Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. július 12. 11:32 Világ

Vedd a hazait: a németek német e-autókra költik a német államtól kapott irdatlan pénzt

Tavaly nyáron a német szövetségi kormány megduplázta az elektromos (és plug-in hibrid) autókra igénybe vehető támogatások összegét, elsősorban azért, mert az addigi számokkal nem volt elégedett. Ettől az intézkedéstől viszont berobbant a piac.

A Die Welt kikérte a 2020 és 2021 júniusa közötti összesített állami támogatási adatokat, és kiderült, hogy az állam 12 hónap alatt közel 1,9 milliárd euró (azaz mai árfolyamon 675 milliárd forint) támogatást adott a vásárlóknak.

Ugyanezen időszak alatt a Németországban bejegyzett új elektromos hajtású autók száma 632 ezerrel nőtt (így egy új autóra durván 1 millió forintnak megfelelő támogatás jutott, de mivel nem minden autót vesznek támogatással, ez nem a valós e-autós, hanem az összpiaci átlag).

A német utakon futó e-autók száma a lap szerint várhatóan még júliusban eléri az 1 milliót, ám a kormány terveihez képest ez alapos csúszás: már tavaly év végére szerették volna elérni ezt a célértéket.

A megemelt támogatási rendszernek két célja van, egyrészt keresletet generál az autóiparnak, amelyben természetesen a német gyártók különösen erősek, másrészt pedig segíthet a hosszabb távú környezetvédelmi célok elérésében.

A számítások egyébként abból a szempontból tökéletesen bejöttek, hogy az első fél évben a német e-autó piacot négy német márka vezette, sorrendben a Volkswagen, a Mercedes, a BMW és az Audi. Az első nem német gyártó csak az ötödik helyen álló Renault, ha viszont kivesszük a statisztikákból a plug-in hibrideket, és csak a tisztán elektromos autókat nézzük, akkor a Tesla áll a második helyen.

A lap által megszólaltatott szakértő szerint a gyors felfutás nem lesz tartható, mert olyan mértékű kereslet lesz az e-autókra, amelyet a gyártók nem tudnak majd kielégíteni, és emiatt az értékesítés üteme lassulni fog.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMessze vagyunk attól, hogy az e-autó tényleg zöld legyen, de látszik a megoldásAz elektromos autó nem szennyez - helyben, de mi kellene ahhoz, hogy ne csak máshova terelje át, hanem meg is szüntesse a környezeti terhelést?

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ e-autó németország támogatás Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Avatar
2024. április 27. 04:37 Világ

Amerika részben hátat fordít a fenntarthatóságnak, Európa még kitart

Bár az ESG-célkitűzéseket mindössze néhány évvel ezelőtt állították fel, már annyi feszültséget okoztak, hogy az Egyesült Államokban részben feladták őket.

Váczi István
2024. április 26. 04:39 Adat, Világ

Kimeríthetetlen orosz hadsereg? Egyre fogy az egyik legfontosabb fegyverük

Népszerű elképzelés, hogy az orosz hadsereg szinte bármekkora veszteséget képes pótolni, ám a Szovjetunióról örökölt fegyverkészletek sem végtelenek.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Hajdu Miklós
2024. április 28. 04:33 Élet

Ha így megy tovább, az alapkamat helyett a folyók vízállása határozza meg az inflációt

Eddig a globális felmelegedés árakra gyakorolt hatásait többnyire átmenetinek, esetlegesnek tartották az elemzők, de eljött az ideje a szemléletváltásnak.

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.