Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. január 3. 11:43 Vállalat

Bruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az Aldiban

Az Aldi Magyarország évek óta elég átláthatóan kommunikálja, hogy mekkora fizetést ad a dolgozóinak, a kezdő diplomás, területi értékesítési vezetők béréről például legutóbb akkor írtunk, amikor az átlépte a havi bruttó egymillió forintot.

2022-től a cég minden munkakörben egységesen nyolc százalékos béremelést ad, a kezdő, nyolc órában dolgozó áruházi eladók vagy logisztikai munkatársak havi fizetése így most bruttó 362 600 forint lett. Ez gyermek nélkülieknél nettó 241 ezer forintnak felel meg, a másik tipikus véglet pedig a három kedvezményezett gyermek esete, amelyben a családi pótlékkal együtt számolva nettó 388 ezer forintra emelkedik az összeg.

A 240 ezres nettó szint egyébként körülbelül a jelenlegi mediánnak felelhet meg, ami azt jelenti, hogy ha egy országos általános bértáblát látnánk, akkor ettől az összegtől felfelé és lefelé is nagyjából ugyanennyi alkalmazott lehet. Az összeget a cégnél eltöltött idővel lehet növelni, hat év után a havi bruttó 432 ezer forint fölé emelkedik, a pozícióban elérhető maximális bér pedig jelenleg bruttó 502 ezer forint.

Az áruházlánc egy új pozíciót is létrehozott, az üzletvezető-helyettesek bére havi bruttó 522 800 forintnál kezdődik. Az áruházvezetők kezdőbére bruttó 651 700 forinttól indul.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb mint havi 1,2 millió forintra és egy 3-as BMW-re tette az Aldi a pályakezdő vezetőinek fizetésétA diszkont modell népszerűsége lehetővé teszi, hogy a munkaerőhiányra és az inflációra válaszolva a német cég emelje a tétet, és minden bizonnyal nincs ezzel egyedül.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Aldi bér béremelés bruttó eladó fizetés kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Stubnya Bence
2024. május 21. 05:03 Vállalat

„Korábban volt A- és B-terv, most a munkaadók széttárják a kezüket” – így fulladt le a magyar autóipar

Márciusban földbe állt a magyar jármű- és akkugyártás, de a szenvedés már hónapok óta tart. Érdemes újragondolni az elektromobilitás ösztönzésének formáit.

Hajdu Miklós
2024. május 18. 17:24 Vállalat

Részleges gyárbezáráshoz vezetett az autóipari válság Szlovákiában

Részben bezárt egy szlovákiai motorgyár, miközben az európai elektromos autók versenyképessége egyre kétségesebb az új piaci szereplők mellett.

Torontáli Zoltán
2024. május 18. 05:41 Élet, Vállalat

Jön a szigorítás, hogy ne lehessen bármit kovászos kenyérnek hívni

Az Agrárminisztérium belenyúl a nagy magyar kovászkáoszba, de a jellemzően családi vállalkozásként működő kis kézműves pékségek mégsem lehetnek igazán boldogok.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. május 21. 16:34 Élet, Világ

Nem sietik el a boltokban használt vékony műanyag zacskók betiltását

Az Európai Unió tesz egy nagy lépést a műanyag hulladék csökkentése érdekében, de nagyon lassan és sok szempontból kritizált módon.

Torontáli Zoltán
2024. május 21. 13:03 Közélet, Pénz

Megint romolhat az életszínvonal, ha háttérbe szorul az infláció féken tartása

Egy friss elemzés szerint átmeneti javulásban lehetünk, a választások után középtávon könnyen visszatérhet a mostaninál magasabb infláció.

Avatar
2024. május 20. 05:13 Közélet

Mi a baja Európának a magyar alapítványi egyetemekkel, ami elvágja a diákok és kutatók külföldi útját?

Az egyetemek alapítványi fenntartása nem lenne probléma, ha a kuratóriumi tagok kiválasztása és működése nem lenne önkényes, a közpénzek útja pedig követhetetlen.