Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 23. 16:53 Vállalat

A csőd szélén áll egy Budapestre is repülő légitársaság

A szorosabb szövetségről, illetve a felvásárlásról tárgyal a Virgin Atlantic a Flybe-val, miután az utóbbi, súlyosan pénzszűkében lévő légitársaság nemrég nyilvánosságra hozta, hogy befektetőt keres.

A Budapest és London Southend között is repülő Flybe múlt hónapban közölte, hogy a teljes éves vesztesége elérheti a 22 millió fontot (mintegy 8 milliárd forint), a magasabb üzemanyagárak, a gyengülő font és a visszaeső kereslet miatt. A társaság részvényei március óta elvesztették értékük háromnegyedét.

A BBC-nek egy légi ipari szakértő azt mondta, hogy a Virgin Atlanticet leginkább a Flybe értékes leszállási jogai vonzhatják, különös tekintettel a rendkívül zsúfolt londoni Heathrow-ra. Ezeket valószínűleg a Flybe felvásárlásán keresztül lehet a legolcsóbban megszerezni. Ezen kívül szintén értékesek lehetnek azok a rövid távú Flybe-járatok, amelyek a Virgin Atlantic hosszú távú járataira hordhatják rá az utasokat.

A múltját 1979-ig visszavezető, alapvetően regionális légitársaságnak számító Flybe 78 gépet üzemeltet elsősorban kisebb brit repülőterekről, és egy évben 8 millió utast szállít. Ez meglehetősen rossz arány ahhoz képest, hogy a jelenleg 105 gépet üzemeltető Wizz Air-rel az elmúlt 12 hónapban 32 millió ember utazott.

A Flybe problémáihoz hozzájárult egy költséges informatikai fejlesztés, miközben a költségeket nem sikerült megfelelően csökkenteni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÖtven európai légitársaságból öt éli túl a következő éveketVáradi József tizenöt éve, a Wizz Air alapítása óta irányítja a légitársaságot, ami mára az egyik legeredményesebb ultrafapados lett Európában. A menedzsert a cég és az iparág kilátásairól faggattuk.

Vállalat csőd felvásárlás Flybe repülés Virgin Atlantic Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

2019. február 22. 10:56 Vállalat

Mészáros Lőrinc családja magához ölelte az egykori Simicska-birodalom ékkövét

A Simicska-birodalom felosztása során a mezőgazdasági érdekeltségek Mészáros Lőrinchez kerültek, aki a fiát ültette a Mezort Zrt. igazgatóságába.

Váczi István
2019. február 21. 06:52 Közélet, Vállalat

Közel 2000 milliárd forintért vásárolt már cégeket az Orbán-kormány

Némelyik jól teljesít, más csődbe ment, és van olyan is, amely már Mészáros Lőrincé. De alapvetően csak puffadt és puffadt az állam az utóbbi években.

Hajdu Miklós
2019. február 20. 14:39 Vállalat

Lagerfeld nem csak a divathoz értett, üzletileg is nagyot alkotott

A divatipar mellett a márkaépítés területén is sikeres volt a tegnap elhunyt divattervező.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 22. 06:53 Közélet

Szinte biztosan törvényt sért a fideszes médiaalapítvány, de a hatóság nem lát problémát

Egy jogi kiskapuval próbálták meg elérni, hogy a törvényben rögzítettnél több rádiója is lehessen a KESMA-nak, de porszem került a gépezetbe.

Bucsky Péter
2019. február 19. 07:00 Pénz

Évi 50 milliárdot hagyunk az államnál egy ki nem használt adókedvezmény miatt

Százezrek nem élnek az szja-kedvezménnyel, pedig egy orvosi papírral évi 90 ezer forintot spórolhatnának. Aki eddig nem tette meg, öt évre visszamenőleg is kérheti.

Jandó Zoltán
2019. február 18. 06:53 Közélet

Káoszba süllyedt a kormány terve, hogy jobban szervezzék a nagy sportrendezvényeket

Nagyon úgy tűnik, hogy hiába volt rá törekvés, mégsem lesz egységes szervezési kerete és felelőse a magyarországi rendezésű nagy sporteseményeknek. Pedig lett volna logika benne.