Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2023. október 26. 17:57 Élet

A magyarok töltötték a legtöbb időt munkával tavaly az EU-ban

2022-ben Észtország mellett Magyarországon kellett átlagosan a legtöbb időt munkával tölteni teljes állásban dolgozva, ha a szabadnapok számát és a nemzeti ünnepeket is figyelembe vesszük az Eurofound kutatóalapítvány friss jelentése szerint.

 

Az 1856 órás magyar adathoz a hivatalos 40 órás munkahéttel számoltak, amit súlyoztak a törvényileg előírt minimális szabadnapok számával (20) és a 2022-ben munkanapra eső nemzeti ünnepek számával (8).

  • A legkevesebbet Franciaországban, Dániában és Svédországban dolgoztak átlagosan az emberek, ezekben az országban 1580 és 1660 óra között alakult az éves ledolgozott órák száma. Tehát Magyarországon csaknem ötödével (18 százalékkal) többet dolgoztak 2022-ben, mint Franciaországban.
  • A munkahét hossza uniós átlagban 38 óra, a minimális szabadnapok száma 24 nap, a nemzeti ünnepek száma pedig 9 nap volt. Az éves munkaórák száma uniós átlagban 1714 óra volt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMire elég, hogy több időt töltünk munkában, mint a nyugat-európaiak?Hiába dolgoznak egyre többen viszonylag sok időt munkával töltve, ha olyan munkát végeznek, amelynek nem magas a hozzáadott értéke.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet EU Magyarország munkaerőpiac munkaidő munkaórák Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Váczi István
2024. április 3. 15:52 Élet

Új korszak előtt a G7

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, új tulajdonoshoz kerül portálunk, ez a folyamat ma lezárult, így új kiadó működteti tovább a G7-et.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.