Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2022. január 11. 13:09 Vállalat

Túlélheti a csődöt az idehaza is értékesített dél-koreai autómárka

Felcsillant a remény, hogy megmenekülhet a megszűnéstől a tavaly tavasz óta csődvédelem alatt álló SsangYong, amelynek autóival a magyar utakon is találkozhatunk. A dél-koreai hírügynökség és sajtó szerint az illetékes szöuli bíróság jóváhagyta, hogy az Edison Motors által vezetett konzorcium megvásárolja a vállalatot, aláírják az erről szóló megállapodást.

Eszerint a vevők közel 305 milliárd vont (jelenlegi árfolyamon nagyjából 11,5 milliárd forint) fizetnek a SsangYong eszközeiért, amely teljes egészében a vállalat hitelezőit illeti. Emellett az Edison kötelezettséget vállalt arra, hogy 50 milliárd vonos (közel kétmilliárd forint) tőkeinjekciót ad a SsangYongnak a működőképessége megőrzése érdekében.

A vállalat ugyanakkor bírósági felügyelet alatt marad, amíg maga a bíróság, valamint a társaság hitelezői jóvá nem hagyják az átszervezési tervet, amelyet március 1-jéig kell benyújtani. A hírek szerint a legnagyobb hitelezőt, a Koreai Fejlesztési Bankot nem lesz könnyű meggyőzni.

Ahogy korábban írtuk, a SsangYong 75 százalékos tulajdonosa, az indiai Mahindra & Mahindra már jó ideje szeretett volna megválni a tulajdonrészétől, vevőt azonban nem talált. Ezt követte a csődeljárás a súlyosan eladósodott cég életben tartása érdekében.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkCsődvédelem alá került a SsangYongÚjabb átalakítási program készül, de ha nem fogadják el, akkor legrosszabb esetben meg is szűnhet a márka.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.