Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

Vasárnap végleg eldőlt, hogy az idén a Budafok mellett DVTK kénytelen búcsúzni a magyar labdarúgó élvonaltól. A miskolci csapat így a 2021-22-es szezonban az NB II-ben szerepelhet, ami azonban könnyen összeférhetetlen helyzetet eredményezhet.

Tovább olvasom

Az osztrák gyökerű Gebrüder Weiss magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója, Varga Bálint bejelentette, hogy a cég Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában elektromos meghajtású furgonokra vált, várhatóan a jövő év elejétől. Azért nem korábban, mert ahogy az ügyvezető mondta, várakozásaik szerint a Fiat és a Ford az év végére dobhatja piacra azokat az elektromos furgonjait, amelyek a cég számára már megfelelő, 150 kilométeres hatótávot biztosítani tudják. Ez az a minimális távolság, amelyet egy furgonnak megrakottan és akár téli hidegben is bírnia kell ahhoz, hogy a városi házhoz szállításban használni lehessen.

Tovább olvasom

Múlt hétfőn visszavonta a MÁV-Start Zrt. azt a közbeszerzést, amelyet 50 új, kettős üzemű, tehát hagyományos felsővezetékes villamos és akkumulátoros hajtásra is képes motorvonat beszerzésére írtak ki. A még tavaly augusztusban meghirdetett tender az elmúlt évek legnagyobb értékű vonatbeszerzése lett volna, az állami vasúttársaságnál nagyjából 200 milliárdos költséggel számolhattak.

Tovább olvasom

Stubnya Bence
2021. május 3. 06:52 Vállalat

Nyitnak a magyar szálláshelyek, de a turizmus egy része csak 2025-re térhet magához

A belföldi turizmus már beindulhat, de Budapesten 2022 tavasza lehet az, ami már hasonlít 2019-re. A bizonytalanság ellenére a szállásadók inkább optimisták a hosszabb távú kilátásokkal kapcsolatban.

Tovább olvasom

Amikor legutóbb írtunk a hányattatott sorsú cseh nemzeti légitársaságról, még volt halvány remény, hogy megússza a csődöt, azóta azonban ez bekövetkezett, és már csak az a kérdés, hogy mi marad meg a cég romjain.

Tovább olvasom

A brit gazdasági kamara németországi szervezetének és a KPMG tanácsadó cégnek a felmérése szerint a német cégek kétharmada sokkal jobban megérzi a brexit hatásait, mint amire számított. Az Európai Uniót elhagyó Egyesült Királysággal folyó kereskedelem négy hónapja megy az új szabályok szerint, és az eredmények megdöbbentőek.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2021. április 30. 07:09 Vállalat

Az igazságot hiába keressük a multik magyar dolgozóinak fizetésénél

Ha egy itteni cég bevételei és kiadásai is jelentős részben vállalatcsoporton belül maradnak, akkor nehéz megmondani a magyar dolgozók munkájának valódi piaci értékét.

Tovább olvasom

Mostanáig a BMW azon nagyon kevés autógyártó egyike volt, amelynek nem kellett korlátoznia termelését a globális chiphiány miatt, de már a bajor vállalatot is elérte a probléma.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós
2021. április 28. 06:31 Vállalat

Hiába a válság, reneszánsz van a magyar műtárgypiacon

A tavasz „a kukába ment”, mégis kiemelkedő volt 2020 a jelentős fejlesztésekbe belevágó Virág Judit Galéria számára, amelynek társalapítója arról is beszélt, hogy miért nélkülözhetetlen a szerencse a műkereskedelemben.

Tovább olvasom

Negyedszer hirdette meg eredménytelenül a felszámoló az egykor részben Vajna Tímea tulajdonában álló Dorottya Diamond Palace Kft. ékszerkereskedő cég készleteit. Az első három alkalomhoz hasonlóan ezúttal sem érkezett egyetlen ajánlat sem, pedig folyamatosan csökkentették azt a minimális árat, amit a vevőnek ki kellene fizetnie. Április elején már alig több mint harmadannyiért hirdették meg az ékszereket és egyéb tárgyakat, mint amennyire az értéküket tavaly ősszel becsülték.

Tovább olvasom