Hírlevél feliratkozás
Avatar
2021. április 12. 17:34 Világ

Európa hűvösen nézi, ahogy Amerika még rá is játszik az áremelkedésre

Az extrém laza amerikai jegybanki és költségvetési politika miatt a gazdaság túlfűtötté válhat, miközben Európában erről szó sem lehet.

Tovább olvasom

Az óceánok különleges élőlényei a tengeri uborkák, amelyek csak külsejükben hasonlítanak zöldség névrokonukra, valójában a tüskésbőrűek közé tartozó állatok, akárcsak a tengeri csillagok vagy a tengeri sünök. A többnyire a mederfenéken élő tengeri uborkáknak nemcsak a kinézete sajátos, hanem az óceánok ökoszisztémájában is fontos szerepük van.

Tovább olvasom

Évek óta heves viták folynak a modern élelmiszer- és kozmetikai ipar által előszeretettel használt pálmaolaj környezeti hatásairól, Srí Lankán viszont most teljes mellszélességgel beleálltak a tiltásba.

Tovább olvasom

Avatar
2021. április 11. 15:45 Világ

Ha egy nőt zaklatnak a buszon, sokkal kevesebben lépnek közbe, mint ahányan eltökéltnek tartják magukat

Egy kísérletben kiderült, hogy a buszokon elhelyezett poszterek a figyelemfelhívásra jók, de nem változtatják meg az emberek viselkedését.

Tovább olvasom

Kasnyik Márton
2021. április 11. 06:54 Világ

Mi igaz a Nagy Visszaállításból?

A legutóbbi davosi fórum egyesek szerint maga egy nagy összeesküvés volt. Miért félnek az emberek a globális elit jövőképétől?

Tovább olvasom

Hajdu Miklós
2021. április 10. 16:02 Világ

A gyári munkás nem maradhat otthon, ez is oka lehet a járvány kelet-európai pusztításának

Kelet-Közép-Európában jelentősen többen dolgoznak a feldolgozóiparban a nyugati országokhoz képest, ami szerepet játszhatott a járvány epicentrumának áthelyeződésében.

Tovább olvasom

Egy nemzetközi kutatócsoport a koronavírus-járvány kezdete óta gyűjt adatokat arról, hogy a teszteléstől kezdve a halálozásig milyen eltérések vannak a nők és férfiak között az egyes országok kereseti viszonyait is nézve.

Tovább olvasom

Az amerikai Forbes gazdasági magazin világ leggazdagabb embereit rangsoroló listájának egyik új belépője egyben a legfiatalabb tagja is. Kevin David Lehmann ugyanis úgy lépett be az elit klubba, hogy nagykorúvá válásakor „automatikusan” megörökölte a vagyonát, amelyet 3,3 milliárd dollárra (körülbelül 1000 milliárd forintra) becsülnek.

Tovább olvasom

Avatar
2021. április 8. 17:05 Világ

Merkel visszavonulása után akár fel is értékelődhet Magyarország szerepe

Az idei választások után új kormánykoalíció jön, és a Danube Capital elemzése szerint az új korszakban, illetve a járvány hatására akár még vonzóbbak is lehetünk a német ipar számára.

Tovább olvasom

Több évtizedes növekedést vagy legalábbis stagnálást követően 2020-ban a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió tagállamainak többségében csökkent a születéskor várható élettartam - derül ki az Eurostat friss adatközléséből.

Tovább olvasom