Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2024. február 13. 17:19 Pénz

Itthon is visszajöhet az infláció, ha sokáig marad a húszi porszem a világgazdaság gépezetében

Megint elszálltak a globális tengeri szállítmányozási díjak, ugyanakkor még egyáltalán nem biztos, hogy ez jelentősebb inflációt fog eredményezni Európában, mint a covid utáni időszakban.

Mi történt? Az importáló magyar vállalatoknak is nőttek a szállítási költségei az elmúlt időszakban, miután a húszik vörös-tengeri támadásai miatt jelentősen emelkedtek a tengeri szállítmányozási díjak.

  • A Magyar Szállítmányozók Szövetségének tagjai a normál fuvardíjhoz képes nagyságrendileg kétszeres-háromszoros díjakat tapasztalnak – mondta Pekár János, a szövetség főtitkára a Pénzcentrumnak.
  • Egyre több Magyarországon működő vállalat számára is érezhető problémákat okoz a helyzet a szállítási idők és a díjak növekedése formájában – mondta nemrég Szijjártó Péter Brüsszelben.

Előzmények: a jemeni húszi lázadók december eleje óta támadják drónokkal és rakétákkal a vörös-tengeri útvonalon haladó teherhajókat. Az útvonalon a világkereskedelem 12-15 százalékát lefedő termékmennyiség halad keresztül.

  • Január közepén a logisztikai problémák miatt egy hétre felfüggesztették a Vitara és S-Cross modellek gyártását az esztergomi Suzuki-gyárban.

Miért fontos ez? Egy IMF-tanulmány szerint az elmúlt két évben az európai infláció növekedését 40 százalékban az importárak növekedése okozta.

  • Egy másik IMF-tanulmány szerint a fuvarozási díjak duplázódása az infláció körülbelül 0,7 százalékpontos növekedésével jár együtt.

Felülnézet: a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nemrég publikált előrejelzése szerint a tengeri szállítási díjak a közelmúltban megduplázódtak, ami 5 százalékkal emelheti az importtermékek árát az OECD-tagállamok körében.

  • Ez egy év alatt 0,4 százalékponttal emelheti az inflációt, ez azonban az OECD főközgazdászának CNBC-nek adott nyilatkozata szerint nem az alapforgatókönyvük.
  • Az infláció növekedéséhez az járulna hozzá, ha a díjak huzamosabb ideig magasabbak maradnának.

Tágabb kontextus: az IMF és egyes elemzők előrejelzései is csak kockázatként, és nem a legvalószínűbb forgatókönyvként tekintenek rá, hogy az infláció visszatér Európában.

Igen, de: a Goldman Sachs január végi elemzése egyáltalán nem számít nagyobb inflációra.

  • Azzal érvelnek, hogy most a díjak növekedése nem jár együtt gyárleállásokkal és a kereslet növekedésével, mint 2021-ben, és önmagában a tengeri szállítási díjak növekedése elhanyagolható mértékben emeli az inflációt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÚgy elszálltak az árak, hogy már a gyerekeken is spóroltunkA játékpiac általában válságtűrő, ezúttal azonban olyan mértékű volt az alapvető cikkek inflációja, hogy ebben a szektorban is láthatóan csökkent a kereslet.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Pénz infláció logisztika szállítmányozás tengeri szállítmányozás Olvasson tovább a kategóriában

Pénz

Török Zoltán
2024. február 23. 04:34 Pénz

Érdemes lenne egy adóreformmal korrigálni a jelenlegi rendszert

Az adórendszerünk 10-15 éve bevezetett átalakításainak olyan következményei vannak, amelyeket érdemes egy újabb adóreformmal korrigálni.  

Gergely Péter
2024. február 19. 16:39 Pénz

Itt tart most a kamatrali az állampapírok és a bankbetétek között

Megnéztük, vajon vesztésre állnak-e még a bankbetétek az állampapírokkal szemben.

Torontáli Zoltán
2024. február 16. 09:22 Élet, Pénz

Közösen léphetnek fel a napelemesek, akik nem akarják majdnem ingyen átadni a termelt áramot

Energiaközösséget indított a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elsősorban azokat célozva, akik az új, bruttó elszámolásba tartoznak, és így 5 forintért kell átadniuk a felesleges áramot, miközben 36-70 forintért veszik a többletigényüket.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. február 25. 15:58 Közélet

A bevándorlás már a 2000-es években is terítéken volt a magyar politikában

A kétezres években is jellemző volt a munkaerőhiány a magyar gazdaságban, a mostanihoz hasonló reakciókat kiváltva az akkori Orbán-kormányból.

Debreczeni Anna
2024. február 25. 04:34 Vállalat

Hogyan lehet egy ruhamárkának 8000 új terméke naponta?

A kínai Shein a világ egyik legnagyobb fast fashion ruhamárkája, amit annak köszönhet, hogy olcsó és nem akar kreatív lenni.

Nagy Zsolt
2024. február 24. 16:19 Világ

Erősíteni kellene Európát katonailag, de ez nem olyan egyszerű

Európának szembe kell néznie azzal a lehetőséggel, hogy legnagyobb katonai szövetségese, az Egyesült Államok nem lesz mindig a segítségére.