Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. december 4. 11:59 Élet, Vállalat

Bejelentve havi nettó 350 ezer plusz borravalót keres egy ételfutár Budapesten

Lassan hozzászoktunk már, hogy a kiskereskedelmi dolgozók, az építőipari szakmunkások vagy a teherautósofőrök bére is szépen emelkedik az utóbbi időben, és nem ritka, hogy már eléri a magasabban képzett munkavállalók keresetét is. Amint azt már számtalanszor körbejárta a magyar sajtó, a trend mögött elsősorban a munkaerőhiány áll, amely éppen egybeesik a gazdaság újabb növekedési ciklusával.

Most egy újabb, első hallásra talán még mindig meghökkentő bérnövekedésre bukkantunk. A nyár elején indult ételfutár cég, a Wolt bemutat néhány mintát arra, hogy mennyit kereshetnek nála a futárok.

  • Havi 84 órával, azaz napi 4 órás munkával bruttó 200 ezer forint lehet a bér.
  • Havi 168, azaz napi 8 órával 400 ezer forint is elérhető.
  • Havi 240 órával pedig bruttó 550 ezer forint kereshető meg.

A cégnél biciklis, motoros és autós ételfutárként is lehet dolgozni, és amint azt korábbi cikkünkben (akkor még nem ezekkel a kereseti lehetőségekkel) bemutattuk, a főállásban futárkodók a kata szerint összesen havi 50 ezer, a félállásúak pedig 25 ezer forint adót fizetnek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBeálltam biciklis ételfutárnak és megnéztem, mennyit lehet vele keresniÉledezik a piac, kevés a fóka, sok az eszkimó, de lehet ez még sokkal jobb is.

Ez azt jelenti, hogy egy főállásban ezzel foglalkozó motoros futár napi 8 óra munkával havi nettó 350 ezer forintot kereshet vállalkozóként, amit kiegészíthet a borravalóval.

A cégnél érdeklődésünkre azt mondták, hogy a havi nettó 350 ezer forintot tapasztalataik szerint többnyire a gyakorlattal rendelkező motoros vagy autós futárok érhetik el (és nekik benzinköltségük is van), de volt már példa arra is, hogy egy biciklis vihetett haza bruttó 600 ezer forintot.

A futárjövedelmet leginkább úgy lehet maximalizálni, ha valaki a déli csúcsidőben dolgozik 3 órát 11 és 14 óra között, majd 17-18 óra között áll be újra, és este 21 óráig óránként átlagosan 2,5-3 fuvart teljesít. A kettő közötti délutáni szünetben, 14 és 17 óra között alig akad munka, de a Wolt úgy találta ki a rendszerét, hogy minden futárnak garantál legalább 1750 forintot óránként, ha készenlétben áll (még akkor is, ha egyetlen fuvarja sincs).

Másrészt az említett összegek csak úgy jönnek ki, ha hétvégén is dolgozik a futár, egy hétvégén összesen legalább 8 órát, vagyis a havi 168 órából például legalább 32-őt a hétvégére csoportosít.

A cégnél péntek este kezdődik a hétvége, amely a legpörgősebb időszaknak számít, és vasárnap estig tart, ekkor magasabb fuvardíjakkal honorálják a munkát.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHavi nettó 540 ezret ad az Aldi azoknak a kezdőknek, akik nem is a pénz miatt mennek hozzáA cégnél eltöltött kilencedik évtől bruttó 1,3 millió forintra emelkedik a regionális vezetők fizetése.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Vállalat ételfutár fizetés futár Wolt Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.