Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2023. augusztus 16. 04:34 Vállalat

Egy kis darabkája fennmaradhat az egykori magyar világmárkának

Nagyjából száz évvel ezelőtt a Tungsram a világítástechnikai ágazat globálisan meghatározó szereplői közé tartozott, tavalyi bedőlése után viszont egyre inkább úgy tűnik, hogy alig valami marad belőle. Miután nem tudott megegyezni a hitelezőkkel, a csődeljárás idén januárban felszámolásba fordult, és elkezdődött a vagyonelemek értékesítése.

Az egyik ilyen egy Kisvárdán működő vállalat, a repülőgépekben vagy a gázmotoros kiserőművekben használt turbinák javítására szakosodott Aero Space Power Kft. 67 százaléknyi tulajdonrésze. (Ez a tevékenység a korábbi tulajdonos, az amerikai GE széles termékportfóliójának köszönhetően került kapcsolatba a Tungsrammal.) Ebbe a Tungsram mellé 2021 decemberében szállt be az elsősorban kelet-magyarországi ipari ingatlanfejlesztéseiről ismert, de a légi közlekedési ágazatban is aktív Herdon István XANGA nevű cégcsoportja.

Ahogy ő tavaly a G7-nek felidézte, 2021-es árfolyamon számolva tízmillió dollárnak megfelelő tőkét szándékoztak befektetni a kft.-be, ezért kaptak 33 százalékos tulajdonrészt, illetve a befektetés része lett volna a kisvárdai telephely megvásárlása is. A Tungsram pedig adta az eszközöket, speciális szaktudású dolgozókat, valamint az ingatlan eladásig bérbeadással biztosította a telephelyet. A befektetésre allokált tőkéből 2 milliárd forintot felhasználtak 2021-ben, a fennmaradó befektetés feltételei viszont meghiúsultak a Tungsram Operations Kft. 2022 májusában jogerőssé vált csődeljárása miatt.

A többségi tulajdonos csődje nehéz helyzetbe hozta a kisebbségi befektetőt. Az üzleti terv megvalósításához szükséges eszközök beszerzésére vonatkozó lízingszerződések az aláírás előtt meghiúsultak, zátonyra futottak a likviditást segítő külső finanszírozásra vonatkozó banki tárgyalások is. Ráadásul a beszállítók bizalma megrendült a Tungsramhoz kötődő társaságokkal szemben, a közműszolgáltatók pedig az ingatlan tulajdonosának fizetésképtelensége miatt meg akarták szüntetni a telephely ellátását.

A vállalat fennmaradása a kisebbségi tulajdonosnak, valamint a cég vezetőinek köszönhető: a kisvárdai telephely teljes fenntartási költségeit az Aero Space Power fizeti, miközben csak egy kis részét bérli. Korábban ezen a telephelyen 530-an dolgoztak, de már tavaly ősszel is csak az Aero Space Power nagyjából 170 alkalmazottja végzett munkát, a többieket már korábban elküldte a Tungsram, amely még öt évvel ezelőtt készítette el az alábbi imázsvideót a kisvárdai tevékenységéről:

Múlt héten a Tungsram felszámolója eladásra hirdette meg a vállalat Aero Space Power Kft.-vel kapcsolatos vagyonelemeit, összesen nettó 1,86 milliárd forintos kikiáltási áron. Ezen belül három tétel van:

  • a kft. 67 százalékos üzletrésze (1,18 milliárd forint),
  • a 75 ezer négyzetméteres kisvárdai telephely (637 millió forint),
  • valamint 301 darab ipari gép (46 millió forint).

Az utóbbiakat a korábban a Tungsramot hitelező Eximbank jelzálogjoga terheli, amelynek a telephelyre vételi joga is van.

A meghirdetett vagyontárgyakra szakértői értékbecslés készült, azokra alapozottan írták ki a pályázatot is. Az alapvetően zöldmezős ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Herdon István sokallja az értékeket, például a telephely esetében is, hiszen a barna mezős telephelyek értékét kritikusabban ítéli meg, főleg egy felszámolási helyzetben. Ettől függetlenül úgy tervezi, hogy él a tulajdonostársként őt megillető elővásárlási joggal a csomag egészét illetően.

Azért működik még ez a cég, mert mi életben tartottuk – ha már így jártunk a Tungsrammal, becsapva is érezzük magunkat. Futunk a pénzünk után, de nemcsak azért fontoljuk meg az ajánlatadást, mert nem akarjuk elbukni az eddigi befektetésünket, hanem mert még mindig hiszünk benne, hogy sikeres lehet ez a vállalat

– mondta most az üzletember a G7-nek.

Szeretné ezt a folyamatot minél előbb lezárni, mert „ebben az iparágban különösen nem tesz jót a rendezetlen jogi helyzet”. A légi közlekedés magas szintű biztonsági követelményei miatt ugyanis hiába vannak már előkészített szerződéseik megrendelőkkel, ezeket nem lehet aláírni, mert azok nem szerződhetnek egy olyan társasággal, amelynek a fő tulajdonosa felszámolás alatt van. „Nagyon komoly garanciákat kellett adni ahhoz, hogy ne dobjanak ki mindenhonnan” – mondja a meglévő megrendelőkről. (Korábbi sajtóhírek szerint ezek különböző GE-vállalatok.)

A helyzet gyors rendezésére ahhoz is szükség van, hogy megtarthassák, fizetni tudják a legutóbbi adat szerint 176 alkalmazottat. Ráadásul önmagában a meghirdetett vagyonelemek értékesítése nem oldja meg maradéktalanul a problémákat. A megrendelőkkel kötött szerződések jelentős kötelezettségeket rónak az Aero Space Power-re, a továbblépéshez a vételár kifizetésén kívül ezért újabb jelentős befektetésekre lesz szükség, hogy végrehajthassák a korábban kidolgozott szakmai programot, főképpen a technológiai fejlesztéseket, például egy speciális hőkezelő kemence beszerzését. Ám míg korábban csak társbefektetők voltak, most minden finanszírozást nekik kell megoldaniuk.

Nem is csak rövidtávon. Tízéves távlaton belül Herdon István úgy jósolja, hogy az első két-három év „mélyrepülés lesz”, és pénzügyi értelemben az eredmények majd csak a második öt évben jelentkeznek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMindenkit kirúgtak, de a cég szerint így járnak jobban a Tungsram dolgozóiKözel az összes, mintegy 800 alkalmazottjának felmondott a Tungsram, a nagy többségnek január közepéig tart a felmondási ideje. A menedzsment mégis optimista.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElkerülhető lett volna több ezer dolgozó elbocsátása a legendás magyar cégnél?A Tungsram újraalakulásakor csúcstechnológiás magyar multit ígértek, de nem sikerült elég gyorsan váltani a hagyományos izzók gyártásáról.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAutókon milliókat, reptéren milliárdokat bukott az egyik leggazdagabb magyar, de nem bánjaSurranópályán került a legnagyobb ingatlanbefektetők közé Herdon István, de hiába debreceni a csoportja, még nem biztos, hogy a BMW-beruházásból profitálni tud.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat csőd felszámolás herdon istván kisvárda légi közlekedés tungsram xanga Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.