Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. december 19. 14:12 Pénz, Vállalat

Tökéletes időben játszott a bitcoin összeomlására, most bezsebelte a profitot

Valamivel több mint egy éve tetőzött a bitcoin körüli mánia, ám miközben mindenki hozzá akart jutni a kriptodevizához, volt egy üzletember, aki úgy gondolta, hogy ez már túlzás. A korábban a Nemzetközi Valutaalap közgazdászaként dolgozó Mark Dow a bitcoin árfolyamesésére fogadó ügyletet kötött, azaz shortolta a kriptodevizát.

Az üzletember most azzal került be a hírekbe, hogy lezárta ezt az ügyletet, azaz betakarította a profitot, hiszen a pozíció megnyitása óta a bitcoin elveszítette értékének körülbelül 80 százalékát. A nyereség egy-egy részét idén már kétszer is bebiztosító Dow Twitteren közölte lépését.

„Befejeztem, nem próbálom nulláig űzni az árfolyamot, még több levet kifacsarni a citromból. Azt hiszem, hogy ez a megfelelő pillanat a kiszállásra”

– fogalmazott Dow a Bloombergnek.

Az üzletember azt követően nyitotta a pozíciót, hogy tavaly decemberben elindult a kriptodeviza jövőbeli árfolyamára vonatkozó kereskedés, ami nyomán 19 511 dollárig ment az árfolyam.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEnnek biztos jó vége lesz: már jelzáloghitelre vesznek BitcointEgy durvább jelei vannak annak, hogy a tetőhöz közelít a Bitcoin mánia.

A hírügynökségnek arról is beszélt, hogy azért emelkedhetett olyan magasra az árfolyam, mert rengetegen nem értették meg a fizetőeszköz mibenlétét, illetve a mögötte lévő technológiát. „Csak azt látták, hogy nő az értéke, és részesülni akartak ebből. A fantázia akkor szárnyalhat igazán magasra, amikor a tények nem korlátozzák. Ez teszi lehetővé, hogy a buborékok olyan hatalmasra nőjjenek” – fogalmazott.

A kriptodevziák idén az év egészében szenvednek, részben a szabályozottságukkal kapcsolatos bizonytalanságok, részben pedig a bitcoin előállítói között belharc következtében. A bitcoinnal jelenleg éppen 3800 dollár körül kereskednek, de pár napja épp csak 3000 dollár fölött volt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNincs vége a rémálomnak a bitcoin befektetői számáraKözel egy éve a 20 ezer dollárt ostromolta a bitcoin árfolyama, jelenleg 3400 körül áll, vagyis több mint 80 százalékot zuhant.

Pénz Vállalat bitcoin kriptodevizák shortolás Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Kasnyik Márton
2019. augusztus 15. 12:51 Pénz

Ha 15 ezer milliárd dollár nem tévedhet, akkor nyakunkon a recesszió

Az utóbbi tízből tíz alkalommal pontos volt ez a jelzés.

Debreczeni Anna
2019. augusztus 12. 06:51 Pénz

Hihetetlen pénzeket húz le egy ravasz pénzváltógépes cég

Kiemelkedő profitrátával dolgozik a kék-sárga pénzváltóiról ismert Euronet. A szabályozás laza, ennek megfelelően a trükkök is elég durvák.

Avatar
2019. augusztus 9. 15:27 Pénz

Három gyerek, hét ülés – melyik autót érdemes választani?

Nagyon komoly érdeklődés van a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására, egy hónap alatt 8 ezernél több támogatási igénylést adtak le az érintettek.

Fontos

Stubnya Bence
2019. augusztus 23. 14:16 Adat, Vállalat

A lengyelek elhúztak mellettünk, de legalább a görögöket megelőztük

Ebben az évtizedben 9 százalékkal nőtt a magyar gazdaság termelékenysége, ami közép-európai mércével mérve elég lassú tempó. Románia még mögöttünk van, de villámgyorsan zárkózik fel.

Bucsky Péter
2019. augusztus 23. 06:54 Közélet

Idén 130 milliárdot költünk az MSZP-SZDSZ kormányok kőbe vésett szerződéseire

Hiába költött a kormány 2010 óta 37 milliárdot a ppp projektek kivásárlására, a legdrágább börtönök és a Müpa továbbra is magánkézben vannak, és kiemelkedő hasznot termelnek a tulajdonosaiknak.

Fabók Bálint
2019. augusztus 21. 06:51 Világ

138 milliárd forintos afrikai útépítés reklámfilmjében tűnik fel a Duna Aszfalt

A világ egyik legkorruptabb országában vesznek részt egy világkereskedelmi szempontból számottevő útépítésen. A kollégáik nagy nehézségekkel küzdenek.