Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Vállalat

Jandó Zoltán Stubnya Bence
2021. szeptember 17. 06:44 Vállalat

Kozmetikázhatják a tízmilliárdos veszteséget, amit Mészáros Lőrinctől vállalt át az állam

Hatalmasat fordult idén az energiaszektor, és ennek köszönhetően nyár végén elkezdhetett nyereséget termelni az évek óta veszteséges Mátrai Erőmű.

Tovább olvasom

A német Curevac a koronavírus-járvány elindulása után egy ideig az egyik legígéretesebb vakcinagyártónak tűnt, de most bejelentette, hogy felmondja az oltások gyártására külső partnerekkel kötött szerződéseit. A Curevac benne van a közös európai uniós vakcinabeszerzési megállapodásban, és Magyarország elvileg 500 ezer adagot (250 ezer embernek elegendő mennyiséget) rendelhet a készítményből, ez szerepel a hivatalos kormányzati portál legutóbbi vakcinalistájában is. Ennek a gyakorlati megvalósulása azonban most már nagyon kétségessé vált.

Tovább olvasom

Nagyon sokban kerülhetett az FTC labdarúgócsapatának, hogy bár a svájci Young Boys elleni párharcban három félidő után még úgy tűnt, az idén is a Bajnokok Ligájában indulhat, végül a svájciak mentek a BL-be, a Fradinak pedig csak az Európa-liga (EL) maradt. Magyar léptékkel ugyan a három hazai EL-meccsen is hatalmas jegybevétellel számolhatnak, a Bajnokok Ligája csoportkör azonban ennek is a többszörösét hozta volna.

Tovább olvasom

A brit EasyJet csütörtökön két fontos és elég meglepő dolgot jelentett be. Egyrészt 1,2 milliárd fontra (majdnem 500 milliárd forintra) lesz szüksége ahhoz, hogy a járvány utáni kilábalási szakaszt sikerrel vegye, másrészt közölte, hogy az igazgatóság egyhangúan elutasított egy kéretlen felvásárlási ajánlatot - a vevőt egyértelműen a magyar indulású Wizz Airrel azonosítják a piaci szakértők.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2021. szeptember 9. 18:00 Adat, Vállalat

Menteni kell a rezsicsökkentést az elszálló árak miatt

Nagyjából háromszor annyiba kerül a piacon a villamosenergia, mint amennyit a magyar lakosság fizet érte. Százmilliárdokat kell lenyeletni a rendszerrel.

Tovább olvasom

Jandó Zoltán
2021. szeptember 6. 16:35 Vállalat

Tényleg rendet tett az építőanyagpiacon a kormány?

A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb, hogy tényleg javult a helyzet, de főleg a globális trendek miatt, és még mindig csak a fény látszik az alagút végén.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. szeptember 3. 15:45 Vállalat

A magyarosítás előtt álló Auchan a piac léket kapott, de még stabil óriáshajója

Ha a számokat és a piaci tendenciákat nézzük, akkor az Auchan kisebbségi részének adásvétele kevésbé tűnik üzleti, mint gazdaságpolitikai döntésnek.

Tovább olvasom

Míg tavaly a koronavírus-járvány első hulláma miatt kellett hosszabb-rövidebb ideig leállnia az autógyáraknak világszerte, idén a chiphiány okoz hasonló gondokat, és több üzem esetében összességében már hosszabb időre, mint tavaly.

Tovább olvasom

Alig van már olyan európai autógyártó, amelynek ne lenne nagyon erős ázsiai és különösen kínai jelenléte, a Porsche esetében azonban ez eddig csak az eladásokban öltött testet: tavaly közel 89 ezer Porsche talált gazdára Kínában, amely az értékesítésének majdnem harmada.

Tovább olvasom

A divatvilágban szokatlan lépéssel igyekszik törzsvásárlói kedvében járni a francia Camaïeu: a „jojógarancia” keretében szeptembertől ingyen kisebb vagy nagyobb méretűre cseréli azokat a farmereket, amelyek fogyás vagy hízás miatt már nem passzolnak a vevőire.

Tovább olvasom