Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2024. szeptember 5. 11:23 Adat

Jobban drágultak a magyar utazási irodák, mint az osztrákok, de kevésbé, mint a románok

A középmezőnyben volt Magyarország idén júliusban a szervezett (vagy társas-) utazások inflációjában az Európai Unió mezőnyében.

  • Az Eurostat friss adatai a tipikusan all-inclusive szervezett utazásokat hasonlítják össze, amelyekben az utazás, a szállás, az étkezések és a fakultatív programok lehetősége is benne van.
  • Magyarországról indulva ez 6,2 százalékkal volt drágább idén júliusban, mint egy évvel korábban, ami egyáltalán nem kiugró érték.
  • A legnagyobb drágulást Franciaországban mérték (22,2%), árcsökkenést pedig csak három országból, Dániából (-0,2%), Finnországból (-2,7%) és Máltáról (-2,9%) jelentettek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA nyaralási szegénység alapján Magyarország is a Balkán részeA 2010-es években nagyot nőtt a nyaralást megfizetni képest magyarok aránya, de az elmúlt pár évben újra nő a nélkülözés ilyen szempontból Magyarországon.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBudapest a túlturizmus felé halad, miközben a belföldi idegenforgalom csak döcögMár messze vannak a 2021-es csúcsok a belföldi turizmusban, Budapest viszont nemzetközi összehasonlításban is jelentős idegenforgalmat vonz.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Thomas Cook összeomlása annak a jele, hogy a társasutazást kinyírja az internetHogyan mehet tönkre ilyen hirtelen egy 178 éve működő gigaméretű utazási iroda, amelynek 16 országban 19 millió utasa volt egy évben? A magyar Neckermann jobb helyzetben van, de a felfordulást nem ússza meg.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat infláció nyaralás társasutazás turisztika turizmus Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Stubnya Bence
2024. szeptember 18. 05:31 Adat, Közélet

Orbán nagyokat mondott, de tényleg nem rosszak a magyar növekedési kilátások

Inkább 3, mint 5 százalékos növekedés várható jövőre, de ez Közép-Európában és az uniós mezőnyben is az erősebb teljesítmények közé tartozhat.

Torontáli Zoltán
2024. szeptember 17. 12:31 Adat

Még mindig dobogós Magyarország az öngyilkosságok számában az EU-n belül

A harmadik legrosszabb helyen áll Magyarország a lakosságarányos öngyilkossági mutatóban a napokban közzétett 2021-es adatok alapján.

Jandó Zoltán
2024. szeptember 16. 16:18 Adat

Az EU egyik leginkább vízfejű gazdasága a magyar

Majdnem negyedével lenne alacsonyabb Magyarországon az egy főre jutó GDP Budapest nélkül.

Fontos

Jandó Zoltán
2024. szeptember 18. 10:13 Közélet, Vállalat

A Brazil Államkincstár a hatezer milliárdos magyar cég kötvényéről: ez csalás!

Az értékpapír nem érvényes és soha nem is létezett, a vele kapcsolatos bármilyen kereskedelmi vagy pénzügyi tranzakció illegális - írták a brazilok.

Torontáli Zoltán
2024. szeptember 17. 16:33 Közélet, Vállalat

Miért mondja Nagy Márton, hogy a Spar politizál?

A Spar és a magyar állam közötti csörte jogi-szakmai oldala helyett a kormány a jelek szerint most már a politikai szálra helyezi a hangsúlyt.

Torontáli Zoltán
2024. szeptember 17. 14:18 Élet, Világ

Euróban számolva is milliárdos lehet az árvízkár Közép-Európában

Egyelőre a mentés a fontos, de több országban már kezdik felmérni a károkat.