Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

Minden 20 eurónál drágább termék iránt jelentősen visszaesett a kereslet - ezt mondta a német Lebensmittel Zeitungnak az egyik diszkont kiskereskedelmi lánc ottani menedzsere. A jelek szerint Németországban elérkezett az, amire az elmúlt hónapok fejleményei alapján már mindenki számított: az infláció elérte azt a szintet, amikor a vásárlók már nemcsak “lefelé vásárolnak”, azaz olcsóbb alternatívákat keresnek, hanem bizonyos termékeket már meg sem vesznek.

Tovább olvasom

12,3 milliárd eurós veszteséget jelentett be az idei év első hat hónapjára vonatkozóan az Uniper, Németország egyik legnagyobb energetikai cége, amely egyben azt is közölte, hogy az orosz gázszállítások visszaesése miatt újra közel került a fizetésképtelenséghez - írja a Reuters.

Tovább olvasom

Egyetlen év alatt közel 1600 fővel növelte alkalmazottai számát az elsősorban takarítási tevékenységre koncentráló B+N Referencia Zrt. A közbeszerzéseken taroló, kormányközeli cég ezzel az ország egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált: alig egy tucatnyi olyan vállalat van, amely náluk is több embernek ad munkát.

Tovább olvasom

250 millió dollárt fektet a Magyarországon Komárom mellett hamarosan Iváncsán is akkumulátorgyárat üzemeltető dél-koreai SK csoport Bill Gates energetikai vállalkozásába, a TerraPowerbe, ami így összesen 750 millió dolláros befektetéssel folytatja kisméretű moduláris nukleáris reaktorok (SMR - small modular reactor) fejlesztését - írja a Reuters.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós
2022. augusztus 12. 18:37 Vállalat

Az egyik leggazdagabb kínai üzletember cége igyekszik Magyarországon keresztül a német autógyárak közelébe férkőzni

A Debrecenbe települő CATL alapítója előbb a hordozható készülékek, majd pedig a villanyautók terjedésével kialakult akkumulátorkeresletből kovácsolt sikert.

Tovább olvasom

Szüneteltetik az üzemanyag-kiszolgálást augusztus 19-én és 20-án, tehát jövő héten pénteken és szombaton a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak – derül ki a szövetség közleményéből. A bezáró kutasok a döntést a kialakult ellátási problémákkal és bizonytalanságokkal, illetve a ki nem fizetett anyagi támogatásokkal magyarázták.

Tovább olvasom

Bajban vannak a világ legnagyobb autógyártó cégei, ugyanis habár jelentős befektetések valósulnak meg az akkumulátorgyártáshoz szükséges kapacitásokba, a már jelenleg is komoly lítiumhiány mellett hamarosan a szintén kulcsfontosságúnak számító kobaltból és nikkelből is hiány alakulhat ki. 

Tovább olvasom

Bőgel György
2022. augusztus 11. 18:03 Vállalat

Rengeteg magyar köszönheti munkahelyét a kiszervezéseknek, de megtörőben a lendület

Számos csapás érte a közelmúltban a nemzetközi gazdasági integrációt, a sokszereplős nemzetközi ellátási láncokat, felhívva a figyelmet a rendszer sebezhetőségére.

Tovább olvasom

A német élelmiszerboltokban a vevők egyre gyakrabban találkoznak olyan feliratokkal, amelyek arról tájékoztatják őket, hogy a nyitvatartási és kiszolgálási időket kénytelenek „a körülményekhez igazítani”. A kamionsofőrök és a reptéri kiszolgáló személyzet után itt az újabb szektor, amelyben a munkaerőhiány mindennapos gondokat kezd okozni.

Tovább olvasom

Avatar
2022. augusztus 10. 13:04 Közélet, Vállalat

Több ügyet vonhattak össze a Ryanair ellen, mert az áremelésért önmagában nem lenne büntethető

A légitársaságra kiszabott 300 millió forint nem számít túl nagy fogyasztóvédelmi bírságnak, de érdekes lesz látni, hogy pontosan miért kapta a cég.

Tovább olvasom