Hírlevél feliratkozás
Kolozsi Ádám
2023. október 4. 10:20 Élet

Európa legveszélyesebb országában hétszer annyi embert ölnek meg, mint Magyarországon

A legtöbb gyilkosságot a balti államokban követik el Európában népességarányosan, igaz, néhány posztszovjet és ex-jugoszláv országból nincs adat.

A legrosszabb statisztikákkal Lettország rendelkezik, őket a litvánok, a törökök, Montenegró és Albánia követi, majd – talán meglepő módon – Finnország jön a sorban.

A legbékésebb ebből a szempontból Málta, Szlovénia és Csehország, bár az itt látható 2021-es adatokat befolyásolhatja, hogy országonként a járványügyi lezárások hossza és szigora különbözött.

  • Svédországban 2015 óta nő a gyilkosságok száma. Európában ezzel az első tízet közelítik, a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságokban azonban már csak a horvátok előzik meg őket.

Magyarországon a 2010-es években a felére esett vissza a gyilkosságok száma, amivel az EU-s átlag alá kerültünk. A 2018-ban történt 97 gyilkossághoz képest azonban a Covid alatt gyors romlás jött: 2022-ben már 238 gyilkosságot követtek el Magyarországon.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyar kormánymédia alapján nehéz lenne megérteni, mi történik éppen SvédországbanBevándorlógettók, vérbosszú és gengszterrap: a svéd hadsereget is bevetnék az elszabadult bandaháborúk megállítására.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA bandavezérek biztonsági tanácsa békét hozott, de kiszorította az államot a világ egykori kokainfővárosábanA védelmi pénz adóként működik, kevesebb a bandaháború és a leszámolás, de a békének ára van ott, ahol azt a törvény a saját erejéből nem tudja kikényszeríteni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet bűnözés bűnügy gyilkosság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. május 9. 15:47 Adat, Élet

Durván az olcsó élelmiszerek felé lökte az infláció a bevásárlásokat

A vásárlások értéke jóval nagyobb mértékben csökkent tavaly is, mint a volumen, vagyis nagyon nagy arányú volt a lefelé vásárlás.

Váczi István
2024. május 7. 16:33 Élet

Elkezdődött a G7 új korszaka

Újult erővel, több és frissebb cikkel térünk vissza.

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.

Fontos

Mészáros R. Tamás
2024. május 15. 05:33 Világ

Nincs magyar vétó, csordogálni kezd Kijevbe a lefoglalt orosz vagyon

A 260 milliárd eurós, zárolt orosz jegybanki vagyon hasznából kaphat fegyvereket és más segítséget Ukrajna.

Torontáli Zoltán
2024. május 14. 16:14 Vállalat

Tett a Mol egy fontos lépést, hogy ne függjön annyira a benzinkutaktól

Hároméves csúszással átadtak egy állami támogatásban is részesített fontos vegyipari üzemet, de miért volt fontos ez a beruházás a cégnek?

Torontáli Zoltán
2024. május 14. 13:24 Vállalat, Világ

Ma még nagyobb jelentőséget kaphat a BYD magyar gyára

Amerika 100 százalékra emeli a vámot a kínai elektromos autókra, az EU is drasztikus lépésre készül, de a Szegeden gyártott BYD kocsik uniósak lehetnek.