Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. január 3. 11:43 Vállalat

Bruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az Aldiban

Az Aldi Magyarország évek óta elég átláthatóan kommunikálja, hogy mekkora fizetést ad a dolgozóinak, a kezdő diplomás, területi értékesítési vezetők béréről például legutóbb akkor írtunk, amikor az átlépte a havi bruttó egymillió forintot.

2022-től a cég minden munkakörben egységesen nyolc százalékos béremelést ad, a kezdő, nyolc órában dolgozó áruházi eladók vagy logisztikai munkatársak havi fizetése így most bruttó 362 600 forint lett. Ez gyermek nélkülieknél nettó 241 ezer forintnak felel meg, a másik tipikus véglet pedig a három kedvezményezett gyermek esete, amelyben a családi pótlékkal együtt számolva nettó 388 ezer forintra emelkedik az összeg.

A 240 ezres nettó szint egyébként körülbelül a jelenlegi mediánnak felelhet meg, ami azt jelenti, hogy ha egy országos általános bértáblát látnánk, akkor ettől az összegtől felfelé és lefelé is nagyjából ugyanennyi alkalmazott lehet. Az összeget a cégnél eltöltött idővel lehet növelni, hat év után a havi bruttó 432 ezer forint fölé emelkedik, a pozícióban elérhető maximális bér pedig jelenleg bruttó 502 ezer forint.

Az áruházlánc egy új pozíciót is létrehozott, az üzletvezető-helyettesek bére havi bruttó 522 800 forintnál kezdődik. Az áruházvezetők kezdőbére bruttó 651 700 forinttól indul.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb mint havi 1,2 millió forintra és egy 3-as BMW-re tette az Aldi a pályakezdő vezetőinek fizetésétA diszkont modell népszerűsége lehetővé teszi, hogy a munkaerőhiányra és az inflációra válaszolva a német cég emelje a tétet, és minden bizonnyal nincs ezzel egyedül.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Aldi bér béremelés bruttó eladó fizetés kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Váczi István
2023. december 4. 12:25 Élet, Vállalat

Egyre több szabályt hajlítanak meg a gödi akkumulátorgyár kedvéért

Nagyon meglepő lett volna az elmúlt évek folyamatai alapján, ha tényleg nem termelhetne éjszakánként a Samsung szinte folyamatosan bővített üzeme.

Mészáros R. Tamás
2023. december 4. 04:34 Vállalat, Világ

Korea is kipróbálta Matolcsy csodafegyverét, de több kárt hozott, mint hasznot

Dél-Korea 2017 után jelentősen növelte a kkv-k állami hitelezését, de az olcsó hitelek hatására romlott a vállalkozások teljesítménye.

Hajdu Miklós
2023. december 3. 15:38 Vállalat

A Volkswagent már megfogták az európai autóipar új kihívói

Az élesedő piaci versenyben a Volkswagen már az elektromos autók gyártására átállított üzemeit érintő megszorításokat kénytelen meglépni.

Fontos

Pálos Máté
2023. december 5. 11:43 Közélet

A TikTokot nem tudja betiltani a kormány, úgyhogy a telefonokat tiltaná ki az osztálytermekből

Legutóbb Nagy-Britanniában léptek az egységes tiltás irányában, de Németországban például az iskolák saját hatásköre a kérdés. Most talán fordulat készül a magyar szabályozásban.

Debreczeni Anna
2023. december 5. 08:48 Élet, Támogatói tartalom

Csaknem egyhavi nettó átlagkeresetet költünk magánegészségügyi ellátásra évente, pedig volna olcsóbb megoldás

Magyarországon csak a lakosság 12 százaléka rendelkezik magán egészségbiztosítással.

Avatar
2023. december 4. 16:22 Közélet

Az MVM innovációja miatt ugrott meg az átalányt fizető gázfogyasztók számlája

Számos átalány fizetést/egyenletes részszámlázást választó háztartás nem érti, miért kaptak kiugró összegű számlákat a 2023-24 első hónapjaiban, miközben várható fogyasztásuk, a számláikban szereplő átalány mennyisége nem nő, esetleg még csökken is.