Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. november 7. 11:42 Fizetett hirdetés

Így használd jól a hitelkártyádat

Az első számú szabály: mindig időre fizesd vissza a teljes összeget. Időre. A teljes tartozásod. Ha ezt betartod, minden simán fog menni.

De ezen kívül is van még pár dolog, amelyekre érdemes figyelni és könnyebb lesz a hitelkártya használat azoknak is, akik a nagyobb pénzügyi mozgástér és az évi akár több tízezer forintos pénzvisszatérítés miatt most igényelnék életük első hitelkártyáját.

Születésnap, névnap, fordulónap

A havi fordulónapod dátumát nem bonyolult észben tartani, rendszerint minden hónapban ugyanarra a napra esik, ráadásul ezen a napon sms-értesítést is kapsz a bankodtól. Az OTP-nél ez az üzenet tartalmazza a tartozás aktuális összegét és azt is, hogy minimum mekkora összeget és meddig kell visszafizetned. Az megelőző 30 nap a költekezés, vásárlás ideje, a fordulónapot követő 15 napban pedig vissza kell fizetni a korábban elköltött összeget (miközben már elindult a következő 30 napos vásárlási időszak is). Ez a 45 nap a kamatmentes periódus.

Ez a pénz nem az a pénz

Fontos tudatosítani, hogy a hitelkártyával használt pénz nem a te személyes megtakarításod, hanem a bank pénze, amit a kamatmentes periódus erejéig használhatsz.

Mindez addig éri meg neked, amíg annyit költesz, amennyit tényleg vissza tudsz fizetni a kamatmentes periódusban. Így a hitelkártyád hitelkerete egy pénzügyi mentőöv lehet, ami mindig rendelkezésre áll, amikor szükséged van rá.

Addig nyújtózkodj, amíg a hitelkereted ér!

Vagy inkább még addig se. A bank által számodra jóváhagyott hitelkeret (személyre szabott hitelösszeg, amelyet a hitelkérelem és a hitelképesség alapján a pénzügyi szolgáltató bocsát az igénylő rendelkezésére) pontos összegének és a hitelkártyás vásárlásaid aktuális állásának követésében számos eszköz áll rendelkezésedre. A költéseket az internetbankban, vagy az OTP-nél a SmartBank mobilalkalmazásban is könnyedén nyomon tudod követni, de a vásárlás után kapott sms-ből is látod a fennmaradó hitelkereted.

Hitelkártyánkkal lehetőségünk nyílik kihasználni például egy-egy szezonálisakciót, akkor is, ha épp nincs elég pénz a számlánkon.

Erre figyeljünk oda

Felejtsd el a készpénzfelvételt a hitelkártyádról, ezt inkább a betéti kártyáddal intézd. Akár több ezer forintba is kerülhet, mivel ez a tranzakció nem kamatmentes.

Tipp: amit viszont mindenképp megéri a hitelkártyával fizetni, azok a mindennapi bevásárlások, a rezsiköltségek, a havi villany- és gázszámla vagy éppen az otthoni internetes vagy mobilszámla. Ha ezeket csoportos beszedéssel intézed, a bankok többségénél itt is jár a pénzvisszatérítés.

Ha ezeket betartod, tényleg többet hozhatsz ki a pénzedből, év végén pedig megérkezhet a több tízezer forint jutalom a pénzvisszatérítéssel!

  • OTP Bonus hitelkártya THM: 4,9%, majd 38,9%
  • OTP Bonus Gold hitelkártya THM:  5,7%, majd 39,8%

A tájékoztatás nem teljes körű. Az OTP Bonus hitelkártya aktuális feltételeit és a mindenkor hatályos hirdetmények tartalmazzák.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás.

Forint Ferenc
2024. január 22. 17:01 Fizetett hirdetés

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Zajlik az előregisztráció az energiatárolóval kiegészített napelemes támogatásra.

Forint Ferenc
2023. december 18. 09:40 Fizetett hirdetés

Zsebre vágható aranyfedezet: ünnepeljen Mastercard Gold betéti kártyával!

Az OTP Mastercard Gold betéti kártya ideális eszköz ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az ünnepeket.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.