Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. augusztus 5. 14:37 Élet

Ez még biztos hiányzott otthonról, itt az okos szappanadagoló

Ha gondolkoztál már azon, hogy mi lesz a következő okossá tett mindennapi használati tárgy, és a szappanadagolóra tippeltél, akkor gratulálunk. Sőt, a dolog már nem is teljesen újdonság, azért kapott most mégis némi sajtófigyelmet, mert a világ egyik vezető e-kereskedelmi vállalata, az Amazon éppen saját berendezést készül piacra dobni.

Az eszköz egyik jellemzője a beépített számláló, amely fokozatosan kialvó tíz LED-del jelzi azt a 20 másodpercet, ameddig egy kézmosásnak tartania kell az ajánlások szerint. Emellett természetesen az érintésmentes adagolást is tudja, amikor az ember közel tartja hozzá a kezét, de ezen is csavartak egyet a tervezők: minél közelebb tartja valaki a tenyerét, annál nagyobb adag folyékony szappant kap bele (három fokozaton belül).

Az eszközt össze lehet párosítani az Amazon Echo névre hallgató okosotthon-központjával, így aztán például be lehet állítani, ha valaki zenét vagy vicceket szeretne hallgatni kézmosás közben. A berendezés wifi-kapcsolaton keresztül kommunikál, feltölteni pedig egy mikro USB-csatlakozón keresztül lehet; egy töltés akár három hónapra elegendő energiát is adhat, de Echo-párosítás esetén biztosan nem tart ki ennyi ideig.

A golem.de cikke szerint 55 dolláros (nagyjából 16,5 ezer forint) árával az eszköz az egyik legdrágább lesz a mezőnyben, de egyelőre még nem kapható. A tartálya egyébként közel 355 milliméteres (12 uncia).

Az Amazon oldalán a termék környezetvédelmi előnyeire is igyekszik felhívni a figyelmet, például hogy 39 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, a töltési lehetőségnek köszönhetően pedig nincs szükség elemekre. Persze kérdés, hogy jönne ki a termék a buta szappanadagolókkal való összehasonlításból, nem is beszélve az egyszerű, papírba csomagolva árult szappanokról.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMelyik inkább környezetbarát, a szappan vagy a tusfürdő?Elég egyértelműnek látszik, hogy a kettő közül melyik terheli kevésbé a környezetet, de azért mégis van egy-két csavar a dologban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA tech cégek velünk akarnak aludniA Szilícium-völgy felfedezte, hogy az emberek alszanak néha, és ebből pénzt akar csinálni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA termék, ami hat év késéssel lett menőIszonyatos lendületben vannak a csuklón hordható apró számítógépek, azaz az okosórák. A technológia sok ideje készen van, de most már arra is rájöttek, mivel lehet eladni őket.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet amazon folyékony szappan okoseszközök szappan Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. június 11. 17:01 Élet, Pénz

Az Adria és a Balaton közötti döntést is átbillentheti a 400 forint felé közelítő euróárfolyam

Ha nem fordul a trend, vagy nem lép közbe a jegybank, akkor a balatoni szállásadók és lángosozók dörzsölhetik a tenyerüket.

Torontáli Zoltán
2024. június 4. 13:04 Adat, Élet

Áruk helyett élményeket veszünk, és ez most jól jön a gazdaságnak

Az ipar gyengélkedését a szolgáltatószektor ellensúlyozza, vélhetően a kormány örömére.

Torontáli Zoltán
2024. június 3. 15:06 Adat, Élet

Nem a több munkaóra biztosítja a nagyobb gazdasági teljesítményt

Magasabb egy főre jutó GDP-hez jellemzően kevesebb munkaóra társul az unióban, de az összefüggés persze nem ok-okozati, hanem valószínűleg szerkezeti.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. június 15. 13:33 Adat

Egy százalék a magyar Európa-bajnoki cím esélye, és ez nagy előrelépés

Anglia a legesélyesebb az Európa-bajnokság megnyerésére, a magyar válogatottnak 1 százalék esélyt adnak a fogadóirodák.

Bucsky Péter
2024. június 15. 05:42 Adat, Közélet

A Mi Hazánk is jobban szerepelt magához képest a cigányság körében, mint a Tisza

Az nem meglepő, hogy a települési szintű adatok szerint a cigányság továbbra is a Fidesz erős bázisa, érdekes viszont Magyar Péter pártjának leszereplése.

Ercse Kriszta
2024. június 14. 19:15 Közélet

Közszolgálati gyártósor lesz az NKE új tanárképző kara?

A cél az lehet, hogy a közszolgálati egyetemről kikerülő tanárok fegyelmezetten töltsék a diákok fejébe a központilag meghatározott tartalmakat.