Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. október 27. 15:01 Vállalat

Most kell megvenni a karácsonyi ajándékot a Puma vezérigazgatója szerint

Egy hónappal ezelőtt mi még csak arról írtunk, hogy érdemes máris megrendelni a karácsonyi ajándékot, ha olyasvalamit szeretnénk adni, ami chipet tartalmaz. A nemzetközi logisztikai helyzet azonban azóta sem javult érdemben, és a Puma vezérigazgatója arról beszélt, hogy mindenféle ajándékot érdemes már most megvenni, ha valaki nem akar kockáztatni.

Bjoern Gulden, a sportcipőiről és ruháiról ismert világcég vezetője a társaság harmadik negyedéves eredményeinek ismertetése után arról beszélt újságíróknak, hogy ugyanezt a tanácsot adta a napokban a feleségének is. „Amikor elmész karácsonyi ajándékokat venni, lesznek olyan bolti polcok, amelyek üresebbek lesznek, mint szeretnéd” – fogalmazott a menedzser.

Az emlegetett boltok üzemeltetői ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez ne történjen meg. A Tesco vezérigazgatója például nemrég arról számolt be, hogy a szokásosnál tizedével több pulykát rendeltek, a Spanyolországból származó friss áruk egyre nagyobb részét pedig vasúton fuvarozzák (az Egyesült Királyságba), hogy minimalizálják a kamionsofőr-hiány negatív hatásait.

A Puma egyébként összességében nem panaszkodhat, a harmadik negyedéves számokkal sikerült felülmúlni az elemzői várakozásokat, és a vállalat egyben megemelte az értékesítésre és nyereségre vonatkozó előrejelzését – írja a Bloomberg.

Az utóbbi időben a cég számára – sok más ruhaipari vállalathoz hasonlóan – az okozta a legtöbb gondot, hogy július végétől egészen október közepéig egy sor vietnámi gyárnak le kellett állnia vagy korlátoznia a termelését a koronavírus terjedése miatt. A Pumának dolgozó üzemek azonban legalább már 60-70 százalékos kapacitáson üzemelnek – igaz, mivel még normális logisztikai viszonyok között is három hónapba kerül, hogy a legyártott cikkek a nyugati országok boltjainak polcain kössenek ki, ezek jó eséllyel már nem kerülnek a karácsonyfák alá idén.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHa van chip a karácsonyi ajándékban, amit kinéztél, akkor azonnal rendeld megA termékhiány és a késés idén nagyon benne van a pakliban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMagyar gyárakat is megbénítanak a délkelet-ázsiai járványgócokA texasi fagy és egy tokiói tűz után a délkelet-ázsiai Covid-gócpontok okoznak fennakadásokat az autóiparban és az elektronikai gyártásban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkGyárakban alszanak a munkások, csak zakatoljon a termelés VietnámbanA helyi vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy az ország megbízható termelési helyszín legyen a nemrég betelepült összeszerelő üzemek számára.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat ellátási lánc karácsony logisztika Puma Vietnam Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.