Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. január 25. 16:30 Élet

Budapestre jöhet az egyik amerikai elektromosroller-megosztó

Az elektromos autó és az elektromos robogó után megjelenhet Budapesten az első közösségi elektromosroller-megosztó szolgáltatás is. Legalábbis erre utal, hogy az amerikai gyökerű Lime mobilapplikációjában egy budai magánháznál pár napja feltűnt két roller.

Amikor megkerestük a cég európai központját, hamar kiderült, hogy valamiféle kapcsolatuk biztosan van már egy magyar kommunikációs céggel, mert a választ már tőlük kaptunk meg.

A Lime folyamatosan dolgozik azon, hogy szolgáltatásait egyre több városban elérhetővé tegye. Amennyiben további információink lesznek az elektromosroller-megosztás budapesti elindításáról, haladéktalanul tájékoztatni fogjuk. Addig is köszönjük türelmét!

-írták.

A Lime márkanév mögött a San Franciscó-i bejegyzésű Neutron Holdings áll, amelyet pont két éve alapítottak, majd nem sokkal később 12 millió dollár kockázati tőke segítségével kezdtek az Egyesült Államokban elterjeszteni. A cég alapszolgáltatása a közösségi kerékpármegosztás, de ebből a szempontból Budapest már telítettnek tűnik, főként a Mol Bubi és a Donkey Republic jelenlétének következtében.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMegjött a Bubi robogós kihívója LengyelországbólIndulásként harminc robogóval támad Budapesten a Blinkee, de gyorsan bővülni szeretne.

Az elektromos rollereknek a cég nem épít dokkoló állomásokat, az eszközöket az utcán parkoltatja, és emiatt nemrég össze is zördült San Francisco vezetésével. A rollermegosztást ugyanis más szolgáltatókkal együtt annyira sikerült népszerűvé tenni a városban, hogy a használat után utcán hagyott rollerek sokasága miatt a lakók tiltakoztak, és a cégek megregulázását kérték a városvezetéstől. Berlinben is hasonló problémák merültek fel.

Egy Lime roller zárjának kioldásáért Amerikában általában 1 dollárt kell fizetni az applikációhoz regisztrált hitelkártyáról, a használat pedig percenként 15 centbe kerül. A társaság tavaly szeptember végén jelent meg Prágában, ahol 25 koronát (310 forintot) kér a zár kioldásért, és 2 koronát (25 forintot) percenként a használatért. A rollerek úgy vannak beállítva, hogy a végsebességük 25 km/óra lehet.

A rollerek egy töltéssel körülbelül 60 kilométert tudnak megtenni, a cég pedig minden városban keres olyan embereket, akik vállalják, hogy bizonyos jutalékért elviszik és feltöltik a közelükben lévő eszközöket.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA gyalogosoknak elege lett a járdán szlalomozó elektromos rollerekbőlSan Francisco szabályozni akarja a megosztásos közlekedési eszközök használatát, mert kezdenek káoszba fulladni az utcái.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Budapest elektromos roller Lime megosztás roller Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2024. július 25. 18:19 Élet, Pénz

Tele van kérdőjelekkel az álomszerű utasszám-növekedés, amit a MÁV kommunikál

Egyelőre nem látszik, hogy az ország- és vármegyebérletek bevezetése óta érdemben nőtt volna a közösségi közlekedést választók száma.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. július 24. 05:46 Adat

Csak egy rekordot hagyott érintetlenül Magyarország eddigi legdurvább hőhulláma

Végül 15 napig volt érvényben hőségriasztás, de hétfőre is meg lehetett volna hosszabbítani. Az abszolút melegrekord nem dőlt meg, de sok más csúcs igen.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 15:58 Adat, Vállalat

A számok nem indokolják, hogy vendégmunkásokkal dolgoztató beruházót támogasson a kormány Nógrádban

Ha viszont a cég korábbi nyilatkozataival összhangban helyieket vesznek fel, akkor megtérülhet az állami ösztönzés, hiszen majdnem 10 ezren keresnek munkát a megyében.

Torontáli Zoltán
2024. július 23. 13:52 Adat, Pénz

Keveset költünk a kormány terveihez képest, és még a megtakarítást sem állampapírba tesszük

A magyar lakosság nem hajlandó jelentősen növelni költéseit, inkább megtakarít, az viszont átrendeződött, hogy hova teszi a pénzét.