Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2023. május 24. 09:04 Vállalat

Megszorító program bevezetésére készül a Volkswagen

Egy eredetileg a dolgozóknak írt, kiszivárgott levél alapján arról számolt be a német sajtó, hogy takarékossági programot készül bevezetni a Volkswagen-csoport, azon belül is a VW márkához tartozó részleg. Az ezt vezető Thomas Schäfer arról írt, hogy bár a márka erős, az üzleti eredményei egyelőre elmaradnak az elvárt szinttől.

Konkrétan ez 6,5 százalékos árbevétel-arányos nyereség lenne, miközben az első negyedévben csak 3 százalékot sikerült hozni. Bár a nagyobb hatékonyságot célzó program nem feltétlenül jár elbocsátásokkal („ez nem cél”), de azért a hasonló programok ismeretében nem is lenne meglepetés, ha a létszám csökkentése is a terv részét képezné. A csoportnál hagyományosan nagyon erős szakszervezetek miatt azonban erre nyilván csak letárgyalt keretek között, például az üres pozíciók megszüntetésével vagy előrehozott nyugdíjazással nyílna mód.

Thomas Schäfer levele szerint még korai lenne a program részleteiről beszélni, erre a következő hetekben, hónapokban kerülhet sor. A Handelsblatt információ szerint az első kulcsfontosságú információkat június 21-én osztják meg a részvényesekkel. A program egyébként várhatóan nem kizárólag a spórolásról szól majd, egyebek mellett a modellválaszték megújításával is növelné eredményességét a márka.

Ha tényleg kifejezetten a Volkswagen részleget érinti a program, az várhatóan a győri tevékenységet nem vagy csak közvetve érinti, hiszen az az Audihoz tartozik.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkJön ki a gödörből a német autógyártás, és a magyar gazdaságot is meglökhetiA VW és a Mercedes átvágta a gordiuszi csomót, drágábban ad el kevesebb autót. Ha tovább enyhül a chiphiány, az erős hátszelet adhat a teljes magyar gazdaságnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkPuccsszerűen menesztették a Volkswagen vezérétKét nap alatt megpecsételődött Herbert Diess sorsa, utódja az eddig a Porschét vezető Oliver Blume lesz.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb munkahelyet teremtenek a családi vállalkozások, mint a tőzsdei cégek NémetországbanA családi tulajdonban lévő közepes és nagyobb vállalatok a német gazdaság fontos részét képezik, most megvizsgálták, hogy teljesítenek a munkahelyteremtésben.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Audi nyereség spórolás Volkswagen Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.