Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. szeptember 12. 09:20 Világ

A diplomás nők fizetése Magyarországon marad el a leginkább a férfiakétól

Magyarországon marad el a leginkább a diplomás nők fizetése a férfiakétól Európában – derült ki az OECD adataiból.

A szervezet egy friss kiadványa szerint 26 európai OECD-ország között nálunk a legnagyobb a nemek fizetése közötti különbség a diplomások körében. 2016-ban egy felsőoktatásban végzett, teljes munkaidőben dolgozó nő fizetése mindössze a kétharmadát (66,9 százalékát) tette ki a diplomás férfiakénak Magyarországon.

 

Hozzánk hasonlóan a régió több országában is jelentősen elmarad a magasan képzett nők fizetése a férfiakétól, Szlovákiában, Észtországban és Csehországban is kevesebb mint 70 százalékát teszi ki a diplomás nők átlagfizetése a férfiakénak.

Nem kell azonban ahhoz sem messze menni, hogy a legjobb példát lássuk: Szlovéniában a legkisebb a diplomások körében a nemek fizetése közötti különbség, itt a nők a férfiak fizetésének 83 százalékát keresik meg. Érdekes, hogy a nem éppen a nemek közötti egyenlőségéről híres Törökország is a lista elejére került, itt 81,5 százalék az említett arány, míg mondjuk a fejlett Franciaországban csak 72 százalék.

A férfiak és a nők fizetése közötti különbséget több tényező is magyarázza, amelyek között a diszkrimináció csak kisebb szerepet játszik. Az egyik jellemző ok, hogy a legjobban fizető (mérnöki, informatikai, illetve gazdasági) területeken a férfi dolgozók vannak többségben, míg az alacsonyabb bérszínvonalt kínáló területeken (társadalomtudományok, bölcsészettudomány) a nők dominálnak.

Ám ennél is jobban befolyásolja a nemek fizetésbeli különbségeit a gyermekvállalás, ugyanis az azzal járó feladatok többsége még a legfelvilágosultabb nyugati országban is a nőkre hárul, akik ezért általában nem tudnak olyan karrierutat bejárni, mint a magasan képzett férfiak.

Ugyan kivételek mindig vannak, a Vox cikkében szereplő egyik felmérés kimutatta, hogy az MBA-val rendelkező nők között a gyermekesek fizetése kétszer annyira le van maradva a férfiak béréhez képest, mint a gyermekteleneké. Izlandon például a gyermekvállalásból fakadó fizetésbeli különbségeket úgy mérsékelték, hogy olyan rendszert vezettek be, amelyben a szülőknek járó 9 hónapnyi szülés utáni szabadságból 3 hónapot csak az apa, 3 hónapot pedig csak az anya vehet igénybe, a maradék három hónapról pedig együtt döntenek. Így ott teljesen természetessé vált, hogy az apák is hiányoznak a munkahelyükről a gyermeknevelés miatt.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ egyenlőség fizetések nemek közötti egyenlőség oecd Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Debreczeni Anna
2024. március 25. 09:33 Világ

Nem a német gazdaság fogja kihúzni a gödörből a magyart

Továbbra is egy helyben jár a német gazdaság, ami nem jó hír a magyar exportkilátások szempontjából.

Mészáros R. Tamás
2024. március 25. 04:34 Világ

Trump miatt egyesek új atomkortól tartanak 

Ha az Egyesült Államok jövő januártól valóban feloldja védelmi garanciáit, Dél-Koreától Lengyelországig számos helyen felmerülhet, hogy nincs más módja az önvédelem biztosításának. 

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.