Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2022. január 3. 11:43 Vállalat

Bruttó 362 ezer lett a kezdő nyolc órás fizetés az Aldiban

Az Aldi Magyarország évek óta elég átláthatóan kommunikálja, hogy mekkora fizetést ad a dolgozóinak, a kezdő diplomás, területi értékesítési vezetők béréről például legutóbb akkor írtunk, amikor az átlépte a havi bruttó egymillió forintot.

2022-től a cég minden munkakörben egységesen nyolc százalékos béremelést ad, a kezdő, nyolc órában dolgozó áruházi eladók vagy logisztikai munkatársak havi fizetése így most bruttó 362 600 forint lett. Ez gyermek nélkülieknél nettó 241 ezer forintnak felel meg, a másik tipikus véglet pedig a három kedvezményezett gyermek esete, amelyben a családi pótlékkal együtt számolva nettó 388 ezer forintra emelkedik az összeg.

A 240 ezres nettó szint egyébként körülbelül a jelenlegi mediánnak felelhet meg, ami azt jelenti, hogy ha egy országos általános bértáblát látnánk, akkor ettől az összegtől felfelé és lefelé is nagyjából ugyanennyi alkalmazott lehet. Az összeget a cégnél eltöltött idővel lehet növelni, hat év után a havi bruttó 432 ezer forint fölé emelkedik, a pozícióban elérhető maximális bér pedig jelenleg bruttó 502 ezer forint.

Az áruházlánc egy új pozíciót is létrehozott, az üzletvezető-helyettesek bére havi bruttó 522 800 forintnál kezdődik. Az áruházvezetők kezdőbére bruttó 651 700 forinttól indul.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb mint havi 1,2 millió forintra és egy 3-as BMW-re tette az Aldi a pályakezdő vezetőinek fizetésétA diszkont modell népszerűsége lehetővé teszi, hogy a munkaerőhiányra és az inflációra válaszolva a német cég emelje a tétet, és minden bizonnyal nincs ezzel egyedül.

Vállalat Aldi bér béremelés bruttó eladó fizetés kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Fabók Bálint
2023. március 30. 09:22 Vállalat

Gigantikus mexikói ipari park mutatja a globalizáció új szakaszát

A járvány miatt rövidülnek az ellátási láncok, a gyártás kínai kiszervezése helyett pedig elkezdett közelebb települni az ipar a legnagyobb piacokhoz.

Stubnya Bence
2023. március 28. 09:34 Vállalat, Világ

Segíti az infláció csökkenését, hogy egyre olcsóbb a tengeri szállítás

Már majdnem olyan áron lehet helyet foglalni a konténerszállító hajókon, mint a járvány előtt, és a díjak innen is tovább csökkenhetnek. Ez a vásárlók pénztárcájára is pozitív hatással lehet.

Hajdu Miklós
2023. március 24. 12:20 Vállalat

Hónapokig üres volt egy hálátlan, de fontos pozíció a Silicon Valley Banknál a csőd előtt

Épp akkor nem ült senki a kockázatkezelésért felelős vezetői székben, amikor csúcsra jártak a Silicon Valley Bank működését fenyegető veszélyek.

Fontos

Jandó Zoltán
2023. március 30. 11:03 Adat

Továbbra is Magyarországra jön a legdrágábban az orosz gáz

Január volt zsinórban a negyedik olyan hónap, amikor az adatot közlő uniós országok közül hazánkba érkezett a legdrágábban az orosz földgáz.

Speck Gyula
2023. március 29. 17:36 Világ

Válságosak a magyar-német politikai kapcsolatok, de hiba lenne temetni őket

Megváltozott a német külpolitikai gondolkodás, és ezt Magyarországnak sem szabadna figyelmen kívül hagynia.

Hajdu Miklós
2023. március 29. 15:06 Világ

Újra nekifut a Magyarországra szökött volt miniszterelnöke kiadatásának Észak-Macedónia

Az új macedón igazságügyi miniszter negyedszer is megpróbálja Magyarországot rábírni Nikola Gruevszki kiadatására.