Hírlevél feliratkozás

Amint arról korábban írtunk, a járvány miatt csődközelbe jutott osztrák légitársaságot az állam csak azzal a feltétellel mentette meg, hogy bizonyos környezetvédelmi szempontból fontos változtatásokat végrehajt. Ennek részeként Bécsben majdnem teljesen véget vetettek a belföldi polgári repülésnek, mert minden olyan repülőjáratot meg kell szüntetni, amely kiváltható egy legfeljebb 3 órás vonatúttal.

Tovább olvasom

Fertőző betegségek egészen különös felhozatalával találkozhatott ma bárki, ha átnézett néhány híroldalt. Floridában agyevő amőba fertőzése miatt adtak ki figyelmeztetést, Mongóliában és Kínában bubópestises eseteket erősítettek meg, az Egyesült Államokban pedig gyűlnek a bizonyítékok arra, hogy az utóbbi időben már a koronavírus egy újabb, még fertőzőbb változata okozza a fertőzések nagy részét.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós
2020. július 4. 18:22 Világ

Multik és helyi ügyeskedők együtt teszik tönkre a Föld egyik páratlan vidékét

Nigéria belefullad a rossz minőségű üzemanyagok okozta légszennyezésbe, miközben a talaját és a vizeit is tönkreteszik az olajkitermelés és -feldolgozás következményei.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2020. július 4. 07:47 Élet, Világ

Rengeteg műanyag van a ruhádban, amit borzasztó nehéz újrahasznosítani

Míg a PET-palackok és a papír újrahasznosítása technológiailag már régóta megoldott művelet, a textileké még mindig nem az.

Tovább olvasom

A legutóbbi választáson 37-szer annyit költöttek politikai adományokra az amerikai milliárdosok, mint 10 évvel korábban az Americans for Tax Fairness és a The Institute for Policy Studies nevű, saját magukat progresszívként meghatározó kutatóintézetek közös új tanulmánya szerint, amiről a Bloomberg számolt be.

Tovább olvasom

A divat, a kereslet és a kínálat ármeghatározó szerepének egyik tankönyvbe illő példája az, ami most a Belgiumban és Hollandiában árusított Lidl cipőkkel történik. A termék a diszkontlánc saját márkás áruja, de nem a hagyományos értelemben, hanem szó szerint, vagyis maga az áruház neve, a Lidl a cipőn szereplő márkanév, és a színek is a bolt logójával egyeznek meg.

Tovább olvasom

Románia felső-közepesből magas jövedelmű országgá lépett elő a Világbank országbesorolása alapján, amit a nemzetközi szervezet minden év júliusában publikál. Ez azt is jelenti, hogy az Európai Unió országai közül már csak Bulgária maradt a felső-közepes jövedelmű kategóriában.

Tovább olvasom

Nem jön ki könnyen Európa legnagyobb gazdasága a koronavírus-válságból – valószínűsítik a júniusi német munkaerő-piaci statisztikák. A második negyedévben összesen 678 ezer állás szűnt meg, így a munkanélküliek száma megközelítette a 3 milliót, a munkanélküliségi ráta pedig 6,4 százalékon áll. Ennyien utoljára 2013-14 fordulóján voltak állás nélkül, amikor a német gazdaság még az eurózónás adósságválság utóhatásaitól szenvedett. A járvány előtt ez a szám nem érte el a 2,3 milliót.

Tovább olvasom

A Yallah Coffee nevű angol kávékereskedő 9,3 fontért, vagyis átszámolva 3600 forintért árulja az egyik kolumbiai kávéjának 250 grammos kiszerelését. Ez jóval több, mint az angliai üzletekben kapható öko-biogazdálkodásból származó, és még a termelőnek is tisztességes profitot biztosító „fair trade” kávék ára.

Tovább olvasom

Ezekiel Emanuel onkológus, a Pennsylvaniai Egyetem egyik intézetének vezető szaktekintélye, Barack Obama amerikai elnök egykori tanácsadója írt egy könyvet, amelynek a címe megegyezik ennek a cikknek a címével (Which country has the World’s best health care?), és ennek kapcsán a Vox magazin hosszasan elbeszélgetett vele egy podcastban.

Tovább olvasom