Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. december 7. 15:15 Vállalat

Nincs vége a rémálomnak a bitcoin befektetői számára

Pontosan egy évvel ezelőtt minden a kriptodevizákról szólt, hiszen megállíthatatlannak tűnt a menetelésük, különösen a bitcoin árfolyama száguldott. December 17-én a 20 ezer dollárt is megközelítette, ahonnan kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta is esik.

A legutóbbi, több mint 8 százalékos zuhanását az váltotta ki, hogy csütörtökön az amerikai értékpapír-piaci felügyelet lényegében elhalasztotta a döntését egy bitcoinos befektetési alap engedélyezéséről. A kriptodeviza-befektetők legalábbis abban reménykedtek, hogy ez már idén megtörténik, de a felügyelet erre csak február végi határidővel kerít sort a Bloomberg cikke szerint.

Ez azért rázta meg a piacot, mert a digitális kódsor formájában létező fizetőeszközök idei gyengélkedésének egyik fontos oka, hogy nem fogadta be őket a pénzügyi intézményrendszer. Emellett továbbra is megvannak a régóta hangoztatott felügyeleti és biztonsággal kapcsolatos aggályok.

„Nagyon negatív a piaci hangulat, ezért minden rossz hírnek exponenciális hatása van”

– fogalmazott egy kriptodeviákra szakosodott kutatócég alapítója.

Mostani esése után a bitcoin 3400 dollár körül áll, így a mindenkori csúcsához képest már több mint 80 százalékkal értékelődött le, ráadásul több mint 50 százalékkal a befektetők által kiemelten figyelt 200 napos mozgó árfolyamátlag alatt kereskednek vele.

Más kriptodevizák sem állnak jobban, csütörtökön a bitcoinéhoz hasonló esést szenvedtek el, összesített piaci értékükből a januári csúcs óta közel 730 milliárd dollár vált semmivé.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTél jöhet a bitcoin befektetői számára isHosszú nyugalom után múlt héten ismét nagyot esett a bitcoin árfolyama, de elemzők szerint még innen is tovább zuhanhat, akár 1500 dollárig.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat árfolyamesés bitcoin kriptodevizák Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.