Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. november 9. 10:06 Világ

Nem német modellek vezetik a német e-autós eladási listákat

A friss adatok szerint közel 179 ezer új autót regisztráltak Németországban októberben, és ebből már több mint 30 ezer tisztán elektromos, illetve majdnem 24 ezer plug-in hibrid volt. Ahogy a német sajtó írja, az elektromos autók eladási listáját kisebb meglepetésre a Renault Zoe vezette októberben, 2200 darabos eladással, a második helyen a Smart fortwo következett, a Volkswagen ID.3 pedig csak a harmadik volt.

A német top5-be a fentieken kívül még a Skoda Enyaq és a BMW i3 fért be. A piac erősen hullámzik, hiszen szeptemberben még a Tesla Model 3 volt a listavezető, egy hónappal később azonban csak a hatodik legnépszerűbb elektromos autó lett. Ami feltűnő, hogy

sem az elmúlt két hónapban, sem az év egészében nem német modell állt az élen,

az eddigi éves listát ugyanis 25 ezer eladott autóval a Tesla vezeti, a Volkswagen pedig az ID.3-mal csak most kezdi beérni, valamivel kevesebb mint 24 ezres értékesítési darabszámmal.

Ha nem csak a tisztán elektromos autókat nézzük, akkor viszont megvan a VW elsősége, októberben a T-Roc modellből adták el a legtöbbet Németországban, majdnem 4500 fogyott belőle.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ autó elektromos autó németország Renault tesla Volkswagen Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 4. 05:07 Adat

Soha nem volt még ilyen enyhe az év eleje Magyarországon

Nemcsak globálisan, Magyarországon is kiugróan magas volt az átlaghőmérséklet 2024 első harmadában. Februárban és márciusban is megdőlt a hőmérsékletrekord.

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.