Hírlevél feliratkozás
Avatar
2020. október 25. 06:54 Világ

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele is szakmunkásképzőbe megy

A szakmunkások nincsenek stigmatizálva, elismertek, jól keresnek és tovább képezhetik magukat, akkor minek menne mindenki egyetemre?

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2020. október 24. 06:57 Világ

Most fekszik csak rá igazán Kína a megújulókra, és ez nekünk is jó lehet

Saját céljainak elérése érdekében Kínának fel kell pörgetnie a megújuló energiás és a környezetvédelmi rendszerek fejlesztését, és ebből jó esetben globális előnyök származhatnak.

Tovább olvasom

Kasnyik Márton
2020. október 21. 16:43 Világ

Biden szinte már elnöknek érezheti magát, de pont így volt ezzel négy éve Clinton is

Hónapok óta stabil és nagy a demokrata előny, két hét múlva jön az elnökválasztás. Maradt még bizonytalanság?

Tovább olvasom

Mészáros R. Tamás
2020. október 20. 06:47 Vállalat, Világ

A tudomány szerint lehetetlen, az Alibaba alapítója mégis kilapítaná a világot

Jack Ma a világ egyik leggazdagabb üzletembere megtörné a multik uralmát a kkv-k kereskedelmének felfuttatásával, de forradalmának kifutása erősen kétséges.

Tovább olvasom

Ha minden jól megy, egy 16 éves történet végére tehet pontot a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) keddi döntése, amelyben megállapította, hogy az Egyesült Államok tisztességtelenül támogatta a Boeinget, ezért az EU ellentételezésként évi 4 milliárd dollárnyi amerikai importot vámolhat meg.

Tovább olvasom

Kilencedik alkalommal készítette el a leggazdagabb csehek listáját a Forbes, és az élen ezúttal sem történt változás. Az idehaza elsősorban a Telenor többségi tulajdonosaként ismert Petr Kellner továbbra is az élen áll, pedig becsült vagyona 57 milliárddal 293 milliárd koronára csökkent. (Egy korona jelenleg nagyjából 13,1 forint.)

Tovább olvasom

Sok szempontból hasonló folyamatok játszódnak le a lengyel albérleti piacon, mint ami Magyarországon is megfigyelhető: visszaesett a kereslet, a díjak csökkentek, javult a bérlők alkupozíciója, bérbeadói oldalon pedig elindult az alkalmazkodás, néha innovatív elemekkel.

Tovább olvasom

Mészáros R. Tamás
2020. október 12. 17:04 Világ

Az elnökválasztás örökérvényű szabálya is veszélybe került Amerikában

Bár a gazdasági helyzet hagyományosan az amerikai elnökválasztás kimenetelének egyik legjobb indikátora, idén a társadalom megosztottsága ezt is felülírja.

Tovább olvasom

Észak-Kalifornia és azon belül különösen a Napa-völgy borai a legmagasabban jegyzettek között vannak a világon, idénre azonban egyértelművé vált, hogy egyre inkább veszélyben van az előállításuk. Az erdőtüzek már a korábbi években is megkeserítették néhány pincészet életét, de egy-egy vállalkozás esetében általában eltelt elegendő idő ahhoz két pusztítás között, hogy ismét talpra álljon. Az utóbbi néhány évben azonban ez megváltozott, a csapások brutálisabbakká és sűrűbbekké váltak.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2020. október 10. 06:56 Vállalat, Világ

Kezd kiderülni, hogyan lehet mégis keresni a koronavírus-oltásokon

Korántsem egyértelmű, hogy a vakcinákkal a gyártók nagyot kaszálnak majd, egy dokumentum azonban arra utal, hogy meglehet a választóvonal a humanitárius segítség és az üzlet között.

Tovább olvasom