Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. szeptember 28. 08:56 Élet, Világ

72 millió forintba került az osztrákoknak, hogy Putyin megtáncoltatta a külügyminiszterüket

Karin Kneissl osztrák külügyminiszter esküvőjére összesen 222,75 ezer eurót, azaz 72 millió forintot költöttek állami forrásból idén augusztusban. A lagzi jelentős részben azért került ennyibe az osztrák adófizetőknek, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök is beugrott vendégnek. Putyin körülbelül egy órát töltött Gamlitz-ban, a Graztól mintegy 50 kilométerre délre fekvő osztrák kisvárosban, és még táncra is perdítette az újdonsült arát.

Egy óra elég sok ahhoz képest, hogy az orosz elnök aznap összesen csak 4 órát volt Ausztria területén, mielőtt Angela Merkel német kancellárhoz utazott volna. Amikor Grazba érkezett, Sebastian Kurz kancellár várta a reptéren, aki több kormánytaggal együtt maga is részt vett az esküvői mulatságon.

A stájerországi rendőrség helyi egységeiből 120 embert kellett kivezényelni, de a Cobra nevű speciális egység is munkában volt aznap.

Az osztrák sajtó, például a Die Presse azt kifogásolja, hogy a magán- és a közköltések kibogozhatatlanul összecsúsztak az eseményen. A külügyminisztérium hivatalosan is elismerte, hogy az esküvő részben magánesemény volt, a meghívottak magánszemélyként vettek rajta részt, de azt mondja, hogy részben munkalátogatás volt, és ezért kellett a számlát a belügyminisztériumnak állnia.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Világ ausztria esküvő külügyminiszter vlagyimir putyin Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. május 5. 05:32 Élet, Világ

Már egészen messziről is átjárnak a magyarok Szlovákiába élelmiszerért

Tényleg megéri 80-100 kilométerről rendszeresen kijárni cigiért, sörért, sajtért és sok minden másért? Egyre többen gondolják úgy, hogy igen.

Torontáli Zoltán
2024. május 1. 04:34 Élet, Vállalat

Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?

Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.

Bucsky Péter
2024. április 29. 04:33 Adat, Élet

Külföldi polgármestert is választhatna több magyar település a nagy arányuk alapján

Nem feltétlenül ott él a legtöbb külföldi állampolgár Magyarországon, ahol azt a gazdasági fejlettség alapján várnánk.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. május 6. 05:32 Pénz, Vállalat

Nem a Gazprommal lesz a politikai haszonszerzés eszköze a Fradi és a magyar labdarúgás

Mert már régen az. A magyar futballban soha nem alakult ki valódi szponzoráció. A Fidesz hatalomra kerülését követően a baráti pénzeket a politikai motiváció váltotta fel.

Jandó Zoltán
2024. május 4. 05:07 Adat

Soha nem volt még ilyen enyhe az év eleje Magyarországon

Nemcsak globálisan, Magyarországon is kiugróan magas volt az átlaghőmérséklet 2024 első harmadában. Februárban és márciusban is megdőlt a hőmérsékletrekord.

Bucsky Péter
2024. május 3. 04:31 Adat, Közélet

Átformálta a lakáspiacot a kormány a sok százmilliárdos támogatásokkal

A legalább három gyermeket nevelőknél látványos a lakástulajdonosok arányának növekedése, a falvakban pedig fogyni kezdtek az üresen álló házak.