Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2022. február 27. 15:53 Világ

A világon mindenhol toptermék lett az ukrán zászló, itthon is fogy

A kert és kültéri kategóriában jelenleg egy másfél méterszer kilencven centis ukrán nemzeti lobogó a legkelendőbb termék az Amazon brit oldalán. A listáról az nem derül ki, hogy pontosan mennyit adtak el belőle az elmúlt időszakban, de az biztos, hogy nagyon viszik. A top 30-ba ugyanis még három másik forgalmazó ukrán lobogói is befértek.

A brit helyzet egyáltalán nem egyedi. Ugyanebben a termékkategóriában az Egyesült Államokban is egy ukrán zászló áll az első helyen, és a tengerentúlon is további három van a top 50 legkeresettebb termék között. Németországban pedig még jobban fogy: az első hely mellett még hat ukrán zászló szerepel az ötven legnagyobb számban eladott termék között.

Az Amazonon magyarországi adatokat sajnos nem lehet látni, de úgy tűnik, hogy hazánkban is felkapott lett a szomszédos ország nemzeti lobogója a háború kezdete óta. Több olyan online szaküzlet is van, ahol nem lehet kapni ukrán zászlót, mert elfogyott.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz ukrán tengerpart egyre nagyobb részét foglalják el az oroszokMiközben az ukrán hadsereg északon és keleten nagyjából tartja magát az orosz támadókkal szemben, délen veszélyesnek tűnik a helyzet a védők szempontjából.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem véletlenül a rezsicsökkentés jutott rögtön Orbán Viktor eszébe a háborúrólHa az Oroszország elleni szankciók miatt még tovább emelkedne a gáz ára, lényegében fenntarthatatlanná válna a rezsicsökkentés.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSérülékeny az orosz gazdaság, de csak a földgáz bojkottjával lehetne földre kényszeríteniAz eddigi szankciók sok kárt okoztak az orosz gazdaságnak, de gyorsan kizárólag azzal lehetne rajta nagyot ütni, amit Európa csak végső esetben engedhet meg magának.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ háború orosz-ukrán konfliktus Ukrajna zászló Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.