Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. április 23. 10:44 Világ

Egyre több milliárdos vagyont öröklő nő van Németországban, többnyire a háttérben maradnak

Amerika után Németország adja a legtöbb női tagot a Forbes dollármilliárdosokat rangsoroló listájára – írja a Business Insider német kiadása. A lap szerint idén hat új német szereplője van az illusztris listának, ezzel 29-re nőtt a német nők száma, és érdekes, hogy mind a hatan a nyilvánosságtól jórészt távol tartják magukat.

Az új belépők közül Julia Thiele-Schürhoff a leggazdagabb, vagyonát 2,9 milliárd dollárra becsüli a Forbes. Thiele-Schürhoff apja halála után örökölte meg a fékrendszereket gyártó, Magyarországon is jelentős ipari szereplőnek számító Knorr-Bremse csoport 21 százalékát, de az örökség része a Lufthansa légitársaságban lévő részesedés és a vasúti technológival foglalkozó Vossloh AG egy része is.

Ahogy a Business Insider írja, a Forbes most fedezte fel a néhai Horst Sartorius három lányát, Karin Sartorius-Herbstet, Ulrike Barót és Christiane Frankét. A gyógyászati és laborfelszereléseket gyártó Sartorius AG a három lány tulajdonában van, azzal a megkötéssel, hogy csak 2028-ban vehetik át a vagyon kezelését, a Forbes azonban idén már a nevükre írta az összegeket. A 70 felett járó Karin Sartorius-Herbs vagyonát 2 milliárd dollárra, Ulrike Baro vagyonát 1,2 milliárdra teszik, Christiane Franke vagyonát nem tudták pontosan megbecsülni, így nincs rajta a listán.

További belépő a listán 2 milliárd dolláros vagyonnal Renate Sick-Glaser, aki fiával együtt az ipari szenzorokat gyártó Sick AG többségi tulajdonosa, illetve Christine-Brigitte Knauf, a nálunk is ismert Knauf gipszeket gyártó cég örököse. A hat nő közül ő a legrejtőzködőbb, életét a nyilvánosságtól távol éli.

A hatodik új belépő Ulrike Meister, aki szintén örökölte a vagyont – Siegfried Meistertől, a Rational nevű ipari konyhai berendezésgyártó egykori tulajdonosától.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA legjobb iskolai teljesítmény sem hoz annyi vagyont, mint az öröklésG7 Podcast! A magas jövedelem mellett a szülők vagyona is komoly előnyt ad az életben a fiataloknak. Hogy mekkorát, arról Darvas Zsolttal beszélgettünk az új kutatása alapján.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Forbes milliárdos németország öröklés vagyon Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.

Mészáros R. Tamás
2024. május 2. 04:32 Világ

Egyre több az elektromos autó, egyre több a panasz is Kínában

A kínai vásárlók nagyobb hatótávolságot és jobb tölthetőséget várnak, nő az elektromos autókkal elégedetlenek aránya. Délkelet-Ázsiában ugyanakkor egyre jobban megy a biznisz a kínai gyártók számára.

Váczi István
2024. április 30. 04:37 Világ

Olyan lehetőség előtt áll az orosz hadsereg Ukrajnában, mint utoljára két éve

Nem sikerült kihúzniuk az ukránoknak jelentősebb területveszteség nélkül a lőszerutánpótlás és létszámbeli erősítés beérkezéséig, és az is kérdés, nem kerülnek-e még nagyobb bajba.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 6. 05:32 Pénz, Vállalat

Nem a Gazprommal lesz a politikai haszonszerzés eszköze a Fradi és a magyar labdarúgás

Mert már régen az. A magyar futballban soha nem alakult ki valódi szponzoráció. A Fidesz hatalomra kerülését követően a baráti pénzeket a politikai motiváció váltotta fel.

Jandó Zoltán
2024. május 4. 05:07 Adat

Soha nem volt még ilyen enyhe az év eleje Magyarországon

Nemcsak globálisan, Magyarországon is kiugróan magas volt az átlaghőmérséklet 2024 első harmadában. Februárban és márciusban is megdőlt a hőmérsékletrekord.

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.