Hírlevél feliratkozás

Vissza a címlapra

Közélet

A koronavírus-járvány január közepétől jelentősen csillapodik a világban, azóta a regisztrált fertőzések száma nagyjából a felére esett. Magyarországon is hasonló tendencia indult, a járvány azonban január vége óta ismét jobban terjed, és az elmúlt napokban jelentősen emelkednek a járványügyi mutatók.

Tovább olvasom

Hajdu Miklós
2021. február 24. 16:40 Adat, Közélet

Az új vírusváltozatok ellen nem elegendőek az eddigi intézkedések

A visegrádi országok példái jól mutatják, hogy a brit és az egyéb változatok mennyire átírják a forgatókönyveket.

Tovább olvasom

Avatar
2021. február 24. 15:24 Közélet

Jól szolgálják-e a kormány tervei a COVID által okozott társadalmi és gazdasági károk helyreállítását?

A leginkább sújtott emberek és vállalkozások segítése, az ország ellenállóképességének növelése helyett lobbiérdekeket szolgálhat az új uniós források egy része.

Tovább olvasom

Avatar
2021. február 23. 16:24 Közélet, Pénz

Kinek kell megfizetnie a gyermekvállalást?

Ha az állam erősen támogatja a gyermeknevelést, attól az még nem válik jutalmazott tevékenységgé, csak kevésbé veszteségessé.

Tovább olvasom

A hétvége egyik legjobban pörgő focis videójának főszereplője az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United középpályása, a cseh Tomás Soucek volt. A Tottenham elleni meccs első félidejében a cseh játékos hiába fejelt össze úgy Dávinson Sánchezzel, hogy fejéből ömleni kezdett a vér, szinte azonnal felugrott blokkolni egy lövést.

Tovább olvasom

Fabók Bálint
2021. február 19. 06:54 Adat, Közélet

A fideszes települések közel 500-szor több turisztikai támogatást kaptak, mint az ellenzékiek

Az állami turisztikai ügynökség tavaly mintegy 32 milliárd forint támogatást osztott szét fideszes önkormányzatok között, az ellenzékiek 68 milliót kaptak.

Tovább olvasom

Torontáli Zoltán
2021. február 12. 06:26 Közélet

Magyarország elkezdi szélmalomharcát a világ meghatározó élelmiszeripari trendje ellen

Üzleti lehetőség helyett ellenségnek kiáltjuk ki a modernizációt, amikor kampányt indítunk a növényi alapú élelmiszerek - elkerülhetetlen - térhódítása ellen.

Tovább olvasom

Ellenkező előjelű a kapcsolat a vallásosság és a radikális jobboldali pártok támogatottsága között Nyugat- és Kelet-Európában: amíg ugyanis nyugaton nincs olyan ország, ahol a vallásosság növeli annak a valószínűségét, hogy valaki ilyen pártokra szavazzon, keleten több országban van ilyen összefüggés, leginkább Lengyelországban és Magyarországon - derült ki egy nemrég publikált tanulmányból.

Tovább olvasom

A részmunka mostanra a versenyképesség javítását hivatott foglalkoztatási forma Európa fejlettebb gazdaságaiban, míg a kevésbé fejlett országokban – mint például Magyarországon – egyelőre inkább a válságkezelés eszközeként tekintenek rá. Pedig Vörös Máté és Fűrész Diána Ivett friss tanulmánya szerint bizonyos tekintetben a magyar részmunkaidősök is hatékonyabban dolgoznak a teljes állásban dolgozóknál.

Tovább olvasom

Bucsky Péter
2021. február 9. 06:05 Közélet

Színre lépett a NER és a Strabag közé besimult építőipari csodacég tulajdonosa

A semmiből jött cég mesés szerencsével százmilliárdos közbeszerzéseket nyert, a nyereséget Bécsbe utalták.

Tovább olvasom