékét tavaly októberben még 5,7 millió forintra becsülték, és ennyiért is hirdették meg őket, de ekkora összeget senki nem akart fizetni. A következő körben – közvetlenül karácsony előtt – a becsérték maradt, de már 4 millióért is el lehetett volna vinni a bútorokat és az ékszereket, ám azok még így sem kellettek senkinek. Sőt, februárban 2,9 milliós minimálár mellett sem érkezett ajánlat.

Az április elején közzétett újabb pályázaton így már csak 2,2 millió forintos árat határoztak meg, sőt valamiért a becsült értéket is ennyire szállították le, holott a készlet pontosan ugyanaz, amit fél éve még 5,7 millió forintra értékeltek fel. Most az ékszertöremlékeket és drágaköveket a korábbi kétmillió forint helyett egymillióra, a bútorokat 3,7 millió helyett 1,2 millió forintra taksálták. Ennek ellenére lett az eredmény ugyanaz, mint korábban, azaz nem érkezett egyetlen ajánlat sem.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTizenkét milliárdot hozott a hagyaték, amit már az USA-ból birtokolhat Vajna TímeaVajna Tímea túladott a legfontosabb cégen. Az új tulajdonos egy Las Vegas-i cég, amely mögé a végső haszonélvező kényelmesen el tud bújni.

Vállalat Dorottya Diamond Palace ékszer Vajna Tímea Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2021. május 7. 05:42 Vállalat

A magyar cég, amely kiszívja a hőt a Földből

A Mol nem csapott le az ötletükre, így végül úgy döntöttek, maguk csinálják meg a világszinten is egyedinek számító fűtőművet, amelynek külföldön is lehet piaca.

Jandó Zoltán
2021. május 6. 09:17 Vállalat

Magyar foci jövőre: Szíjj László kis csapata játszik Szíjj László nagy csapata ellen

Miközben Szíjj László legnagyobb csapata az Európa Ligában indul.

Torontáli Zoltán
2021. május 5. 11:00 Vállalat

Kivonja a magyar belvárosokból a környezetszennyező furgonokat az egyik vezető házhozszállító cég

A Gebrüder Weiss magyar leányvállalata azonnal elektromos hajtásra vált, amint elérhetővé válnak az ehhez szükséges járművek.

Fontos

Stubnya Bence
2021. május 8. 07:34 Podcast

Miért fogadták el csendben az ápolók, hogy az orvosok helyzete javult, miközben az övék még romlott is?

Hosszú távon a magyar betegek érdeke is az, hogy az egészségügyi reformból kihagyott ápolók összefogjanak a helyzetük javításáért - Szabó Imrével és Fabók Bálinttal erről beszélgettünk az e heti G7 Podcastban.

Avatar
2021. május 6. 16:27 Közélet

A módosított magyar költségvetés tele van átláthatatlan és trükkös számítással

A kormány a saját prognózisától is eltér az előirányzatokban, és még regionális összehasonlításban is gyenge a teljesítménye.

Torontáli Zoltán
2021. május 6. 06:03 Adat

Vihar előtti csend: a jósolt áremelés még nem érkezett meg az élelmiszerboltokba

Szokásos havi bevásárlásunknál ugyan mértünk némi drágulást, de ez még biztosan nem az, ami a következő hónapokban várhat ránk.