Hírlevél feliratkozás
Avatar
2020. február 3. 11:22 Pénz

Ahogy értékelődik le a forint, úgy jönnek be az óriásberuházások

(Az Alapblog cikke és videója.)

Általában negatív felhanggal beszélnek az emberek a forint gyengüléséről. Ez részben érthető is. Az importtermékek drágulnak, a fizetések leértékelődnek a külföldhöz képest. Van azonban ennek pozitív hatása is, amiről ritkábban esik szó.

Az alábbi videón azt lehet megnézni, hogy milyen tervezett nagyobb beruházások futnak Magyarországon a következő években, amikor a beruházási ráta az országban nem csak a korábbi évekhez képest, de egész Európában is kiugró mértékű, 28 százalék körül alakulhat. Ezek magánberuházások, szemben a hatékonyság szempontjából erősen kétséges értékű állami beruházásokkal.

De vajon hozna-e ide a Mercedes, a Samsung, a BMW, vagy az Infineon gyártókapacitásokat a kétszámjegyű bérnövekedést látva? Vélhetően kevésbé lelkesen, ha nem tompítaná azt a forint gyengülése. Nem véletlen tehát, hogy annyi ország szeretné gyengíteni a devizáját, köztük Japán, az Egyesült Államok, Svájc, Csehország vagy akár az eurózóna.

Pénz alapblog forint Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Avatar
2020. április 3. 17:27 Pénz

Mit tehet a befektető ebben a válságban?

Ez válság egyszerre támadja a három dolgot, ami a legfontosabb az embernek: az életét, a szerettei életét és a megtakarítását. Mit érdemes tenni?

Avatar
2020. április 2. 22:48 Pénz

Mivel operálnak ma a gazdasági intenzív osztályon?

Elég súlyos eszközök vannak a döntéshozók arzenáljában.

Nagy Bertalan
2020. április 2. 15:53 Pénz

Meddig bírják ki a magyar családok a válságban?

A magyarok többsége nem tudja megtakarításaiból fedezni a megélhetését pár hónap után.

Fontos

Stubnya Bence
2020. április 6. 16:06 Vállalat

Nem ritka a futárnak felcsapó menedzser a túlélésért küzdő vendéglátóiparban

Drasztikus megszorításokra kényszerülnek az éttermek, az egész iparág szenved. Napok alatt kellett újratervezni a gyakran évek óta bejáratott rutint.

Jandó Zoltán
2020. április 6. 06:31 Vállalat

Kormányközeli cégek lehetnek a nyertesei a koronavírust követő felvásárlásoknak

Konszolidációs hullámot indíthat el a mostani válság, ezen pedig azok nyerhetnek, akiknek van pénzük. Minél később jön az állami mentőcsomag, annál kiszolgáltatottabbak a cégek.

Fabók Bálint
2020. április 5. 06:47 Élet

“Tízezer forintom maradt” – munkájukat elvesztők a kétségbeejtő helyzetükről

Gyári munkát kereső szakács, talajt vesztő egykori hajléktalan vagy egyszerre munkanélkülivé váló pár. Milyen sorsok vannak az állásukat vesztő tízezrek között?