Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

Hajdu Miklós
2021. július 28. 06:06 Vállalat

Nagyon erős következő évvel pattanna vissza a Budapest Park, miután megtizedelte a járvány

Annyi külföldi koncertet kellett elhalasztani, hogy ha ezt mind bepótolják, akkor rendkívül erős szezon jöhet össze.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. július 27. 16:36 Közélet, Vállalat

Miért kell a kasszánál a papírnyugtát átvenni, ha legtöbbször azonnal kidobjuk?

Ma már elég egyszerű megoldani, hogy digitálisan kapja meg a vásárló a bizonylat hű másolatát, ám ennek ellenére is nyomtatunk ezerrel.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2021. július 27. 06:45 Adat, Vállalat

A negyedik hullám árnyékában épp csak lábadozik a magyar szállodaipar

Katasztrofális volt a legnagyobb hotelcégeknek 2020, és most is csak egy hajszállal jobbak a kilátások. Nagy a bizonytalanság, a korábbi nyereségre még éveket kell várni.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2021. július 26. 16:49 Pénz, Vállalat

Van adószám nélküli, online nem rögzített, mégis szabályos számla

A jogszabályi lehetőség és a hétköznapi gyakorlat szétválásának tipikus példája ez, egyben a könyvelők és a cégvezetők rémálma.

Tovább olvasom

Sokszor felhívják rá a figyelmet a szakemberek, hogy a gördülékeny logisztika mennyire fontos a mai kereskedelemben, és hogy ha nem mennek a hajók és kamionok, akkor egyszerűen nem lesz (elég) áru a boltokban. Erre láthatunk most egy élő példát az Ikeában, amely nagyon furcsa helyzetbe került: olyan nagy lett a kereslet az árucikkei iránt, hogy a folyamatosan akadozó globális logisztikai ellátás miatt nem tudja ezt megfelelő minőségben kielégíteni - ezért inkább visszavesz a kínálatból.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2021. július 26. 06:49 Közélet, Vállalat

Jól hangzik, hogy a kormány intézi az építőanyagot, de az élet bonyolultabb

Teljesíthetetlennek tűnő elvárásokat fogalmaz meg az építőanyag-exportőrökkel szemben az új szabályozás, és ez sokaknak elveheti a kedvét a külföldi értékesítéstől.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2021. július 23. 06:30 Vállalat

A családok nem igazán, de a baráti cégek jól járhatnak a kormány intézkedéseivel

Orbán Viktor egyértelműen a családvédelemre építette fel az építőanyagok áremelkedése ellen indított szabadságharcát, de a meghozott intézkedések a családoknak segítenek a legkevésbé.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2021. július 22. 17:19 Adat, Vállalat

Az uniós élmezőnyben tért vissza Magyarországra a munkaerőhiány

Csak hat uniós tagállamban volt súlyosabb a munkaerőhiány tavaly, mint Magyarországon, miközben még a visegrádi régióban is nagyok a különbségek. Itthon és egész Európában krónikus az ápolóhiány.

Tovább olvasom

Növekedés helyett már csak az idei autóeladások stagnálására számít a Mercedeseket gyártó a Daimler a chiphiány miatt. Az előrejelzések módosítására azért került sor, mert a német vállalatnál egyelőre nem látják, hogy a globális ellátási probléma egyhamar megoldódna. A luxusmárka persze nincs ezzel egyedül, a következő hónapok alakulásában még azok a gyártók is bizonytalanok, amelyek eddig viszonylag sikeresen kezelték a beszerzési nehézségeket, mint például a Volkswagen és a Stellantis.

Tovább olvasom

Eddig sem volt titok, hogy az irodákat rövid távra bérbeadó WeWork összeomlása ellenére alapítója személyesen finoman szólva sem járt rosszul anyagilag, de egy tegnap megjelent könyv szerint különböző módszerekkel a korábban gondoltnál jóval többet, 2,1 milliárd dollárt szedett össze Adam Neumann. Mostani árfolyamon ez forintban 640 milliárd, ami 40 százalékkal több a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc vagyonánál, amelyet a 100 leggazdagabb magyar 2021 című kiadvány 455 milliárd forintra tett.

Tovább olvasom