Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Közélet

Ingyenesen átadta az állam az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt.-ben lévő részesedését a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak. A közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány (kekva) Lázár János, kuratóriumi elnök szerint „egy agrárprofilú alapítvány, amely az agrárpiacon terjeszkedni szándékozik (...)". Az alapítványhoz tartozik a Mezőhegyesi Ménesbirtok is.

Tovább olvasom

Az autópályák bevételtermelő képességével érvelve igyekezett alátámasztani a kínai tőkéből megvalósuló infrastruktúrafejlesztést Lázár János, miközben ezzel kapcsolatban vasúti projektek zajlanak és merültek fel. A kettő pedig nagyon nem ugyanaz.

Tovább olvasom

Javult a magyar lakosság fizetőképessége az elmúlt pár hónapban – ez derül ki az Intrum és a GKI Gazdaságkutató közös elemzéséből.

Tovább olvasom

Avatar
2024. május 20. 05:13 Közélet

Mi a baja Európának a magyar alapítványi egyetemekkel, ami elvágja a diákok és kutatók külföldi útját?

Az egyetemek alapítványi fenntartása nem lenne probléma, ha a kuratóriumi tagok kiválasztása és működése nem lenne önkényes, a közpénzek útja pedig követhetetlen.

Tovább olvasom

Könnyebb helyzetbe hozza a magyar kormányt az európai választás

Fennakadásokat igen, gazdasági kisiklást nem hoz az EP-választás várható kimenetele, Magyarországnak pedig jól jön a szigorúbb költségvetési felügyelet elodázódása.

Tovább olvasom

Közel ezermilliárd forintos vagyona van Mészáros Lőrincnek „A 100 leggazdagabb magyar” című kiadvány számításai alapján. Nem csak a felcsúti milliárdos ért azonban mérföldkőhöz: Orbán Viktor veje, Tiborcz István is belépett a 100 milliárdosok klubjába, és már a 20. leggazdagabb az országban.

Tovább olvasom

A régiós átlagot hozó vagy azt meg is haladó növekedést várhatunk több új gazdasági előrejelzés alapján itthon az idén, és a reálbér-növekedés miatt újra lesz pénz fogyasztani, de az állam gazdálkodásával nem lesz minden rendben.

Tovább olvasom

Dávid győzte le tegnap Góliátot a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében, legalábbis ha a Paks és Ferencváros anyagi lehetőségeit nézzük. A Fradi annyi pénzből gazdálkodik, hogy még a svájci és a belga bajnokságban is a gazdagabb csapatok közé tartozna, a Paks büdzséje viszont itthon is szerénynek számít.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2024. május 14. 05:48 Adat, Közélet

Az egyházak finanszírozásában is megvan a kormányzati kétharmad

Az egyházak gazdálkodása az egyik legnehezebben átlátható terület Magyarországon, pedig túlnyomórészt adófizetői forrásokból működtetik intézményeiket.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós Stubnya Bence
2024. május 13. 05:43 Adat, Közélet

Már csak a legszegényebb románok jövedelme marad el a magyarokétól

Viszont ha az irigylésre méltó román gazdasági teljesítmény mögé nézünk, a magyarországinál nagyobb jövedelmi és regionális egyenlőtlenségeket találhatunk.

Tovább olvasom