Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. március 20. 10:07 Világ

Biztosra mennek a britek, még a luxusórákat is felhalmozzák a kilépés előtt

Bár valószínűleg nincs ember, aki megmondaná, hogyan folytatódik az Egyesült Királyság uniós kilépésének tragikomédiája, az üzleti szereplők biztosra mennek. Korábban mi is írtunk arról, milyen ellátási káoszt okozhat a rendezetlen kilépés, amire a vállalkozások hatalmas árukészletek felhalmozásával reagálnak.

Az élelmiszerek vagy éppen a gyógyszerek esetében ez érthető is, a Bloomberg cikke szerint azonban olyan árucikkekből is bespájzoltak a kereskedők, amelyeknél – az aránylag kis tömeg és a könnyű szállíthatóság miatt – nem számítana az ember ellátási problémákra: svájci luxusórákból.

A svájci óragyártók szövetsége tegnap hozta nyilvánosságra a februári forgalmi statisztikáját, amelyből kiderült, hogy 58 százalékkal ugrott meg a brit exportjuk. A nagyságrendet mutatja, hogy az egész világon mért növekedés 80 százaléka ennek köszönhető. Az év első két hónapjában 242 millió svájci frank (közel 67 milliárd forint) értékben vittek be az Egyesült Királyságba svájci órákat.

Az eredeti menetrend szerint az ország március 29-én lépne ki az Európai Unióból, de miután a brit parlament sorra leszavazta az erről szóló megállapodásokat, a halasztás szinte biztosra vehető (hacsak az EU nem mond nemet a dologra). A kérdés csak az, hogy ez néhány hetet-hónapot vagy akár több évet jelent majd.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSikerbe bukdácsolhatta volna magát May, aztán jött az eddigi legnagyobb fordulatVégre rájöttek, mivel lehetne kizsarolni a keményvonalas brexitesek támogatását, de egy meglepő dolog közbeszólt. Most megint senki nem tudja, hogy mi lesz.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Brexit felhalmozás rendezetlen kilépés svájci órák Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Stubnya Bence
2024. május 7. 05:38 Közélet, Világ

A románok fogyasztanak, a magyarok beruháznak, de ki lesz ettől gazdagabb hosszú távon?

Románia fogyasztásorientált gazdasági stratégiával hagyta le egy főre eső GDP-ben Magyarországot. A magyar gazdaságpolitika viszont még inkább a beruházásokra fókuszálna.

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. május 7. 14:03 Tech, Vállalat

Elmegy a piac a magyar e-kereskedők mellett

Vége annak az egyszerű korszaknak, amikor a Kínából nagyban megvett árut kettes szorzóval itthon simán el lehet adni.

Jandó Zoltán
2024. május 7. 11:08 Adat, Közélet

Magyar egészségügy 2024: inkasszó, eszközhiány, 100 milliárdos adósság

A magyar tulajdonban lévő egészségügyi beszállító cégek lehetnek a kórházi adósságállomány folyamatos növekedésének vesztesei. Több vállalat is elhagyhatja a piacot.

Jandó Zoltán
2024. május 6. 14:24 Adat, Vállalat

Most látszik, mennyire megütötte az oroszokat, hogy nem veszik a gázukat Európában

Az európai piac összeomlása miatt lett közel negyed évszázadnyi nyereséges működés után 2023-ban veszteséges a Gazprom orosz gázóriás.