Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. január 3. 11:43 Vállalat

Bruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az Aldiban

Az Aldi Magyarország évek óta elég átláthatóan kommunikálja, hogy mekkora fizetést ad a dolgozóinak, a kezdő diplomás, területi értékesítési vezetők béréről például legutóbb akkor írtunk, amikor az átlépte a havi bruttó egymillió forintot.

2022-től a cég minden munkakörben egységesen nyolc százalékos béremelést ad, a kezdő, nyolc órában dolgozó áruházi eladók vagy logisztikai munkatársak havi fizetése így most bruttó 362 600 forint lett. Ez gyermek nélkülieknél nettó 241 ezer forintnak felel meg, a másik tipikus véglet pedig a három kedvezményezett gyermek esete, amelyben a családi pótlékkal együtt számolva nettó 388 ezer forintra emelkedik az összeg.

A 240 ezres nettó szint egyébként körülbelül a jelenlegi mediánnak felelhet meg, ami azt jelenti, hogy ha egy országos általános bértáblát látnánk, akkor ettől az összegtől felfelé és lefelé is nagyjából ugyanennyi alkalmazott lehet. Az összeget a cégnél eltöltött idővel lehet növelni, hat év után a havi bruttó 432 ezer forint fölé emelkedik, a pozícióban elérhető maximális bér pedig jelenleg bruttó 502 ezer forint.

Az áruházlánc egy új pozíciót is létrehozott, az üzletvezető-helyettesek bére havi bruttó 522 800 forintnál kezdődik. Az áruházvezetők kezdőbére bruttó 651 700 forinttól indul.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb mint havi 1,2 millió forintra és egy 3-as BMW-re tette az Aldi a pályakezdő vezetőinek fizetésétA diszkont modell népszerűsége lehetővé teszi, hogy a munkaerőhiányra és az inflációra válaszolva a német cég emelje a tétet, és minden bizonnyal nincs ezzel egyedül.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Aldi bér béremelés bruttó eladó fizetés kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.