Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. szeptember 15. 17:07 Élet

Valóság lett a viccből, itt a Lidl saját ruhakollekciója

Tavaly április 1-jén egy viccel jelentkezett a Lidl németországi Facebook-oldala: felraktak egy képet egy saját márkás sportcipőről. A Lidl sárga-kék-piros színeit viselő cipő grafikáját olyan lelkesen fogadták, hogy ősszel négyszázat le is gyártottak belőle, és egy nyereményjátékon keresztül osztották szét.

A cipők akkora sikert arattak, hogy idén korlátozott számban több országban is megjelentek a boltokban, bár ez jellemzően nem tartott hosszú ideig. A Lidl-cipő azonnal kultikus ruhadarab lett az ilyesmire fogékony szubkultúrákban, Belgiumban például pár óra alatt elkapkodták a kétezer pár cipőt júliusban. A 13 euróért (4600 forintért) árult cipőkre akkora volt a kereslet, hogy akár százszoros áron árulták őket az interneten.

A Lidl sportcipője. Fotó: eBay.fr

A Lidl úgy döntött, hogy hétfőtől ismét árulja a cipőket a németországi boltjaiban és a webshopjában. A 20 euróért árult cipő mellett egy kollekciót is a piacra dobnak. Saját márkás baseball sapkát, pólót, papucsot, zoknit, csuklószorítót és leggingset is lehet kapni.

A magyarországi Lidl azt írta a megkeresésemre, hogy a közeljövőben, “néhány héten belül” Magyarországon is kapható lesz a saját márkás cipő, póló, papucs, zokni és leggings. Az akció a készlet erejéig fog tartani, amelyre az lehet az egyik magyarázat, hogy a korlátozott kínálattal, exkluzivitással őrizhető meg a termékek varázsa (a cikk eredeti verziójában tévesen az szerepelt, hogy hétfőtől már Magyarországon is árulják a saját márkás termékeket).

A Lidlhöz a működésében kísértetiesen hasonlító Aldi is saját kollekcióval jelenik meg Németországban (egészen pontosan az Aldi Nord). A rivális éppen vasárnap jelentkezett egy hasonló célcsoportot megcélzó videóval az Instagramon. 

A logó az Aldinál is hasonlóan hangsúlyos szerepet kap, mint a Lidlnél, és szintén hasonló marketigeszközöket vetnek be. A kollekcióban lesz kapucnis pulóver, póló, futónadrág, zokni és fürdőruha is, de szintén korlátozott számban gyártják őket, és egyelőre nem lehet vásárolni belőlük, csak az Instagramon és az Aldi honlapján futó nyereményjátékokon keresztül osztják szét őket. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBelső versenyzés és kifeszített munkatempó hajszolja kapkodásba az Aldi és a Lidl pénztárosaitA vevők elképesztő trükkökkel lassíthatják a diszkontok kasszásait, de az egymással versengő pénztárosok miatt alig van esélyük. Kasszások a kasszázásról.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Aldi diszkont Lidl Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.