Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2018. március 26. 11:19 Világ

Csődbe menekül a legrégebbi amerikai fegyvergyár, mivel Trump óta bezuhantak az eladásai

Miután egy év alatt harminc százalékkal esett a bevétele, csődvédelmet kért*A csődvédelem azt szolgálja, hogy hiába nem képes határidőre fizetni hitelezőinek egy cég, ne számolhassák fel azonnal, hanem ütemezetten elégíthesse ki a hitelezőit. a legrégebbi amerikai fegyvergyártó, a Remington. A 202 éve alapított cég idén eddig 7,4 millió dolláros hiányt halmozott fel. Február közepén kért csődvédelmet, ami csak vasárnap este lett nyilvános – írja a CNBC.

Azóta a cégnek sikerült megállapodnia hitelezőivel, hogy 948 millió dolláros adóssága tulajdonrészért cserébe 700 millió dollárral csökkenjen, és 145 millió dollár tőkét is sikerült szereznie. A hétvégén egyébként több tüntetés is volt az USA-ban a fegyverhasználat szigorításáért, miután a februári floridai iskolai lövöldözésben 17-en haltak meg.

Az amerikai fegyvergyártók a számok alapján nagyon rosszul jártak azzal, hogy a magát a fegyveripar igaz barátjának nevező Donald Trump lett az elnök. A fegyvergyártók forgalma jelentősen visszaesett a megválasztása óta, ugyanis a fegyvertartók hagyományosan akkor halmoznak fel jelentős készleteket, amikor attól kell tartaniuk, hogy szigorítják a törvényeket. Hillary Clinton vereségével azonban elszállt ez a veszély.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA piac döntheti el a fegyverkérdést az USA-banAmi nem sikerült a mozgalmaknak és a politikusoknak, azt kikényszerítik a piacon keresztül a fogyasztók. Büntetik a tömeggyilkossághoz kapcsolható cégeket.

Ennek megfelelően Trump hatalomra kerülése előtt jelentősen nőtt a legyártott fegyverek száma. 2016-ban 11 millió lőfegyvert gyártottak az USA-ban, egy évtizeddel korábban viszont kevesebb mint négy milliót.

A Remington tulajdonosa egy magántőke alap, a Cerberus, amely tíz évvel ezelőtt kezdett el felvásárolni több fegyvergyártót is. A 2012-es, 26 ember halálát okozó newtoni iskolai lövöldözés után azonban úgy döntött a Cerberus, hogy kiszáll a fegyveriparból, de nem talált vevőt.

A Remingtonnak komoly szerepe volt a történelemben, honlapja szerint a két világháborúban a szövetségesek lőszerének több mint felét ez a cég gyártotta. Jelenleg 3500 alkalmazottja van, és az egyik legnagyobb lőszer- és lőfegyvergyártó az USA-ban.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Donald Trump egyesült államok fegyvergyártás Remington Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.