Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. december 19. 14:12 Pénz, Vállalat

Tökéletes időben játszott a bitcoin összeomlására, most bezsebelte a profitot

Valamivel több mint egy éve tetőzött a bitcoin körüli mánia, ám miközben mindenki hozzá akart jutni a kriptodevizához, volt egy üzletember, aki úgy gondolta, hogy ez már túlzás. A korábban a Nemzetközi Valutaalap közgazdászaként dolgozó Mark Dow a bitcoin árfolyamesésére fogadó ügyletet kötött, azaz shortolta a kriptodevizát.

Az üzletember most azzal került be a hírekbe, hogy lezárta ezt az ügyletet, azaz betakarította a profitot, hiszen a pozíció megnyitása óta a bitcoin elveszítette értékének körülbelül 80 százalékát. A nyereség egy-egy részét idén már kétszer is bebiztosító Dow Twitteren közölte lépését.

„Befejeztem, nem próbálom nulláig űzni az árfolyamot, még több levet kifacsarni a citromból. Azt hiszem, hogy ez a megfelelő pillanat a kiszállásra”

– fogalmazott Dow a Bloombergnek.

Az üzletember azt követően nyitotta a pozíciót, hogy tavaly decemberben elindult a kriptodeviza jövőbeli árfolyamára vonatkozó kereskedés, ami nyomán 19 511 dollárig ment az árfolyam.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEnnek biztos jó vége lesz: már jelzáloghitelre vesznek BitcointEgy durvább jelei vannak annak, hogy a tetőhöz közelít a Bitcoin mánia.

A hírügynökségnek arról is beszélt, hogy azért emelkedhetett olyan magasra az árfolyam, mert rengetegen nem értették meg a fizetőeszköz mibenlétét, illetve a mögötte lévő technológiát. „Csak azt látták, hogy nő az értéke, és részesülni akartak ebből. A fantázia akkor szárnyalhat igazán magasra, amikor a tények nem korlátozzák. Ez teszi lehetővé, hogy a buborékok olyan hatalmasra nőjjenek” – fogalmazott.

A kriptodevziák idén az év egészében szenvednek, részben a szabályozottságukkal kapcsolatos bizonytalanságok, részben pedig a bitcoin előállítói között belharc következtében. A bitcoinnal jelenleg éppen 3800 dollár körül kereskednek, de pár napja épp csak 3000 dollár fölött volt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNincs vége a rémálomnak a bitcoin befektetői számáraKözel egy éve a 20 ezer dollárt ostromolta a bitcoin árfolyama, jelenleg 3400 körül áll, vagyis több mint 80 százalékot zuhant.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Pénz Vállalat bitcoin kriptodevizák shortolás Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.