Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

Felülteljesítette az üzleti előrejelzéseket a Fiat-Chrysler (FCA) a harmadik negyedévben, és valószínűleg az év egésze is sikeresebb lesz a vártnál az olasz-amerikai autógyártó számára. Az FCA 2,28 milliárd eurós adózás előtti eredményt ért el idén július és szeptember között, amivel még felül is múlta a 2019 azonos időszakában mért kétmilliárd eurós értéket. A kedvező eredmény hátterében a Bloomberg szerint a Ram pickupok észak-amerikai sikere és az európai országok keresletösztönző támogatásai állnak. 

Tovább olvasom

Nehéz megállapítani, hogy merre tartanak a gazdasági folyamatok a koronavírus-járvány második hullámában, a közúti teherforgalom alakulása mindenesetre az egyik lehetséges támpont. Ilyen szempontból is érdekes, hogy Európa legnagyobb flottájával rendelkező fuvarozó cége, a litván Girteka arról számolt be, hogy komplett rakományos forgalma várhatóan 10 százalékkal nő az idén, mintegy 800 ezerre.

Tovább olvasom

A Magyar Édességgyártók Szövetségének egyik rendezvényén Felkai Beáta, az Agrárminisztérium Élelmiszergazdasági és Eredetvédelmi Főosztályának vezetője számos ábrán mutatta be a magyar élelmiszeripar szerkezetét és a Magyarországon működő cégek összesített eredményeit. Az adatok többsége a lezárt 2018-as vagy 2019-es pénzügyi évvel végződik, vagyis a koronavírus-járvány okozta sokkot és átrendeződést még nem mutatja, de mivel elég ritkán láthat a közvélemény hasonló számokat, mi most bemutatunk ezek közül néhány fontosabbat.

Tovább olvasom

A világ egyik legnagyobb napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalata ma bejelentette, hogy hamarosan elkezdi kivezetni a műanyag flakonok használatát minden hajápolási termékénél. Az új koncepcióval ugyan nem szüntetik meg teljesen a műanyag használatát, de nagyságrendekkel csökkentik azt. A samponokat és egyéb hajápoló szereket egy idő múlva már csak újratölthető tasakokban lehet majd megvenni, otthonra pedig újrahasznosítható alumínium tartókat kínálnak.

Tovább olvasom

Az egyetem végeztével a szaktársak jellemzően követik egymást az első munkahelyeikre, vagyis, ahogy Ilyés Virág és Sebők Anna fogalmaznak tanulmányukban, az abszolválást követően

Tovább olvasom

Az Antenna Hungária (AH) éves beszámolója szerint az állami cég 101,16 milliárd forintért vásárolta meg tavaly ősszel a TMT Hungary B.V. nevű társaság 25 százalékos tulajdonhányadát. Ez az a vállalat, amely kézben tartja a magyar Telenort, illetve a csoport ingatlanos cégét, a Telenor Real Estate Hungary Zrt-t. A 75 százalékos pakettet megtartó cseh többségi tulajdonos valószínűleg nem csinált rossz üzletet az adásvétellel.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2020. október 21. 05:13 Közélet, Vállalat

Nem jönnek vissza az utasok, egyre jobban szenved a járványban a BKK

Ha nincs elég utas, akkor nincs elég jegy- és bérletbevétel, a kiadások nagy része viszont fix, a menetrend átszabása viszont mintha tabu lenne.

Tovább olvasom

Mészáros R. Tamás
2020. október 20. 06:47 Vállalat, Világ

A tudomány szerint lehetetlen, az Alibaba alapítója mégis kilapítaná a világot

Jack Ma a világ egyik leggazdagabb üzletembere megtörné a multik uralmát a kkv-k kereskedelmének felfuttatásával, de forradalmának kifutása erősen kétséges.

Tovább olvasom

(A szerzők: Matos Bence, a Concorde MB Partners elemzője, Lakatos Péter, a Videoton társ-vezérigazgatója és az MGYOSZ társ-elnöke, Szendrői Gábor, a Concorde MB Partners ügyvezető partnere és az IMAP Európai alelnöke. A G7 Ekonomi a G7 véleményrovata.)

Tovább olvasom

Egészen különleges helyzetbe került Norvégiában az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb magyar gyökerű vállalkozása, a Wizz Air. Ritka, hogy egy kelet-európai vállalat a világ egyik leggazdagabb országának belső piacát célozza meg, most azonban ez történt.

Tovább olvasom