Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 19. 10:46 Vállalat

Tél jöhet a bitcoin befektetői számára is

A múlt hét második feléig szokatlan nyugalom uralkodott a bitcoin piacán, ami csütörtökön ért véget egy 10 százalékot meghaladó eséssel. Ráadásul ebből azóta sem tudott magához térni, jelenleg 5200-5300 dollár körül kereskednek a kriptodevizával, pedig 2018-ban a 6000-6500 dollár körüli sáv alá csak nagyon kivételes esetben zuhant az értéke.

Az eséshez több dolog is hozzájárult. Az egyik a bitcoinról tavaly levált bitcoin cash körüli hatalmi harc a kriptodevizát előállítók és használók táborában, ami elszívhatja az erőforrásokat a bitcoin elől. A másik, hogy a számítógépes videokártyák meghatározó gyártója, az Nvidia meglehetősen borús jövőképet festett a negyedéves jelentésében.

A számítógépes kódsor formájában létező fizetőeszközök előállításához és a tranzakciók elvégzéséhez ugyanis ezek az eszközök bizonyultak a legmegfelelőbbnek, ami az egekbe repítette a keresletüket az utóbbi két évben, amikor a tetőfokára hágott a kriptodeviza-őrület. Amikor azonban az árfolyamok lejtőre kerültek – a bitcoin tavaly év végén még 20 ezer dollárnál is járt –, egyre kevésbé érte meg ezzel foglalkozni, így beszakadt a kereslet a videokártyák iránt. Ha pedig az Nvidia arra számít, hogy ez nem is tér vissza, az a kriptodevizák számára sem jó jel.

A hogyan továbbról ezzel együtt megoszlanak a vélemények. Joey Krug, a Pantera Capital befektetési cég befektetési vezetője szerint már közel vagyunk a kriptodevizák mélypontjához, a Bloomberg elemzői viszont arra számítanak, hogy a bitcoin árfolyama 1500 dollárig is eshet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkRossz idők járnak a bitcoinraA kriptodevizák összesítette piaci értéke 190 milliárd dollárra esett, pedig januárban ez a szám még 835 milliárd volt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat bitcoin kriptodevizák Nvidia Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.