Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

Trippon Mariann
2022. szeptember 27. 20:23 Vállalat

Nyakunkon a recesszió?

Elkerülhetetlennek látszik a félévnyi visszaesés, 2023 egésze pedig gazdasági stagnálást hozhat, redőnyt lehúzó vállalatokkal, emelkedő munkanélküliséggel és nehéz helyzetbe kerülő háztartásokkal.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2022. szeptember 27. 04:34 Adat, Vállalat

Mennyivel olcsóbbak az árstopos magyar termékek, mint a szabadpiaci szlovák áruk?

Megnéztünk a szlovák és a magyar Lidl árait, látszik-e rajtuk, hogy az árstop miatti veszteséget hogyan kompenzálják.

Tovább olvasom

Ha az idei telet követően is fennmaradnak a gázellátást övező bizonytalanságok Európában, a Volkswagen kénytelen lesz átgondolni a német, a cseh és a szlovák üzemeinek jövőjét. A cég csütörtöki közlése szerint az orosz gáznak leginkább kitett egységek sorsa középtávon kérdéses, az energiaellátás nehézségei mellett ugyanis a félvezetők hiánya és a széteső ellátási láncok is a gyártás áthelyezését indokolhatják, derül ki a Bloomberg cikkéből.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán Stubnya Bence
2022. szeptember 23. 04:34 Vállalat

Lehet, hogy nincs, de legalább olcsó: nem nagyon volt realitása a hatósági ár eltörlésének

A legnehezebb időszakot túlélte az árstop. A Mol nyeresége alacsonyabb, de még mindig magas lehet, a kisebb kutak üzleti helyzete tovább romlik, az áruhiány pedig marad.

Tovább olvasom

Az egymillió dollár fölötti, vagyis megközelítőleg 400 millió forint értékű vagyonnal rendelkező személyek száma a következő 4 évben közel másfélszereződni fog, állítja egy friss globális pénzügyi elemzés.

Tovább olvasom

A gyártók állítása szerint rengeteg vizet spórolhat meg a háztartásokban az Ikea és az Altered Company svéd innovációs startup közös fejlesztésén alapuló új termék, amelynek forgalmazását hamarosan nálunk is elkezdi az áruházlánc.

Tovább olvasom

Fabók Bálint
2022. szeptember 16. 13:48 Pénz, Vállalat

A legnagyobb olasz lap szerint Orbán Viktor vétója védi a szankcióktól Alekszej Millert, aki „zsarolja Európát a gázzal”

A Corriere della Sera szerint Orbán nemcsak a Gazprom vezetőjének uniós szankcionálását vétózza, hanem a leggazdagabb oroszét is.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán Stubnya Bence
2022. szeptember 16. 04:34 Vállalat

Még magasabb inflációt és gyárbezárásokat hozhat a mostani energiaár-robbanás

Azok a cégek, amelyek nem tudják kigazdálkodni a költségnövekedést, vagy áthárítják a költségeket, tovább hajtva az inflációt, vagy felfüggesztik működésüket.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2022. szeptember 12. 04:34 Vállalat

Ez még nem a rezsi-armageddon, az csak októberben és januárban érkezik

Októbertől és januártól a szerencsésebbek is négy-ötszörös áremelkedéssel szembesülhetnek, de lesznek olyan cégek, amelyeknek tizenötszörösére drágul a gáz és az áram.

Tovább olvasom

Az augusztus 20-i tűzijáték időjárásának előrejelzésében ugyan nem vették volna hasznát a meteorológusok, a gazdálkodók számára viszont hasznos lehet egy új hosszú távú előrejelzési módszer a csapadék várható mennyiségével kapcsolatban.

Tovább olvasom

Ne hagyd ki