Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. április 24. 15:52 Élet, Vállalat

Havi nettó 540 ezret ad az Aldi azoknak a kezdőknek, akik nem is a pénz miatt mennek hozzá

Közzétette az Aldi Magyarország, hogy mekkora fizetést ad a kezdő regionális értékesítési vezetőinek. Ez az az állás, amihez minimálisan valamilyen szakirányú (például kereskedelmi vagy gazdasági) felsőfokú végzettség és német nyelvtudás szükséges, és ezek a munkatársak felelnek 4-5 üzlet működéséért. Olyan a munkájuk, mintha egy kisebb vállalatot üzemeltetnének a cégen belül, az ő feladatuk az elvárt forgalom elérése, és régiótól függően 120-150 bolti eladó és pénztáros munkájáért.

Ezért az állásért a kezdőknek havi bruttó 812 ezer forintot fizetnek, amely gyerek nélkül 540 ezres nettó fizetésnek felel meg. Az álláshoz prémium középkategóriás autó (jellemzően egy Audi A4-es) jár magánhasználattal. A kilencedik évtől 1,3 millió forintra emelkedik a bruttó járandóság, ez gyerek nélkül számolva a jelenlegi adórendszerben nettó 864 ezer forintot jelent.

Nemrég elmentünk az Aldinak egy rendezvényére, ahol olyan fiatalokat hívtak össze, akik megfelelnek a kezdő pozíciók alapkövetelményeinek és érdeklődnek a lehetőség iránt. Amikor megszavaztatták őket arról, hogy miért szeretnének a cégnél dolgozni, a magas fizetést csak az utolsó szempontnak jelölte meg a többség.

Ebben vélhetően volt egyfajta kötelező udvariaskodás is (bár a szavazás anonim volt), de annyi mégsem, hogy a végeredményt érdemben befolyásolja: a fiatal végzősök leginkább érdekes munkát és karrierlehetőségeket keresnek.

Toborzó rendezvény az Aldinál.

Amikor azonban kérdéseket lehetett intézni az Aldi felső vezetőihez, a potenciális értékesítési vezetők többsége túl sok kreativitást nem mutatott. Leginkább csak az érdekelte őket (szintén anonim módon), hogy mit kell teljesíteni a felvételi beszélgetésen, hány körből áll a kiválasztás, és milyen típusú embereket keres a cég.

A pályakezdők a kiskereskedelmi láncnál a magas fizetés mellett egy fontos bizonytalansággal mindenképpen számolhatnak: a cég dönti el, hogy első körben az ország melyik területére helyezi őket. Vagyis lehet, hogy költözni kell egy időre az ország másik végébe, és csak a kezdeti időszak után lehet a vállalaton belül áthelyezést kérni.

Az Aldi ugyanakkor nem először hangsúlyozza, hogy neki szinte mindegy, hol dolgozik egy területi vezetője, lehet az állomáshelye Ausztráliában, Németországban vagy akár Ausztriában is, vagyis azzal próbálja csábítani a jelölteket, hogy a cég globális szervezetén belül sok lehetőség van időről-időre új országokba költözni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Vállalat Aldi fizetés kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.