Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 23. 16:53 Vállalat

A csőd szélén áll egy Budapestre is repülő légitársaság

A szorosabb szövetségről, illetve a felvásárlásról tárgyal a Virgin Atlantic a Flybe-val, miután az utóbbi, súlyosan pénzszűkében lévő légitársaság nemrég nyilvánosságra hozta, hogy befektetőt keres.

A Budapest és London Southend között is repülő Flybe múlt hónapban közölte, hogy a teljes éves vesztesége elérheti a 22 millió fontot (mintegy 8 milliárd forint), a magasabb üzemanyagárak, a gyengülő font és a visszaeső kereslet miatt. A társaság részvényei március óta elvesztették értékük háromnegyedét.

A BBC-nek egy légi ipari szakértő azt mondta, hogy a Virgin Atlanticet leginkább a Flybe értékes leszállási jogai vonzhatják, különös tekintettel a rendkívül zsúfolt londoni Heathrow-ra. Ezeket valószínűleg a Flybe felvásárlásán keresztül lehet a legolcsóbban megszerezni. Ezen kívül szintén értékesek lehetnek azok a rövid távú Flybe-járatok, amelyek a Virgin Atlantic hosszú távú járataira hordhatják rá az utasokat.

A múltját 1979-ig visszavezető, alapvetően regionális légitársaságnak számító Flybe 78 gépet üzemeltet elsősorban kisebb brit repülőterekről, és egy évben 8 millió utast szállít. Ez meglehetősen rossz arány ahhoz képest, hogy a jelenleg 105 gépet üzemeltető Wizz Air-rel az elmúlt 12 hónapban 32 millió ember utazott.

A Flybe problémáihoz hozzájárult egy költséges informatikai fejlesztés, miközben a költségeket nem sikerült megfelelően csökkenteni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÖtven európai légitársaságból öt éli túl a következő éveketVáradi József tizenöt éve, a Wizz Air alapítása óta irányítja a légitársaságot, ami mára az egyik legeredményesebb ultrafapados lett Európában. A menedzsert a cég és az iparág kilátásairól faggattuk.

Vállalat csőd felvásárlás Flybe repülés Virgin Atlantic Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Jandó Zoltán
2019. május 23. 14:42 Vállalat

Huszonhat munkással kaszált 3,6 milliárdot az állami megbízásokkal kitömött építőcég

Árbevételét megduplázta, nyereségét pedig megháromszorozta tavaly a 190 milliárdból épülő Puskás Stadion kivitelezésén is dolgozó Magyar Építő Zrt.

Váczi István
2019. május 23. 13:13 Vállalat

Vajna örökösei megütötték a főnyereményt: 12 milliárdos osztalék

Magyarország legnagyobb kaszinós cége, az öt fővárosi játékhelyet és a vegas.hu online kaszinót üzemeltető LVC Diamond 12,2 milliárd forint osztalékot fizetett.

Torontáli Zoltán
2019. május 23. 11:30 Vállalat, Világ

Már nem az olcsóság vonzza a vásárlókat, át kell alakítani az Aldi-Lidl modellt

Németországban egyre kevésbé árérzékenyek a vásárlók, a diszkont modellnek alkalmazkodnia kell ehhez, és ez elég sokba kerül.

Fontos

Hajdu Miklós
2019. május 24. 06:40 Adat, Közélet

A győztesekhez tartozni jó, akkor is, ha politikai táborokról van szó

Az MSZP-sek jóval boldogabbak voltak a fideszeseknél, amíg az ő pártjuk volt kormányon. 2010 óta viszont a szocialisták bizonyulnak a szomorúbb csoportnak az egyre derűsebb Fidesz-szimpatizánsokkal szemben.

Váczi István
2019. május 23. 06:40 Közélet

580 millióból tervezik meg, hogy Velence legyen Budapesten

Megkötötték a szerződést az Észak-Csepel és Dél-Pest megújítására vonatkozó részletes beépítési terv elkészítésére. Már-már túl szép ahhoz, hogy meg is valósuljon.

Jandó Zoltán
2019. május 22. 17:53 Adat

A migránsok helyett most már az oktatástól és az egészségügytől rettegnek a magyarok

Ahol három éve még az emberek 40 százaléka félt a migrációtól, most már csak 11, az egészségüggyel viszont háromból két magyar szerint komoly gondok vannak.