Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

A járvány alatti ellátásproblémák nagyrészt megoldódtak, a jelenség árnyékában azonban alapvetőn alakul át a globális gazdaság – ezt járja körbe egy konkrét példán keresztül a New York Times kiváló podcast-epizódja.

Tovább olvasom

Váczi István
2023. március 30. 04:34 Vállalat

Másfél éve nem emelt fizetést az Aldi az egyik népszerű munkakörben

Ha most kezd valaki területi értékesítési vezetőként a láncnál, 30 százalékkal kevesebbet ér a bére, mint 2021 őszén. Érdeklődőből így sincs hiány.

Tovább olvasom

Jelentős spórolásra ad lehetőséget a külföldről importáló cégeknek, hogy az elmúlt időszakban újból nagyot csökkentek a tengeri szállítmányozás költségei, és a tengeri konténerszállító hajók díjai bizonyos útvonalakon már megközelítik a járvány előtti szintet - írja a Wall Street Journal.

Tovább olvasom

Kockázatkezelési vezetőnek – chief risk officer (CRO) – nevezik azt munkatársat, aki a kudarcok és végső esetben a csőd elkerüléséért felel a vállalatoknál. Szerencsés esetben a ténykedése alig észrevehető, riportokat összegez, üzletmeneteket ellenőriz, anomáliák után kutat, és felfedi a céget fenyegető problémákat. A Silicon Valley Banknál vélhetően bőven lett volna dolga tavaly a szóban forgó munkatársnak, csakhogy a pozíciót 2022-ben nyolc hónapon keresztül senki sem töltötte be, derül ki a Wall Street Journal (WSJ) beszámolójából.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2023. március 23. 16:55 Vállalat

A járvány óta kikészít minket a munka

A járvány miatt is terjedő munkahelyi digitalizáció csökkenheti a munkavállaló önállóságot, miközben növelheti a munkahelyi kontrollt. A kettő együtt pedig szörnyű hatással van a mentális egészségre.

Tovább olvasom

Váczi István
2023. március 21. 17:59 Vállalat

Heteken belül hozzájuthatnak pénzükhöz a Wizz Air pórul járt utasai

A légitársaság vezérigazgatója elismerte, hogy tavaly nyáron lényegében összeomlott a működésük, de szavai szerint hamarosan felszámolják ennek következményeit.

Tovább olvasom

A hétvégi svájci bankmentés az egyik legjelentősebb európai banki tranzakció a történelemben, a formája pedig annyira rendhagyó, hogy hosszú távon is hatással lehet a bankszektorra és a svájci gazdaságra.

Tovább olvasom

Második nekifutásra már sikerült elindítani az árverést az ország egykori vezető ásványvízgyártójának utolsó vagyontárgyért, a Cassiopeia nevet viselő adriai luxusjachtért. A jelek szerint a 34 méteres hajóra ezúttal több jelentkező is van. Kettő ajánlat már érkezett, így a licit most félmillió forinttal áll az egymilliárdos kikiáltási ár felett.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2023. március 20. 04:33 Adat, Vállalat

64 millió forintba kerül egy akkumulátorgyári munkahely a magyar állam számára

Sokféle formában támogatja a kormány az akkumulátorgyárak letelepedését, és az összegek is olyan jelentősek, hogy abból több évnyi bért ki lehet fizetni.

Tovább olvasom

Közel ötmillió fonttal tartoznak a brit utasoknak különböző légitársaságok a The Guardian által idézett adatok szerint, ami jórészt a kifizetetlen kárpótlásokból és visszatérítésekből adódik össze. A fogyasztói érdekeket képviselő Which? elemzéséből kiderül továbbá, hogy a tartozások közel fele a Wizz Airnek róható fel, a budapesti székhelyű vállalat panaszkezelésével, illetve vitás ügyeinek számával kapcsolatban ráadásul már egy szakhatóság is aggodalmaknak adott hangot.

Tovább olvasom