Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

Fabók Bálint
2021. április 8. 06:03 Vállalat

Európa egyik leggyorsabban növekvő cége lett a kisvárdai kick-box-bajnok családi vállalkozása

A független mobilokat áruló FirstPhone egy telítettnek hitt piacon találta meg a rést, rohamtempóban nő, és már 34 üzlete van.

Tovább olvasom

Nem sok magyar családi vállalkozás mondhatja el magáról, hogy valamelyik nagy nemzetközi hírügynökségnél cikk születik róla, de a masszázsmedencéiről ismert Wellis Magyarországgal a napokban ez is megtörtént.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. április 4. 07:29 Vállalat

Személyzet nélküli boltokkal szórná tele az országot egy magyar vállalkozás

Futurisztikus automata bolttal lép szintet egy 30 éve konyhai gépekkel foglalkozó magyar családi vállalkozás, a Kende Gastro Zrt.

Tovább olvasom

A 2019-es önkormányzati választás után Ózd ellenzéki polgármestere, Janiczák Dávid egy Facebook-bejegyzésben reagált azokra a városban terjedő pletykákra, amelyek szerint be fog zárni a város két nagyfoglalkoztatója. A poszt alapján Janiczák személyesen kereste fel az ABB és a Johnson Electric igazgatóját, és mindketten azt mondták, hogy nem terveznek bezárást.

Tovább olvasom

A koronavírus járvány miatt tavaly tavasszal leálló gyárak egy egészen meglepő problémával szembesültek: nem igazán tudták, hogyan értesítsék az alkalmazottakat, hogy mikor és milyen műszakban indul újra a termelés. Volt olyan multinacionális, több száz főt foglalkoztató cég, ahol jobb híján azt tanácsolták a munkatársaknak, hogy mindennap nézzék meg a gyár kerítésére kiplakátolt információkat  - nem tudtak több száz embert végigtelefonálni.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. március 23. 06:04 Vállalat, Világ

A vezérigazgató, aki túltolta az emberarcú kapitalizmust, ezért lapátra tették

Emmanuel Faber esete látványosan mutatja meg, hogy egy cég működésének kizöldítése sokba kerül, és az árát valakinek a torkán le kell nyomni.

Tovább olvasom

Nagyjából másfél évvel csökkenti a vezérigazgatók várható élettartamát egy gazdasági visszaesés, és már a visszaesést követő években is idősebbnek néznek ki a válságba került iparágakban működő cégek vezetői azoknál, akiknek az ágazata elkerülte a válságot - többek között ez derül ki egy friss műhelytanulmányból, amely az amerikai National Bureau of Economic Research jelentetett meg.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2021. március 20. 17:02 Vállalat

Alábecsülték az idősebb dolgozók értékét egy új tanulmány szerint

A 2012-es olasz nyugdíjreformot vizsgálva egy új kutatás arra jutott, hogy az idős munkavállalók tapasztalata kiegészíti a fiatalabbak képességeit.

Tovább olvasom

Fabók Bálint
2021. március 19. 06:50 Vállalat

A magyar irodákban is megjelentek a robotok, és gyorsan megváltoztatják a munkát

Jóval olcsóbbak és hibátlanul dolgoznak azok az irodai robotok, amelyek már a legnagyobb magyar cégeknél is megjelentek. Hogyan vesznek át robotok irodai munkákat?

Tovább olvasom

Bár nemrég még úgy látszott, hogy az idei második félévben megoldódik az autógyártást a világ sok országában időről-időre megbénító chiphiány, most már inkább úgy tűnik, hogy a probléma egész évben megmarad.

Tovább olvasom