Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. június 28. 15:42 Élet

Még több vidámpark épülhet a hatalmas Lego-felvásárlás után

Megveszi az egyebek mellett a Legolandeket, a Madame Tussauds panoptikumokat és a London Eye-t üzemeltető Merlin Entertainmentst egy befektetési konzorcium, amelyet a Lego céget ellenőrző család vezet.

A Kirkbi nevű családi társaság jelenleg is a tőzsdén jegyzett Merlin közel harmadát birtokolja. A bejelentés után egyrészt azt kommunikálta, hogy nem várhatók jelentős változások, a szórakoztató parkok, létesítmények tovább üzemelnek, és nem kíván megválni a portfólió egyetlen darabjától sem. Másrészt Soren Thorup Sorensen Kirkbi-vezérigazgató arról beszélt, hogy szeretnék továbbfejleszteni, a „növekedés következő fázisába eljuttatni” a vállalatot a rendelkezésükre álló tőke és tapasztalat segítségével, ez pedig könnyebb lesz a tőzsdén kívül.

A teljes egészében készpénzes*Azaz részvénycserét nem tartalmazó., már el is fogadott ajánlat szerint egy részvényért 455 fontot fizetnek, míg az előző napi záróár 395 font volt. Így a BBC cikke szerint a Blackstone magántőkealapot is magába foglaló konzorcium 4,8 milliárd fontot (több mint 1700 milliárd forint) fizet a Merlinért.

A társaság a világ második legnagyobb szórakoztatópark-üzemeltetője, 25 országban 130 létesítménnyel van jelen. A céges térkép ennél ugyan kevesebb helyszínt tüntet fel, de jól látható, hogy Afrikát leszámítva mindegyik lakott kontinensen jelen van. Magyarországhoz legközelebb a bécsi Madame Tussauds található, Európában a tengeri élővilágot bemutató parkokból van a legtöbb a Merlin portfóliójában.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkVan otthon legó? Lehet, hogy ez életed legjobb befektetéseEredeti árukhoz képest hatalmas nyereséget hozhatnak a körülbelül száz darabból álló, szuperhősökkel kapcsolatos készletek, ha használtan eladod őket.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet felvásárlás legó legoland madame tussauds merlin entertainments Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.