Hírlevél feliratkozás
Stubnya Bence
2021. április 21. 13:41 Világ

Használt műszaki boltot nyitott Lengyelországban a Carrefour üzletlánc

Használt elektronikai eszközöket árul a varsói Arkadia bevásárlóközpontban nyitott új üzletében a francia Carrefour. Az üzletlánc új típusú boltjában használt vagy felújított elektronikai eszközöket, például mobilokat, laptopokat, számítógépeket és más elektronikai eszközöket lehet kapni.

Antoine Matevet, a Carrefour Polska stratégiai igazgatója a Wiadomości Handlowe online kiadásának arról beszélt, hogy az új üzletek lehetővé teszik, hogy a Carrefour “diverzifikálja a kínálatát, és alkalmazkodjon egy hosszú távú vízióhoz, ami a szemét csökkentése és a termékek élethosszának növelése mellett kínálja a fogyasztás új formáját”.

A Carrefour eddig is több üzlettípussal volt jelen a lengyel piacon: a francia multi 900 üzlete között van szuper- és hipermarket, nagykereskedés, diszkont, szakbolt és webshop is, emellett pedig 20 plázát és 40 benzinkutat is üzemeltetnek. A cégnek nem a használt elektronikai eszközöket áruló bolt mostanában az első kísérleti formátuma, nemrég ugyanis hat outlet boltot is nyitott, ahol a vásárlók a kimenő termékeket – például elektronikai eszközöket, lakberendezési árukat – tudják olcsóbban megvásárolni.

A hírről beszámoló lengyel lapok azt is megjegyzik, hogy nem a Carrefour az első lánc, amely hasonlóval próbálkozik a lengyel piacon: a Biedronka évek óta üzemeltet hasonló boltokat, a Lidl pedig nemrég nyitotta meg az első olyan boltját, ahol élelmiszer egyáltalán nem kapható, viszont elektronikai eszközök, ruhák, cipők akár 80 százalékos leárazással is megtalálhatóak.

A Carrefour az idei év első negyedévében globálisan 4,2 százalékkal növelni tudta az árbevételét, amihez a francia és belga piacokon elkönyvelt erős forgalom járult hozzá a leginkább. A lengyel és román piacain a francia multi 1,7 és 1,8 százalékos visszaesés könyvelt. 

Az e-kereskedelmi üzletág nagyon jelentősen, 56 százalékkal növelte a forgalmát. Alexandre Bompard vezérigazgató a negyedéves eredményeket kommentálva megjegyezte, hogy további befektetéseket terveznek az olyan gyorsan növekvő üzletformátumokban, mint a kisboltok és a diszkontok.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAldi-Lidl méretű választékot tartó bio/öko élelmiszerbolt nyílt Varsóban, és még csak nem is drágaEz történik, amikor egy igazán nagy piaci szereplő rááll a divatos vonalra. A Carrefour 2500 terméket listázó boltja alapos nyomás alá helyezi a kisebb helyi bioboltokat.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Világ Carrefour elektronikai eszközök használt cikk kiskereskedelem Lengyelország Olvasson tovább a kategóriában

Világ

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Fontos

Bucsky Péter
2024. április 25. 04:39 Adat, Élet

Több ezer milliárdos rezsivédelem után a magyarok harmada fával fűt

Az energiaválság megmutatta, hogy miért tévút hosszú távon a rezsicsökkentés, amelyből ráadásul az igazán szegények többsége ki is marad, hiszen fával fűt.

Elek Péter
2024. április 24. 04:35 Pénz

Olyan gazdagok a nyugdíjba vonuló amerikaiak, hogy azt még a forint is megérzi

Amerikai infláció: volt, van, lesz; és az emiatt magasan ragadó dollárkamatokhoz mérik minden más deviza hozamát - a forintét is.

Bucsky Péter
2024. április 23. 04:33 Élet, Tech

Sikerült volna csökkenteni az autók fogyasztását, helyette jöttek a SUV-ok

Hiába szorgalmazza az Európai Unió, hogy legyenek egyre kevésbé szennyezők a személyautók, a városi terepjárók miatt egyre rosszabb a helyzet.