Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. december 4. 11:59 Élet, Vállalat

Bejelentve havi nettó 350 ezer plusz borravalót keres egy ételfutár Budapesten

Lassan hozzászoktunk már, hogy a kiskereskedelmi dolgozók, az építőipari szakmunkások vagy a teherautósofőrök bére is szépen emelkedik az utóbbi időben, és nem ritka, hogy már eléri a magasabban képzett munkavállalók keresetét is. Amint azt már számtalanszor körbejárta a magyar sajtó, a trend mögött elsősorban a munkaerőhiány áll, amely éppen egybeesik a gazdaság újabb növekedési ciklusával.

Most egy újabb, első hallásra talán még mindig meghökkentő bérnövekedésre bukkantunk. A nyár elején indult ételfutár cég, a Wolt bemutat néhány mintát arra, hogy mennyit kereshetnek nála a futárok.

  • Havi 84 órával, azaz napi 4 órás munkával bruttó 200 ezer forint lehet a bér.
  • Havi 168, azaz napi 8 órával 400 ezer forint is elérhető.
  • Havi 240 órával pedig bruttó 550 ezer forint kereshető meg.

A cégnél biciklis, motoros és autós ételfutárként is lehet dolgozni, és amint azt korábbi cikkünkben (akkor még nem ezekkel a kereseti lehetőségekkel) bemutattuk, a főállásban futárkodók a kata szerint összesen havi 50 ezer, a félállásúak pedig 25 ezer forint adót fizetnek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBeálltam biciklis ételfutárnak és megnéztem, mennyit lehet vele keresniÉledezik a piac, kevés a fóka, sok az eszkimó, de lehet ez még sokkal jobb is.

Ez azt jelenti, hogy egy főállásban ezzel foglalkozó motoros futár napi 8 óra munkával havi nettó 350 ezer forintot kereshet vállalkozóként, amit kiegészíthet a borravalóval.

A cégnél érdeklődésünkre azt mondták, hogy a havi nettó 350 ezer forintot tapasztalataik szerint többnyire a gyakorlattal rendelkező motoros vagy autós futárok érhetik el (és nekik benzinköltségük is van), de volt már példa arra is, hogy egy biciklis vihetett haza bruttó 600 ezer forintot.

A futárjövedelmet leginkább úgy lehet maximalizálni, ha valaki a déli csúcsidőben dolgozik 3 órát 11 és 14 óra között, majd 17-18 óra között áll be újra, és este 21 óráig óránként átlagosan 2,5-3 fuvart teljesít. A kettő közötti délutáni szünetben, 14 és 17 óra között alig akad munka, de a Wolt úgy találta ki a rendszerét, hogy minden futárnak garantál legalább 1750 forintot óránként, ha készenlétben áll (még akkor is, ha egyetlen fuvarja sincs).

Másrészt az említett összegek csak úgy jönnek ki, ha hétvégén is dolgozik a futár, egy hétvégén összesen legalább 8 órát, vagyis a havi 168 órából például legalább 32-őt a hétvégére csoportosít.

A cégnél péntek este kezdődik a hétvége, amely a legpörgősebb időszaknak számít, és vasárnap estig tart, ekkor magasabb fuvardíjakkal honorálják a munkát.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHavi nettó 540 ezret ad az Aldi azoknak a kezdőknek, akik nem is a pénz miatt mennek hozzáA cégnél eltöltött kilencedik évtől bruttó 1,3 millió forintra emelkedik a regionális vezetők fizetése.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Vállalat ételfutár fizetés futár Wolt Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.