Hírlevél feliratkozás

Az állatkészítmények illegális kereskedelme még mindig óriási mértékű szerte a világban. Ennek egy jelentős része azért maradt fent, mert az emberek azt hiszik, hogy jótékony hatása van a különböző veszélyeztetett állatokból készült termékeknek. Például sokan még mindig elefántbőr készítményt fogyasztanak, mert azt hiszik, ettől elmúlik a hasfájásuk. 

Tovább olvasom

Avatar
2022. szeptember 26. 16:23 Világ

Nem a jobboldal nyert nagyot, a baloldal bukott hatalmasat Olaszországban

A három jobboldali párt stabil parlamenti többsége a néhány százalékos javításuk mellett elsősorban a baloldal megosztottságának köszönhető.

Tovább olvasom

Az amerikai jegybank kamatemelései, illetve általában a szigorúbb monetáris politikája egyre nagyobb felfordulást okoz a világ devizapiacain. A dollár a forinttal és például az angol fonttal szemben is szinte naponta dönt rekordokat, de talán még látványosabb az erősödése a jennel és a jüannal szemben.

Tovább olvasom

Avatar
2022. szeptember 24. 15:27 Pénz, Világ

Fontos részleteket takar el a nyilvánosság elől a brit udvartartás, a közvélemény ennek ellenére kitart mellettük

III. Károly népszerűsége sokat javult, mióta király lett, bár vannak, akik szerint túl sokba kerül a királyi intézmény fenntartása.

Tovább olvasom

Sok orosz igyekezte elhagyni országát a napokban, miután Vlagyimir Putyin részleges mozgósítást rendelt el, nincs azonban könnyű dolguk menekülőknek, amennyiben valamely szomszédos európai országban szeretnék átvészelni a háborút. A három balti ország és Lengyelország is korlátozza az oroszok számára a schengeni térségbe való belépést azt a kérdést felvetve, hogy miért élvezhetnék a demokráciát és az ezzel járó szabadságot, miközben országuk épp ezen értékeket is rombolja Ukrajnában. A már korábban Európába menekült oroszok szerint ugyanakkor a közelmúltban bevezetett tiltások erősen kifogásolhatók, derül ki a BBC összefoglalójából.

Tovább olvasom

A német kereskedelemben komolyan tartanak attól, hogy a nemsokára induló karácsonyi szezonban a vásárlóknak annyi negatív élményük lesz, hogy az súlyos hosszabb távú következményekkel jár majd - írja a Tagesschau egy felmérésre hivatkozva. Nem újdonság, hogy két fő problémával küzdenek a boltosok: egyrészt továbbra is rendkívül nehézkes az áruk beszerzése, másrészt az infláció elérte azt a szintet, amely csökkenti a keresletet.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2022. szeptember 22. 13:50 Világ

Összeomlott az orosz gázimport, megszűnhet Putyin zsarolási potenciálja

Az elmúlt hetekben már több mint 2 milliárd köbméternyi orosz gáz hiányzott az európai importból, ennek nagy részét azonban sikerült pótolni.

Tovább olvasom

Az elmúlt években az Egyesült Államokban főleg etikai, egészségügyi vagy környezetvédelmi okok miatt választották egyre többen a vegetáriánus étrendet, a Bloomberg cikke szerint azonban az élelmiszerinfláció megugrása óta egyre többen válnak vegetariánussá pénzügyi okok miatt is.

Tovább olvasom

Avatar
2022. szeptember 22. 04:34 Világ

Putyin jól járhat az olasz választásokkal, de mit hoz Európának a jobboldali győzelem?

Olaszország egy 1945 óta nem látott mértékben jobboldali kormányzásra készülhet, és vasárnap után az európai erőegyensúly már nem lesz teljesen ugyanaz, mint mostanáig volt.

Tovább olvasom

Katona Hajnalka
2022. szeptember 21. 18:51 Világ

A kutyás vagy a macskás gazdák költenének-e többet kedvencük életmentő műtétére?

Az állatokkal kapcsolatban érzett tulajdonosi felelősség attól is függ, hogy korábban más nevelte-e a házi kedvencet.

Tovább olvasom

Ne hagyd ki