Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2024. szeptember 17. 12:31 Adat

Még mindig dobogós Magyarország az öngyilkosságok számában az EU-n belül

A harmadik legrosszabb helyen áll Magyarország a lakosságarányos öngyilkossági mutatóban. A grafikon azokat az országokat tartalmazza, amelyeket az Eurostat mér, a legfrissebb, 2021-es adatok a múlt héten jelentek meg.

  • Szlovéniában és Litvániában százezer lakosra közel 20 öngyilkosság jutott a vizsgált évben, ezek a legkedvezőtlenebb adatok, Magyarország 15,69-es mutatóval áll a harmadik helyen. (Egy évvel korábban második volt.)
  • A legkevesebb öngyilkosság Cipruson volt (2,68/100 ezer lakos), de még Görögországban (4,15) vagy Törökországban (5,25) sem gyakoriak az esetek.
  • Általános jellemző, hogy a mediterrán térség országaiban alacsonyabb, a skandináv és kelet-európai országokban viszont magasabb a mutató értéke.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkMiért az Alföldön a legmagasabb az öngyilkossági arány Európában?Hosszú távon egyre kevesebben lesznek öngyilkosok Magyarországon, de az EU-ban így is elsők között vagyunk.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSokkoló adatok mutatják az okostelefonok káros hatását a fiatalokraA fiatalok körében a depressziósok száma több mint kétszeresére nőtt.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkStabilan csökkenő öngyilkossági arányszámot fordított meg a koronavírusJelentősen csökkent az elmúlt években az öngyilkosságok száma Magyarországon, nemzetközi összevetésben azonban így is sokan vetnek véget életüknek önkezűleg.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkSötét adatok érkeznek a magyar öngyilkosságok alakulásáról Évtizedek óta tartó csökkenő trendet megtörve tavaly jelentősen többen lettek öngyilkosok, mint 2019-ben, de nem csak ezért rajzolódik ki meglehetősen aggasztó kép.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Eurostat Litvánia öngyilkosság szlovénia Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Stubnya Bence
2024. szeptember 18. 05:31 Adat, Közélet

Orbán nagyokat mondott, de tényleg nem rosszak a magyar növekedési kilátások

Inkább 3, mint 5 százalékos növekedés várható jövőre, de ez Közép-Európában és az uniós mezőnyben is az erősebb teljesítmények közé tartozhat.

Jandó Zoltán
2024. szeptember 16. 16:18 Adat

Az EU egyik leginkább vízfejű gazdasága a magyar

Majdnem negyedével lenne alacsonyabb Magyarországon az egy főre jutó GDP Budapest nélkül.

Jandó Zoltán
2024. szeptember 16. 09:53 Adat, Élet

Vannak olyan országrészek, ahol több eső esett egy nap alatt, mint a megelőző három hónapban

Az ország nagy részén 24 óra alatt több csapadék hullott, mint a megelőző 30 napban, de voltak olyan mérőpontok, ahol az előző háromhavi mennyiséget is túlszárnyalta.

Fontos

Stubnya Bence
2024. szeptember 18. 16:27 Közélet

A VI. kerületi tiltás után a kormány is ráfordulna az Airbnb-szabályozás szigorítására

Országosan is szigorítás jöhet, a nemzetgazdasági miniszter szerint az Airbnb nem turisztikai, hanem lakhatási kérdés.

Stubnya Bence
2024. szeptember 18. 13:48 Közélet, Világ

Még mindig túl sokan dohányoznak, ezért újabb helyekről tiltaná ki az EU a cigarettát

Magyarországon 26 százalék volt tavaly a dohányosok aránya, az új szabályokat a hevített dohánytermékekre és elektronikus cigarettákra is kiterjesztenék.

Jandó Zoltán
2024. szeptember 18. 10:13 Közélet, Vállalat

A Brazil Államkincstár a hatezer milliárdos magyar cég kötvényéről: ez csalás!

Az értékpapír nem érvényes és soha nem is létezett, a vele kapcsolatos bármilyen kereskedelmi vagy pénzügyi tranzakció illegális - írták a brazilok.