Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. december 19. 14:12 Pénz, Vállalat

Tökéletes időben játszott a bitcoin összeomlására, most bezsebelte a profitot

Valamivel több mint egy éve tetőzött a bitcoin körüli mánia, ám miközben mindenki hozzá akart jutni a kriptodevizához, volt egy üzletember, aki úgy gondolta, hogy ez már túlzás. A korábban a Nemzetközi Valutaalap közgazdászaként dolgozó Mark Dow a bitcoin árfolyamesésére fogadó ügyletet kötött, azaz shortolta a kriptodevizát.

Az üzletember most azzal került be a hírekbe, hogy lezárta ezt az ügyletet, azaz betakarította a profitot, hiszen a pozíció megnyitása óta a bitcoin elveszítette értékének körülbelül 80 százalékát. A nyereség egy-egy részét idén már kétszer is bebiztosító Dow Twitteren közölte lépését.

„Befejeztem, nem próbálom nulláig űzni az árfolyamot, még több levet kifacsarni a citromból. Azt hiszem, hogy ez a megfelelő pillanat a kiszállásra”

– fogalmazott Dow a Bloombergnek.

Az üzletember azt követően nyitotta a pozíciót, hogy tavaly decemberben elindult a kriptodeviza jövőbeli árfolyamára vonatkozó kereskedés, ami nyomán 19 511 dollárig ment az árfolyam.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEnnek biztos jó vége lesz: már jelzáloghitelre vesznek BitcointEgy durvább jelei vannak annak, hogy a tetőhöz közelít a Bitcoin mánia.

A hírügynökségnek arról is beszélt, hogy azért emelkedhetett olyan magasra az árfolyam, mert rengetegen nem értették meg a fizetőeszköz mibenlétét, illetve a mögötte lévő technológiát. „Csak azt látták, hogy nő az értéke, és részesülni akartak ebből. A fantázia akkor szárnyalhat igazán magasra, amikor a tények nem korlátozzák. Ez teszi lehetővé, hogy a buborékok olyan hatalmasra nőjjenek” – fogalmazott.

A kriptodevziák idén az év egészében szenvednek, részben a szabályozottságukkal kapcsolatos bizonytalanságok, részben pedig a bitcoin előállítói között belharc következtében. A bitcoinnal jelenleg éppen 3800 dollár körül kereskednek, de pár napja épp csak 3000 dollár fölött volt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNincs vége a rémálomnak a bitcoin befektetői számáraKözel egy éve a 20 ezer dollárt ostromolta a bitcoin árfolyama, jelenleg 3400 körül áll, vagyis több mint 80 százalékot zuhant.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Pénz Vállalat bitcoin kriptodevizák shortolás Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Elek Péter
2024. június 22. 06:45 Közélet, Pénz

Csodára vár a kormány, hogy szavazatvesztés nélkül rendbe tudja tenni a költségvetést

Június 9-e után olyan belpolitikai képlet állt elő, amelyben lehetetlennek tűnik népszerűségvesztés nélkül korrigálni, márpedig azt muszáj lesz.

Hajdu Miklós
2024. június 21. 17:57 Adat, Pénz

Maradt a kamatstop, hátha emelni lehet a bolgár alá csúszó lakossági költéseken

Ha kisebb a hitelek törlesztője, az emberek talán elköltik a zsebükben maradó pénzt - ezt reméli a kormány.

Hajdu Miklós
2024. június 21. 11:51 Adat, Pénz

A magasabb fizetéseket már nem emelik annyira, mint az alacsonyabbakat

Elszakadt egymástól az átlag- és a medián keresetek növekedése, de nem olyan mértékben, de a jövedelmi egyenlőtlenségek érdemben nem változtak.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. június 24. 14:01 Közélet

Egy pincében végzi be a rendszerváltás legnagyobb pártja, megvehető a neve és logója

Az MDF-hez kapcsolódó védjegyeket 80 ezer forintos kikiáltási áron bocsátja árverésre az utódpárt JESZ felszámolója.

Stubnya Bence
2024. június 24. 10:56 Adat, Élet

Nőtt az anyagi összeomlás szélén állók aránya Magyarországon

Az arány 1 százalékpontot romlott tavaly 2022-höz képest, de még így is jobb a helyzet, mint 2013-ban.

Ercse Kriszta
2024. június 23. 06:35 Élet, Közélet

Az oktatási rendszer alapvető hibáit mutatja, hogy ilyen sokan megbuknak elsőben

Logisztikai és nem szakmai alapon kényszerül sok gyerek túl korán az általános iskolába, ahol nem kapja meg a számára szükséges támogatást.