Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. március 13. 10:04 Vállalat

Rengeteg olyan étterem is kiszállításba kezd, ahol eddig hallani sem akartak róla

A koronavírus egyre látványosabb visszaesést okoz számos gazdasági szektornak, ezzel együtt a hétköznapok egyre élesebb átalakulásával számos termékre vagy szolgáltatásra meredeken nő a kereslet. A kézfertőtlenítők és a szájmaszkok iránti igény megugrása a legszembetűnőbb, de jelentősen nő a forgalma például az áruházakat kiszolgáló nagykereskedőknek is.

Úgy tűnik, jelentősen megugorhat az igény az ételkihordás iránt is, amelyre nemcsak az éttermeket kerülő vagy otthoni dolgozásra váltó emberek igénye nő, hanem számos étterem ezzel próbál menekülni a visszaesés elől. A finn gyökerű ételkihordó céget, a Woltot még szerdán kerestem meg, hogy éreznek-e forgalomnövekedést, de akkor még azt írták, hogy jelentős változást nem érzékelnek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBeálltam biciklis ételfutárnak és megnéztem, mennyit lehet vele keresniÉledezik a piac, kevés a fóka, sok az eszkimó, de lehet ez még sokkal jobb is.

Tegnap délután azonban már azt írták, hogy csütörtökön már sokkal inkább érezhető volt a forgalom növekedése. Ennél is szembetűnőbb fordulat, hogy az éttermek „sorban jelentkeznek” hozzájuk, hogy rajtuk keresztül bonyolítsák a kiszállításaikat. A Wolt levele szerint „körülbelül ötször annyian” jelentkeztek náluk, mint amennyien eddig, köztük olyanok is, akik korábban elzárkóztak tőlük például arra hivatkozva, hogy nem illik a profiljukba.

Főként belvárosi, turistákat kiszolgáló éttermekről van szó, amelyekről mi is írtunk, mert a turisták elmaradása miatt jelentős visszaeséssel számolnak. „Az igényük az, hogy a lehető leggyorsabban kerüljenek fel a rendszerbe, és lehessen tőlük rendelni, hiszen a kieső forgalmat minél hamarabb szeretnék pótolni, illetve megállítani a csökkenést és a dolgozóikat megtartani” – írta a Wolt, amely emiatt extra kapacitásokkal próbálja integrálni ezeket az éttermeket. A járvány miatt egyébként a Wolt lehetőséget biztosít arra, hogy a kiszállítás során az ügyfél ne találkozzon a futárral.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBejelentve havi nettó 350 ezer plusz borravalót keres egy ételfutár BudapestenÚjabb fejezet a „lehet, hogy rossz szakmát választottál” történetben. Igaz, ezért a keresetért a munka egy részét hétvégén kell elvégezni.

A magyarországi ételkiszállítás másik jelentős szereplőjét, a Netpincért is megkérdeztem a jelenségről. Válaszában általánosságokat írt arról, hogy extrém körülmények között – ami jelenthet éjszakát, ünnepeket vagy járványt – nagyon sokat rendelnek, de mivel a vírust megelőzően is folyamatosan növekedtek, ezért nehéz megmondani, hogy az elmúlt pár hét növekedéséhez mennyiben járult hozzá a járvány.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat kiszállítás Netpincér Wolt Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.