Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. november 29. 06:55 Adat, Világ

Az alapvető élelmiszerek több mint fele olcsóbb Németországban, mint Magyarországon

Egy nagy bevásárlás ennek ellenére is jóval drágább. A részletes árlistából kiderül, mi okozza az eltéréseket - itt az Aldi-Lidl sorozatunk újabb része.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. november 28. 07:33 Világ

Hogyan lehet elérni, hogy a házakat bontás után máshol újra összerakják?

Technikailag és üzletileg is nagyon nehéz ezt megoldani, de bemutatunk egy valós, működő példát. Ez a körforgásos építészet kezdete.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós
2021. november 26. 17:54 Adat, Világ

Szlovákia zár, Csehország szigorít, a magyar és a lengyel kormány a gyors tetőzésben bízik

Szlovákiában visszatértek a kijárási korlátozások, és Csehországban sem lehet már felhőtlenül szórakozni. A magyar és a lengyel kormány viszont egyelőre kivár.

Tovább olvasom

Az utóbbi közel tíz évben könnyű dolga volt mindenkinek, aki a túlzásba vitt gazdasági populizmus vagy az állami túlterjeszkedés veszélyeire akarta felhívni a figyelmet, elég volt egy szót kimondania: Venezuela. Az ország, amelyre Hugo Chávez 14 éves uralma alatt többen még egy sikeres új baloldali modellként tekintettek, már az elnök utolsó éveiben is elkezdett bajba kerülni, majd utódja, a 2013 óta kormányzó Nicolás Maduro alatt lényegében földbe állt.

Tovább olvasom

Olyan félelmetes sebességgel zuhant kedden a török líra a dollárhoz képest, hogy az isztambuli bazárban lévő árfolyamjelzők közül némelyik nem tudta tartani a tempót, a nem megfelelően feltüntetett árfolyam pedig vitákhoz vezetett a pénzváltók és ügyfeleik között.

Tovább olvasom

Kína lassan az egyetlen ország a világon, amely továbbra is kitart a zéró Covid megközelítés mellett, azaz tömeges lezárásokkal és teszteléssel igyekszik elejét venni a koronavírus terjedésének. Ez a járvány korábbi szakaszaiban eredményesen működött, a fertőzési lánc korai megszakításával a társadalom nagy része jórészt korlátozásoktól mentes életet élhetett, ami a gazdaság helyreállását is segítette az első hullámot követően.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. november 23. 17:09 Adat, Világ

Fontos termékkörben drágább a dm itthon, mint Ausztriában és Németországban

Olvasónk segítségével összehasonlítottuk a magyar, az osztrák és a német dm árait, és nincs benne köszönet.

Tovább olvasom

Tavaly kevés híján egymillióval csökkent Oroszország népessége, amely így 145 millió alá esett. Ez persze így sem kevés, de a munkaerőpiac szempontjából már biztosan nem igaz a „sokan vannak, mint az oroszok” kifejezés, hiszen hazánkhoz hasonlóan ott is a munkaerőhiány okoz problémát.

Tovább olvasom

Katona Hajnalka
2021. november 21. 16:44 Világ

Csak a kisebb régiók tudnak megfelelő ütemben zöldülni, de azok is csak csökkenő áramfogyasztás mellett

Sosem látott csökkentésre lesz szükség a fosszilis erőforrások felhasználásában, ha tartani akarjuk a klímacélokat.

Tovább olvasom

A Chobani nevű társaság szerdán beadta a kérelmét, hogy bevezethesse a részvényeit a főleg technológiai és innovatív cégek papírjait listázó amerikai tőzsdére, a Nasdaqra. A vállalat éves nettó árbevétele 2020-ban elérte az 1,3 milliárd dollárt, de ami látványosabb és fontosabb, gyors ütemben megszerezte az amerikai joghurtpiac 20 százalékát.

Tovább olvasom