Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. augusztus 5. 14:37 Élet

Ez még biztos hiányzott otthonról, itt az okos szappanadagoló

Ha gondolkoztál már azon, hogy mi lesz a következő okossá tett mindennapi használati tárgy, és a szappanadagolóra tippeltél, akkor gratulálunk. Sőt, a dolog már nem is teljesen újdonság, azért kapott most mégis némi sajtófigyelmet, mert a világ egyik vezető e-kereskedelmi vállalata, az Amazon éppen saját berendezést készül piacra dobni.

Az eszköz egyik jellemzője a beépített számláló, amely fokozatosan kialvó tíz LED-del jelzi azt a 20 másodpercet, ameddig egy kézmosásnak tartania kell az ajánlások szerint. Emellett természetesen az érintésmentes adagolást is tudja, amikor az ember közel tartja hozzá a kezét, de ezen is csavartak egyet a tervezők: minél közelebb tartja valaki a tenyerét, annál nagyobb adag folyékony szappant kap bele (három fokozaton belül).

Az eszközt össze lehet párosítani az Amazon Echo névre hallgató okosotthon-központjával, így aztán például be lehet állítani, ha valaki zenét vagy vicceket szeretne hallgatni kézmosás közben. A berendezés wifi-kapcsolaton keresztül kommunikál, feltölteni pedig egy mikro USB-csatlakozón keresztül lehet; egy töltés akár három hónapra elegendő energiát is adhat, de Echo-párosítás esetén biztosan nem tart ki ennyi ideig.

A golem.de cikke szerint 55 dolláros (nagyjából 16,5 ezer forint) árával az eszköz az egyik legdrágább lesz a mezőnyben, de egyelőre még nem kapható. A tartálya egyébként közel 355 milliméteres (12 uncia).

Az Amazon oldalán a termék környezetvédelmi előnyeire is igyekszik felhívni a figyelmet, például hogy 39 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, a töltési lehetőségnek köszönhetően pedig nincs szükség elemekre. Persze kérdés, hogy jönne ki a termék a buta szappanadagolókkal való összehasonlításból, nem is beszélve az egyszerű, papírba csomagolva árult szappanokról.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMelyik inkább környezetbarát, a szappan vagy a tusfürdő?Elég egyértelműnek látszik, hogy a kettő közül melyik terheli kevésbé a környezetet, de azért mégis van egy-két csavar a dologban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA tech cégek velünk akarnak aludniA Szilícium-völgy felfedezte, hogy az emberek alszanak néha, és ebből pénzt akar csinálni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA termék, ami hat év késéssel lett menőIszonyatos lendületben vannak a csuklón hordható apró számítógépek, azaz az okosórák. A technológia sok ideje készen van, de most már arra is rájöttek, mivel lehet eladni őket.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet amazon folyékony szappan okoseszközök szappan Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2023. december 1. 04:34 Élet, Vállalat

Már nem igaz, hogy a munkaerőhiány miatt könnyű állást találni

Elég furcsa helyzet alakult ki a magyar munkaerőpiacon, mert a magas infláció miatt elkezdtek tömegével új állást keresni azok, akiknek egyébként van munkájuk.

Torontáli Zoltán
2023. november 29. 17:47 Adat, Élet

Budapesten a nők 77 , Észak-Magyarországon viszont kevesebb mint 63 százaléka dolgozik

A nemek közötti foglalkoztatási különbség Magyarországon átlagosan 9 százalékpontos, ami sokkal inkább az észak-déli, mintsem gazdasági alapú megosztottságra rímel.

Torontáli Zoltán
2023. november 29. 12:58 Adat, Élet

Benne vannak a vevők a palackvisszaváltásban, de sokan készpénzt szeretnének kapni érte

Elég magas a januártól induló rendszer ismertsége és támogatottsága.

Fontos

Stubnya Bence
2023. november 30. 19:06 Közélet

Kamatstop-hosszabbítás, mini-Dubaj, reptérvásárlás – a kormányinfó legfontosabb bejelentései

Heteken belül megvenné az állam a ferihegyi repteret, konzultálnának a rákosrendezői beruházásról.

Avatar Fazekas Dóra
2023. november 30. 16:11 Világ

A COP28 megrendezésével Dubaj kihívja maga ellen a sorsot

A fosszilis energiahordozók nagyobb hangsúlyt kaphatnak, mint bármelyik korábbi klímakonferencián.

Stubnya Bence
2023. november 30. 13:23 Közélet

Zuhanórepülésbe kezdtek a kormánynak kedves demográfiai mutatók

Harmadik hónapja csökkent a születések száma, miközben az év első 9 hónapjában a házasságok száma is zuhant.