Hírlevél feliratkozás

A hadsereget is bevethetik Svédországban az eszkalálódó erőszak ellen, a kormány a korábbi rossz migrációs politikát okolja a bűnbandák közötti leszámolások miatt. A magyar propaganda állításaival szemben Svédország annyira nem a woke központja, hogy a jobboldali kormány éppen háborút hirdet a migránsnegyedekből kinövő bűnözés ellen.

Tovább olvasom

Kolozsi Ádám
2023. október 1. 12:20 Világ

Minden Ficónak kedvez a szlovák választások után, de az ország sorsa a harmadik számú párton múlik

Hét pártcsoport jut be a pozsonyi parlamentbe, a legnagyobb meglepetés a szélsőjobbos Republika kiesése.

Tovább olvasom

Felgyorsítaná a tárgyalásokat Vietnám Magyarországgal a vietnámi munkaerő-exportról” – írja több vietnámi lap. Magyarországot feltörekvő piacként jellemzik, amely „nagy érdeklődést vált ki a dolgozók körében”.

Tovább olvasom

Szlovákiában már beállt a kampánycsend a szombati, egész Európában árgus szemekkel figyelt országgyűlési választások előtt, ami az utolsó közvélemény-kutatások alapján nyitottabbnak tűnik, mint idáig várták. Az ország jövőjét nagyban befolyásolja, hogy melyik pártoknak (nem) sikerül átlépnie a bejutási küszöböt.

Tovább olvasom

Rendőrségi felügyelet alatt van szeptember eleje óta az Evergrande kínai ingatlanpiaci óriás vezére, miután a régóta bajban lévő társaság ismét nem tudta teljesíteni egy fontos fizetési kötelezettségét, írta a Bloomberg.

Tovább olvasom

Folyamatos és egyre több embert érint az exodus Karabahból. Hogy marad-e egyáltalán örmény az idáig 99 százalékban általuk lakott területen, nem is az etnikai mészárlástól félő lakosságon múlik már, hanem a hatóságokon és a tágabb külpolitikai taktikákon. Az már most látszik, hogy az Ukrajna elleni invázió után - melyhez szintén kisebbségeket használtak ürügyként - a kisebbségek még inkább kiszolgáltatottak lettek a geopolitikának.

Tovább olvasom

Mészáros R. Tamás
2023. szeptember 26. 04:34 Közélet, Világ

Korrupció, zabigyerek és atomrakéták: rég nem látott tisztogatás indult Kínában, vad elméletekkel

Az elmúlt hetekben a kínai külügyminiszter és a védelmi miniszter is eltűnt a nyilvánosság elől.

Tovább olvasom

Alig hozott eredményt Zelenszkij washingtoni látogatása, annak ellenére sem kapott ígéretet a 24 milliárd dolláros újabb katonai csomagra, hogy zárt körben arról beszélt, anélkül elveszítik a háborút. Európában és a tengerentúlon is gyengül az elköteleződés Ukrajna segítése mellett.

Tovább olvasom

Kolozsi Ádám
2023. szeptember 21. 15:42 Világ

Teljes hatalmi átrendeződés és az etnikai tisztogatás rémképe: a kaukázusi villámháború következményei

Az örmény többségű Hegyi-Karabah sorsa a napokban megpecsételődött.

Tovább olvasom

Lengyelország nem küld több fegyvert bilaterális alapon Ukrajnának a gabonakereskedelmi vita eszkalálódása miatt. A lengyel kormány egyúttal további ukrán termékek kitiltását is kilátásba helyezte.

Tovább olvasom