Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2021. február 1. 09:53 Vállalat

Jöhet az Aqua Lorenzo, a GVH nem gördít akadályt Mészáros Lőrinc elé

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Mészáros-csoport legfrissebb felvásárlását. A felcsúti milliárdos tavaly alapított Aqua Lorenzo nevű cége így megvásárolhatja az ország egyik legnagyobb kapacitású, ásványvíz, üdítőital és energiaital gyártására, illetve palackozására szakosodott üzemét.

A gyártóegység úgy kerülhet Mészárosékhoz, hogy korábbi birtokosa, az Aquarius-Aqua Kft. felszámolás alá került, így eszközeit (köztük az üzemet is) elárverezik. Bár az egységre, illetve bizonyos berendezésekre több érdeklődő is lett volna, múlt heti cikkünkben bemutattuk, hogy ezek a potenciális vevők hogyan fújtak visszavonulót Mészáros Lőrinc feltűnésekor, és így miként juthatott hozzá kifejezetten olcsón az üzemhez a felcsúti milliárdos.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkIlyen, amikor megmentenek egy céget Mészáros Lőrincnek a külföldi befektetőktől, áron alulHa Mészáros Lőrinc meg akar venni féláron és verseny nélkül egy nagy üzemet, akkor megveszi. Részletesen bemutatjuk egy példán, hogyan működik a folyamat szabályosan, olajozottan.

A tényleges vevő sokáig nem lépett a nyilvánosság elé, múlt hétfőn azonban – miután kérdéseket küldtünk a csoportnak a témában – bejelentette tervét a GVH-nak. Erre bólintott most rá a versenyhivatal, egészen pontosan azt jelezte a szervezet, hogy vizsgálódni sem fog, mivel a vonatkozó jogszabály szerint

vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn.

Az albertirsai egységben az előző tulajdonos egy ideig elsősorban ásványvizet palackozott, aminek eredményeként mennyiségben sokáig piacvezető is volt az Aquarius-Aqua Magyarországon. A Mészáros-csoport azonban egyáltalán nem biztos, hogy erre a termékkörre fog koncentrálni a közeljövőben, az ásványvízben ugyanis jelenleg nem túl sok potenciál van.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMészáros Lőrinc lerohanhatná az ásványvízpiacot, de valószínűleg nem fogjaMire jó egy olcsón megszerzett ásványvízüzem a rendkívül nyomott magyar piacon? Lehet belőle például üdítőitalgyár.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Aqua Lorenzo Aquarius-Aqua ásványvíz Mészáros Lőrinc Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Pletser Tamás
2023. június 2. 17:01 Vállalat, Világ

Nem egyértelműen jó hír Magyarországnak a gázár összeomlása, mi lesz a legfontosabb vezetékünkkel?

Újra szerződés szerint jön az orosz gáz Európába, de az árcsökkenéshez hozzájárult az európai ipar recessziója is.

Jandó Zoltán
2023. június 2. 14:19 Vállalat

Jobban látni, miből urizál Matolcsy György fia, miközben százmilliókat bukott a cége

Több mint húszmilliárdnyi vagyon és ugyanennyi hitel jelent meg a jegybankelnök fiának cégében 2022-ben, egy érdekes ügylet végeredményeként.

Hajdu Miklós
2023. június 2. 12:41 Vállalat

Akkor is drágulhat a benzin a magyar kutakon, ha az olajár nem változik és a forint se gyengül

Nincs jó alkupozícióban a Mol, amikor a tranzitdíjakról kell megállapodnia azzal a két országgal, ahonnan az olajvezetékek jönnek.

Fontos

Fabók Bálint
2023. június 3. 17:33 Világ

„15-szörös áron adták a benzint, de meg kellett vennem, mert az életemről van szó” – menekülés a szudáni polgárháborúból

Aki nem menekült el, lényegében hat hete be van zárkózva Szudán fővárosában, az akár 40 fokos melegben azonban rendszeresen előfordul, hogy nincs áram és víz.

Kolozsi Ádám
2023. június 3. 13:15 Közélet, Világ

Orbán a jobboldali internacionálé áttörését várja a spanyol radikálisoktól

A magyar kormányfő a spanyol radikálisoktól várja az európai jobboldali fordulatot, a centristák ellenben Spanyolország „melonizációjától” tartanak a Vox előretörése miatt.

Bucsky Péter
2023. június 3. 04:34 Podcast

Sok ezer milliárdos bevételhez jut a legnagyobb magyar cég a monopolizált hulladékpiacon

A koncessziós eljárás lezárása után módosított szabályokkal az addig veszteségesnek látszó üzletet valószínűleg aranybányává tette a kormány a Molnak.