Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. augusztus 30. 13:55 Vállalat

Ingyen kicseréli a farmert egy divatmárka, ha kihízta vagy kifogyta az ember

A divatvilágban szokatlan lépéssel igyekszik törzsvásárlói kedvében járni a francia Camaïeu: a „jojógarancia” keretében szeptembertől ingyen kisebb vagy nagyobb méretűre cseréli azokat a farmereket, amelyek fogyás vagy hízás miatt már nem passzolnak a vevőire.

A lehetőség a maximum egyéves farmerekre vonatkozik majd, és a női divatmárka hűségprogramjának tagjai vehetik igénybe. Ha az adott modell már nem érhető el, akkor a hozzá legközelebb álló szabású farmerre lehet becserélni a visszavitt ruhadarabot.

A fashionnetwork.com francia kiadása szerint az akció a márka teljes, nagyjából 500 üzletet felölelő hálózatában elérhető lesz. Magyar vásárlók azonban – idehaza – nem élhetnek majd ezzel a lehetőséggel, mert a korábban öt budapesti és három vidéki boltot üzemeltető márka tavaly szeptemberben bejelentette, hogy kivonul az országból, és miután minden üzletét végleg bezárta, a magyar cége felszámolás alatt áll. (A folyamat egyébként azóta is tart.)

2020 nemzetközileg is fordulópont volt az 1984-ben alapított márka életében, a csődvédelmet követően új tulajdonost és menedzsmentet kapott. Az említett lépéssel a cég kommunikációja szerint a „befogadó divatot” és az önelfogadást szeretné erősíteni. A visszavitt farmerek vagy használtruha-üzletekbe kerülnek, vagy egy a nők oktatását segítő alapítvány kapja meg őket.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA britek és a németek harmada majdnem mindennap vesz egy új ruhátEzerrel pörög a fast fashion Nyugat-Európában, miközben az ipar igyekszik elmozdulni a környezettudatosabb megoldások felé.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTonnaszámra égetik az új ruhákat, és már a divatipar is kezd beleőrülni a saját értelmetlen tempójábaSorban mennek tönkre a ruhakereskedők, de problémáik nem a járvánnyal kezdődtek. Mit árul el a lyukasztott farmer a divatipar fenntarthatatlanságáról?

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkItt az idő felhagyni a kényszeres ruhavásárlássalA fast fashion olcsóságának nehéz ellenállni, azonban az impulzusvásárlásra felépített modellnek az olajiparhoz hasonlítható pusztító hatása van az élővilágra.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Camaïeu divat divatipar fast fashion Franciaország Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.