Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. február 1. 09:53 Vállalat

Jöhet az Aqua Lorenzo, a GVH nem gördít akadályt Mészáros Lőrinc elé

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Mészáros-csoport legfrissebb felvásárlását. A felcsúti milliárdos tavaly alapított Aqua Lorenzo nevű cége így megvásárolhatja az ország egyik legnagyobb kapacitású, ásványvíz, üdítőital és energiaital gyártására, illetve palackozására szakosodott üzemét.

A gyártóegység úgy kerülhet Mészárosékhoz, hogy korábbi birtokosa, az Aquarius-Aqua Kft. felszámolás alá került, így eszközeit (köztük az üzemet is) elárverezik. Bár az egységre, illetve bizonyos berendezésekre több érdeklődő is lett volna, múlt heti cikkünkben bemutattuk, hogy ezek a potenciális vevők hogyan fújtak visszavonulót Mészáros Lőrinc feltűnésekor, és így miként juthatott hozzá kifejezetten olcsón az üzemhez a felcsúti milliárdos.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIlyen, amikor megmentenek egy céget Mészáros Lőrincnek a külföldi befektetőktől, áron alulHa Mészáros Lőrinc meg akar venni féláron és verseny nélkül egy nagy üzemet, akkor megveszi. Részletesen bemutatjuk egy példán, hogyan működik a folyamat szabályosan, olajozottan.

A tényleges vevő sokáig nem lépett a nyilvánosság elé, múlt hétfőn azonban – miután kérdéseket küldtünk a csoportnak a témában – bejelentette tervét a GVH-nak. Erre bólintott most rá a versenyhivatal, egészen pontosan azt jelezte a szervezet, hogy vizsgálódni sem fog, mivel a vonatkozó jogszabály szerint

vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn.

Az albertirsai egységben az előző tulajdonos egy ideig elsősorban ásványvizet palackozott, aminek eredményeként mennyiségben sokáig piacvezető is volt az Aquarius-Aqua Magyarországon. A Mészáros-csoport azonban egyáltalán nem biztos, hogy erre a termékkörre fog koncentrálni a közeljövőben, az ásványvízben ugyanis jelenleg nem túl sok potenciál van.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMészáros Lőrinc lerohanhatná az ásványvízpiacot, de valószínűleg nem fogjaMire jó egy olcsón megszerzett ásványvízüzem a rendkívül nyomott magyar piacon? Lehet belőle például üdítőitalgyár.

Vállalat Aqua Lorenzo Aquarius-Aqua ásványvíz Mészáros Lőrinc Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Torontáli Zoltán
2023. január 30. 04:34 Élet, Vállalat

Hiánycikk lett a fagyasztóláda, az árstopolt húsok felhalmozásának eszköze

A cukrot fel lehet polcozni a kamrában, de hova tegye az ember a csirkemellet? A fagyasztóláda ma a magyar vásárlók slágerterméke.

Jandó Zoltán
2023. január 29. 04:34 Adat, Vállalat

Százmilliárdokat költenek, hogy újra legyen értelme a lakossági napelemeknek, de ez sem elég

Nagyon látványosan pörög fel a hazai villamosenergia-hálózat fejlesztése, de a kormányon múlik, hogy meddig blokkolják a háztartási napelempiacot.

Fabók Bálint
2023. január 27. 04:34 Pénz, Vállalat

Kis alföldi faluból indult, ma már százezrek előtt villog Ferrarijaival a legkülöncebb magyar multimilliárdos

Top 50-es magyar milliárdos még nem engedte be annyira a nyilvánosságot a magánéletébe, mint az életéről milliós nézettségű videókat posztoló Jákob Zoltán.

Fontos

Hajdu Miklós
2023. január 29. 15:35 Tech

A techcégek válsága közben alakíthatja át az internetes kereséseket a ChatGPT

A Microsoftot és a Google-t is lépéskényszerbe hozta a ChatGPT megjelenése, miközben tízezreket bocsátanak el.

Stubnya Bence
2023. január 28. 15:45 Adat

Visszaesett a megújulók aránya az uniós energiafogyasztásban, de a számokat a tűzifaégetés is nagyon torzítja

2021-ben először fordult elő, hogy csökkent a megújulók aránya az uniós energiafogyasztáson belül. A számokat viszont jelentősen torzítja a biomassza felhasználása, amivel más bajok is vannak klímaszempontból.

Stubnya Bence
2023. január 28. 04:34 Podcast

A magyarok túlnyomó többsége konkrétan meg tudja mondani, hogy mit tenne a fenntarthatóbb életmódért

Van remény arra vonatkozóan, hogy ki tudjunk alakítani egy kisebb környezetterheléssel járó társadalmi működésmódot - mondta Varga Attila a G7 Podcast e heti adásában.