Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. április 27. 12:22 Vállalat

Senkinek nem kellenek Vajna Tímea drágakövei

Negyedszer hirdette meg eredménytelenül a felszámoló az egykor részben Vajna Tímea tulajdonában álló Dorottya Diamond Palace Kft. ékszerkereskedő cég készleteit. Az első három alkalomhoz hasonlóan ezúttal sem érkezett egyetlen ajánlat sem, pedig folyamatosan csökkentették azt a minimális árat, amit a vevőnek ki kellene fizetnie. Április elején már alig több mint harmadannyiért hirdették meg az ékszereket és egyéb tárgyakat, mint amennyire az értéküket tavaly ősszel becsülték.

A Dorottya Diamond Palace Kft. bedőlésének 2017-ben, amikor a cég eddigi utolsó beszámolóját közzétette, még sok jele nem volt. A vállalat ugyan nem működött nyereségesen, de voltak tartalékai, és a fizetőképessége sem tűnt kifejezetten rossznak. Két évvel később, 2019-ben azonban a társasággal szemben már sorra indultak a végrehajtási eljárások, mások mellett az adóhatóság részéről is. Ekkor a 24.hu azt írta, hogy a korábban a cégben 49 százalékos részesedéssel rendelkező Vajna Tímea*Illetve vélhetően Vajna Tímea cége, amelyen keresztül birtokolta a vállalatot. is nyújtott kölcsönt az ékszerkereskedőnek, ám az nem fizette még vissza a pénzt.

A vállalat ellen végül nagyjából másfél éve indult meg a felszámolási eljárás. Ennek keretében próbálták meg már több ízben is értékesíteni a társaság megmaradt készleteit: közel 130 drágakövet – köztük turmalint, zafírokat és fekete gyémátokat -, több mint 100 gramm aranytörmeléket, páncélszekrényeket, vitrineket, kamerákat és különböző irodabútorokat.

Az eszközök összértékét tavaly októberben még 5,7 millió forintra becsülték, és ennyiért is hirdették meg őket, de ekkora összeget senki nem akart fizetni. A következő körben – közvetlenül karácsony előtt – a becsérték maradt, de már 4 millióért is el lehetett volna vinni a bútorokat és az ékszereket, ám azok még így sem kellettek senkinek. Sőt, februárban 2,9 milliós minimálár mellett sem érkezett ajánlat.

Az április elején közzétett újabb pályázaton így már csak 2,2 millió forintos árat határoztak meg, sőt valamiért a becsült értéket is ennyire szállították le, holott a készlet pontosan ugyanaz, amit fél éve még 5,7 millió forintra értékeltek fel. Most az ékszertöremlékeket és drágaköveket a korábbi kétmillió forint helyett egymillióra, a bútorokat 3,7 millió helyett 1,2 millió forintra taksálták. Ennek ellenére lett az eredmény ugyanaz, mint korábban, azaz nem érkezett egyetlen ajánlat sem.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTizenkét milliárdot hozott a hagyaték, amit már az USA-ból birtokolhat Vajna TímeaVajna Tímea túladott a legfontosabb cégen. Az új tulajdonos egy Las Vegas-i cég, amely mögé a végső haszonélvező kényelmesen el tud bújni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Dorottya Diamond Palace ékszer Vajna Tímea Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.