Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 26. 11:02 Vállalat

Több mint 60 milliárd forintnyi bitcoint öntöttek a piacra

Közel 26 milliárd japán jen (mintegy 63 milliárd forint) értékben adott el bitcoint és bitcoin cash-t a négy évvel ezelőtt bedőlt Mt. Gox kriptodeviza-tőzsde vagyonfelügyelője – közölte maga az illető. Kobajasi Nobuaki lépéseit kiemelt figyelemmel követik a befektetők, mivel hatalmas mennyiségű kriptodeviza felett rendelkezik.

A japán székhelyű Mt. Gox valaha a világ legnagyobb bitcointőzsdéje volt, de nagyjából négy éve csődvédelembe menekült, miután közzétette, hogy elveszített 850 ezer bitcoint, amelyet állítólag hackerek loptak el. Akkoriban ez a mennyiség 500 millió dollárt ért, mai értéke ennek több mint a tízszerese. A történet számos eleme azóta sem tisztázódott, később valamilyen módon 200 ezer bitcoint sikerült visszaszerezni.

Kobajasi Nobuaki ezzel a mennyiséggel gazdálkodik, hogy a befektetők legalább részben visszakapják a pénzüket. Ez olyan soknak számít, hogy kriptodeviza-piaci szereplők tokiói bálnaként emlegeti a vagyonfelügyelőt. Egy korábbi körben már megvált 43 milliárd jen értékű kriptodevizától, a kedden bejelentett mennyiség pedig a március 7. óta eltelt időszakban került új tulajdonosokhoz, de csak most számolt be róla.

A Bloomberg kalkulációi szerint ez az eladás átlagosan 8100 dolláros áron történt, ami jelentősen magasabb a most éppen 6400-6450 körül lévő árfolyamnál. Egyébként ez utóbbi is jónak számít a szeptember közepén látott, bőven 6000 dollár alatti szintekhez képest. A bitcoin amolyan kistestvérének számító bitcoin cash árfolyama 435 dollár körül jár.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem tér vissza a boom az egyik legismertebb kriptodeviza alapítója szerintTovább tart a kriptodevizák lejtmenete, összesített értékük a januári csúcs óta 640 milliárd dollárral csökkent, így már csak 197 milliárdot érnek.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat árfolyam bitcoin hackerek kriptodevizák Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.