Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. december 19. 14:12 Pénz, Vállalat

Tökéletes időben játszott a bitcoin összeomlására, most bezsebelte a profitot

Valamivel több mint egy éve tetőzött a bitcoin körüli mánia, ám miközben mindenki hozzá akart jutni a kriptodevizához, volt egy üzletember, aki úgy gondolta, hogy ez már túlzás. A korábban a Nemzetközi Valutaalap közgazdászaként dolgozó Mark Dow a bitcoin árfolyamesésére fogadó ügyletet kötött, azaz shortolta a kriptodevizát.

Az üzletember most azzal került be a hírekbe, hogy lezárta ezt az ügyletet, azaz betakarította a profitot, hiszen a pozíció megnyitása óta a bitcoin elveszítette értékének körülbelül 80 százalékát. A nyereség egy-egy részét idén már kétszer is bebiztosító Dow Twitteren közölte lépését.

„Befejeztem, nem próbálom nulláig űzni az árfolyamot, még több levet kifacsarni a citromból. Azt hiszem, hogy ez a megfelelő pillanat a kiszállásra”

– fogalmazott Dow a Bloombergnek.

Az üzletember azt követően nyitotta a pozíciót, hogy tavaly decemberben elindult a kriptodeviza jövőbeli árfolyamára vonatkozó kereskedés, ami nyomán 19 511 dollárig ment az árfolyam.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEnnek biztos jó vége lesz: már jelzáloghitelre vesznek BitcointEgy durvább jelei vannak annak, hogy a tetőhöz közelít a Bitcoin mánia.

A hírügynökségnek arról is beszélt, hogy azért emelkedhetett olyan magasra az árfolyam, mert rengetegen nem értették meg a fizetőeszköz mibenlétét, illetve a mögötte lévő technológiát. „Csak azt látták, hogy nő az értéke, és részesülni akartak ebből. A fantázia akkor szárnyalhat igazán magasra, amikor a tények nem korlátozzák. Ez teszi lehetővé, hogy a buborékok olyan hatalmasra nőjjenek” – fogalmazott.

A kriptodevziák idén az év egészében szenvednek, részben a szabályozottságukkal kapcsolatos bizonytalanságok, részben pedig a bitcoin előállítói között belharc következtében. A bitcoinnal jelenleg éppen 3800 dollár körül kereskednek, de pár napja épp csak 3000 dollár fölött volt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNincs vége a rémálomnak a bitcoin befektetői számáraKözel egy éve a 20 ezer dollárt ostromolta a bitcoin árfolyama, jelenleg 3400 körül áll, vagyis több mint 80 százalékot zuhant.

Pénz Vállalat bitcoin kriptodevizák shortolás Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Váczi István
2021. január 7. 10:24 Pénz

Az előző válság 13 ezer milliárd dolláros adósságát kell törleszteni idén

A hét legnagyobb fejlett gazdaságnak plusz négy nagy feltörekvőnek mennyi államadósságot kell visszafizetnie, mint bármikor az utóbbi tíz évben.

Váczi István
2021. január 6. 14:40 Pénz

Visszatért a 20 évre fixen kamatmentes lakáshitel Dániában

Dániában van a legrégebben negatív tartományban a jegybanki alapkamat, ami egy ideje a lakossági hitelek árazásában is tükröződik.

Avatar
2021. január 6. 10:11 Pénz

A dicsőséges pénzügyi forradalom

A jelenlegi európai adósságkibocsátásnak két igazán fontos eleme van: létezni fog-e az EU a kötvények lejáratakor és milyen politikai formában?

Fontos

Jandó Zoltán
2021. január 15. 06:33 Közélet, Vállalat

Újabb százmilliókkal tömték ki a 2017-es vizes vb-t szervező, azóta csak botrányokat halmozó céget

Az évek óta botrányos körülmények között vergődő vállalatot a harmadik nekifutásra sem sikerült megszüntetni, újabb százmilliókat emésztett fel a működése.

Hajdu Miklós
2021. január 14. 16:32 Adat

Csehország és Szlovákia harmadik hullámot kapott a nyakába, mert az ünnepek előtt lazított

Az óvintézkedések korai lazítása azonnal és drámaian érezteti a hatását a járványgörbéken.

Stubnya Bence
2021. január 14. 05:51 Közélet

Olyan lemaradást okoz az iskolákban a távoktatás, amit hosszú évek alatt lehet csak ledolgozni

Minél szegényebb és fiatalabb egy diák, annál komolyabb lemaradást okozhat neki a távoktatás.