Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 19. 10:46 Vállalat

Tél jöhet a bitcoin befektetői számára is

A múlt hét második feléig szokatlan nyugalom uralkodott a bitcoin piacán, ami csütörtökön ért véget egy 10 százalékot meghaladó eséssel. Ráadásul ebből azóta sem tudott magához térni, jelenleg 5200-5300 dollár körül kereskednek a kriptodevizával, pedig 2018-ban a 6000-6500 dollár körüli sáv alá csak nagyon kivételes esetben zuhant az értéke.

Az eséshez több dolog is hozzájárult. Az egyik a bitcoinról tavaly levált bitcoin cash körüli hatalmi harc a kriptodevizát előállítók és használók táborában, ami elszívhatja az erőforrásokat a bitcoin elől. A másik, hogy a számítógépes videokártyák meghatározó gyártója, az Nvidia meglehetősen borús jövőképet festett a negyedéves jelentésében.

A számítógépes kódsor formájában létező fizetőeszközök előállításához és a tranzakciók elvégzéséhez ugyanis ezek az eszközök bizonyultak a legmegfelelőbbnek, ami az egekbe repítette a keresletüket az utóbbi két évben, amikor a tetőfokára hágott a kriptodeviza-őrület. Amikor azonban az árfolyamok lejtőre kerültek – a bitcoin tavaly év végén még 20 ezer dollárnál is járt –, egyre kevésbé érte meg ezzel foglalkozni, így beszakadt a kereslet a videokártyák iránt. Ha pedig az Nvidia arra számít, hogy ez nem is tér vissza, az a kriptodevizák számára sem jó jel.

A hogyan továbbról ezzel együtt megoszlanak a vélemények. Joey Krug, a Pantera Capital befektetési cég befektetési vezetője szerint már közel vagyunk a kriptodevizák mélypontjához, a Bloomberg elemzői viszont arra számítanak, hogy a bitcoin árfolyama 1500 dollárig is eshet.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkRossz idők járnak a bitcoinraA kriptodevizák összesítette piaci értéke 190 milliárd dollárra esett, pedig januárban ez a szám még 835 milliárd volt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat bitcoin kriptodevizák Nvidia Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.