Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2023. május 24. 09:04 Vállalat

Megszorító program bevezetésére készül a Volkswagen

Egy eredetileg a dolgozóknak írt, kiszivárgott levél alapján arról számolt be a német sajtó, hogy takarékossági programot készül bevezetni a Volkswagen-csoport, azon belül is a VW márkához tartozó részleg. Az ezt vezető Thomas Schäfer arról írt, hogy bár a márka erős, az üzleti eredményei egyelőre elmaradnak az elvárt szinttől.

Konkrétan ez 6,5 százalékos árbevétel-arányos nyereség lenne, miközben az első negyedévben csak 3 százalékot sikerült hozni. Bár a nagyobb hatékonyságot célzó program nem feltétlenül jár elbocsátásokkal („ez nem cél”), de azért a hasonló programok ismeretében nem is lenne meglepetés, ha a létszám csökkentése is a terv részét képezné. A csoportnál hagyományosan nagyon erős szakszervezetek miatt azonban erre nyilván csak letárgyalt keretek között, például az üres pozíciók megszüntetésével vagy előrehozott nyugdíjazással nyílna mód.

Thomas Schäfer levele szerint még korai lenne a program részleteiről beszélni, erre a következő hetekben, hónapokban kerülhet sor. A Handelsblatt információ szerint az első kulcsfontosságú információkat június 21-én osztják meg a részvényesekkel. A program egyébként várhatóan nem kizárólag a spórolásról szól majd, egyebek mellett a modellválaszték megújításával is növelné eredményességét a márka.

Ha tényleg kifejezetten a Volkswagen részleget érinti a program, az várhatóan a győri tevékenységet nem vagy csak közvetve érinti, hiszen az az Audihoz tartozik.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkJön ki a gödörből a német autógyártás, és a magyar gazdaságot is meglökhetiA VW és a Mercedes átvágta a gordiuszi csomót, drágábban ad el kevesebb autót. Ha tovább enyhül a chiphiány, az erős hátszelet adhat a teljes magyar gazdaságnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkPuccsszerűen menesztették a Volkswagen vezérétKét nap alatt megpecsételődött Herbert Diess sorsa, utódja az eddig a Porschét vezető Oliver Blume lesz.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb munkahelyet teremtenek a családi vállalkozások, mint a tőzsdei cégek NémetországbanA családi tulajdonban lévő közepes és nagyobb vállalatok a német gazdaság fontos részét képezik, most megvizsgálták, hogy teljesítenek a munkahelyteremtésben.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Audi nyereség spórolás Volkswagen Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2023. június 2. 12:41 Vállalat

Akkor is drágulhat a benzin a magyar kutakon, ha az olajár nem változik és a forint se gyengül

Nincs jó alkupozícióban a Mol, amikor a tranzitdíjakról kell megállapodnia azzal a két országgal, ahonnan az olajvezetékek jönnek.

Torontáli Zoltán
2023. június 1. 15:03 Vállalat

Árverezik a fantomgyárat, amelyen 7-8 milliárdot bukott a magyar állam

A rejtélyes történetű befőtt-, ásványvíz- és konzervgyárhoz az utóbbi évek gazdaságtörténetének egyik legfurcsább üzleti története kapcsolódik.

Torontáli Zoltán
2023. június 1. 04:31 Közélet, Vállalat

Elindult a kötelező akciózás, megnéztük, melyik boltban mi lett olcsóbb

Avokádó, mangó, Pur Pur zsemle és tökmagolaj – nem csak az egyre vékonyabb pénztárcájú rétegek örülhetnek az intézkedésnek.

Fontos

Stubnya Bence
2023. június 2. 09:22 Adat

A szállodák és panziók már túl drágák, olcsóbb szállásokat keresnek a belföldön pihenők

A belföldi turizmus forgalmán is látszik, hogyan eszi meg a fizetéseket az infláció. Főleg a kisebb, vidéki szálláshelyek vannak most nagy bajban.

Torontáli Zoltán
2023. június 1. 17:11 Pénz

Hova lehet menni a megtakarításokra kivetett 13 százalékos adó elől?

Az állampapírokon kívül szinte sehova, hiszen ez az intézkedés lényege, de mi a helyzet a tartós befektetési számlával vagy a külföldre vitellel?

Stubnya Bence
2023. június 1. 13:20 Közélet, Pénz

Azokat a megtakarítási formákat is megadóztatja a kormány, amikbe a lakosság az év elején menekült

Az állampapírokon és a ingatlanalapok befektetési jegyein kívül minden befektetési forma adóját csaknem duplázza a kormány júliustól.