Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. október 11. 10:47 Élet, Világ

Óránként 3 ezer forintért mennyit innál egy bárban?

Michael Butler amerikai rendezvényszervező rengeteg olyan adománygyűjtő partit szervezett, ahol a résztvevőknek csak egy órára szóló belépődíjat kellett fizetniük, és az esemény alatt a bárban korlátlanul fogyaszthattak. Butler elég hamar rájött, hogy ha a belépőjegyek nagy részét előre adja el egy online felületen, akkor fel tud készülni a bárban várható fogyasztásra, és az italokat nagyobb kiszerelésben vásárolva csökkenteni tudja a költségeit.

A tapasztalataiból felépített egy üzleti tervet, és nyitott egy olyan kocsmát St. Louis-ban, amely óradíj-alapon működik. A vendégek óránként 10 dollárt, azaz körülbelül 3 ezer forintot fizetnek, és annyit isznak, amennyit csak akarnak.

A szigorú, ráadásul államonként is változó amerikai alkoholforgalmazási szabályok miatt azonban az egységnek van pár formális szabálya. A vendégeknek regisztrálniuk kell, és mindig előre be kell jelentkezniük az időpontokra. A pultos egyszerre mindig csak egy italt szolgál ki egy vendégnek, és még követi is, hogy ki mennyit iszik. A vendégek jogosítványait beszkennelik, vagyis szükség (balhé) esetén mindenkit azonnal be tudnak azonosítani, a magasság és testsúly alapján pedig meg tudják becsülni, ha valaki adott idő alatt túl sok alkoholt fogyaszt.

Így az egész vállalkozás egy zárt klub formai követelményei mögé rejtett, valójában azonban mindenki előtt nyitva álló bár, a helyi szabályoknak való megfelelés miatt azonban másképp nem működhetne. Keményebb italok fogyasztása esetén az óradíj a duplájára emelkedik.

A környéken egyébként a bárokban 12-16 dollár között kaphatók alapszintű koktélok, így sokan megkérdőjelezik, hogy az óránkénti 10 dolláros díj mögött minőségi italok lehetnek. Az is kérdéses, hogy a bár ebben a konstrukcióban milyen közönséget vonz majd, hiszen az egész az előre eltervezett és minél gyorsabb lerészegedés jó lehetőségét vetíti előre. Japánban már régóta működnek ehhez hasonló modellben kocsmák, és ott sem az igényesebb, pénzesebb réteget vonzzák.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKétszer megtankolhatod a kocsit, ha száraz volt a novemberedA kampány által megcélzott csoport fogyasztási adataiból kiindulva 22-33 ezer forintot spórolhatott, aki megállta, hogy novemberben ne igyon alkoholt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Világ alkohol alkoholfogyasztás bár kocsma óradíj St. Louis Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2024. március 27. 10:15 Élet

Szomszédunk jobban aggódik a bolygóért, mint gondolnánk

Minden országban alulbecsülik az emberek a klímaváltozás miatt aggódók arányát a népességen belül, ami nehezebbé teszi a harcot ellene.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. március 23. 04:34 Élet

Lecseng a rekordmelegben szerepet játszó El Niño, a hűvös vízfelszínt hozó La Niña lép majd a helyébe

A Csendes-óceánt illető éghajlati jelenségek következményeit áttételesen világszerte lehet érzékelni, igaz, egyre inkább az üvegházhatású gázok kibocsátása a döntő tényező az időjárás alakulásában.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.