Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

A lengyel fejlesztési miniszterhelyettes, Krzysztof Mazur szerint korábban soha annyi német cég nem érdeklődött lengyelországi beruházás iránt, mint most. A koronavírus hatására jelentősen átrendeződhetnek a globális ellátási láncok, és ennek Kelet-Európa lehet az egyik nyertese - mondta Mazur egy lengyel üzleti lapnak, a wnp.pl-nek adott interjújában.

Tovább olvasom

Az olasz Ferrero édesipari óriás csaknem hatezer dolgozója alighanem elégedetten fog ránézni a bankszámlájára, amikor az októberi fizetése megérkezik. A társaság átlagosan bruttó 2100 euróval, azaz jelenlegi árfolyamon több mint 750 ezer forinttal többet utal át mindenkinek.

Tovább olvasom

Cikkünk megjelenésekor világszerte kilenc potenciális koronavírus-vakcina van a klinikai kísérletek harmadik (az engedélyezés előtti utolsó) fázisában, ezek közül azonban számunkra három tűnik igazán fontosnak: a Moderna, a Pfizer/BioNTech és az Oxfordi Egyetem/AstraZeneca közös fejlesztésű oltóanyaga. Ezek ugyanis mindenképpen azok között vannak, amelyekből Észak-Amerika és Európa országai valószínűleg vásárolni fognak, ha piacra kerülnek.

Tovább olvasom

Az egyik legnagyobb ázsiai olajipari vállalat, az indiai üzemanyagpiacon csaknem 50 százalékos részesedéssel rendelkező Indian Oil a Tata Motorsszal együttműködésben ötven hibrid, sűrített földgázzal és hidrogénnel hajtott buszt helyez üzembe hamarosan Új-Delhiben. A technológia új piacot jelenthet a 20 év után idén először veszteséges vállalatnak.

Tovább olvasom

Felszívódó vásárlók, nem fizető ügyfelek, akadozó céges kommunikáció, vagy sikeres átállás a home office-ra és kapacitásproblémák a megnövekedett kereslet miatt - a járvány gazdasági hatásainak felmérésekor nem mindegy, hogy melyik szektorról és mekkora vállalatról beszélünk.

Tovább olvasom

A fokozott stressz gyakran jár együtt az alvásminőség romlásával, ami a fizikai és mentális egészséget hamar kikezdi – egy friss amerikai kutatás szerint például a munkanélküliek több szempontból is rosszabbul alszanak, mint akik állásban vannak. A világjárvány okozta gazdasági válságban ez a jelenség egyre többeket érinthet, amit a Pepsi is felismert, és egy új termék bevezetésével válaszol rá.

Tovább olvasom

Tavaly is kétharmadával tudta növelni árbevételét a távvezeték-építésekre és kapcsolódó munkákra szakosodott Forest-Vill Kft. A kitűnő időzítéssel alapított, alig ötéves cég történetét nyáron mutattuk be részletesen, és bár a 2019-es adatok akkor még nem voltak ismertek, így is sejteni lehetett, hogy - jórészt állami megrendeléseinek köszönhetően - tavaly tovább gyarapodott a társaság. A vállalat a 2019-es zárás óta gazdát cserélt, de a korábbi tulajdonosok még a váltás előtt kivették a nyereséget a cégből.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2020. szeptember 15. 06:51 Közélet, Vállalat

A magyar cégek fizetik a multik adókedvezményeit

Megfelezte az elmúlt öt év alatt a társaságiadó-kedvezményeket a kormány, de ezek továbbra is a külföldi tulajdonú cégeket segítik jobban.

Tovább olvasom

Szabadalmi háború robbant ki Németországban autóipari vállalatok és telekommunikációs cégek között, amely idővel akár a háztartási elektronikai eszközök területére is átterjedhet.

Tovább olvasom

Az irodák falai még a legigényesebb belsőépítészeti tervezés ellenére is gyakran bántóan üresek, miközben a műtárgyakkal dekorált munkahelyi környezet kedvező hatással van a dolgozók hatékonyságára és jóllétére.

Tovább olvasom