Hírlevél feliratkozás
Debreczeni Anna
2024. február 18. 13:13 Adat, Élet

Tarolnak a társkereső alkalmazások, egyre többen hajlandóak fizetni is értük

Csaknem 5 milliárd dollárosra (1800 milliárd forint) nőtt az online társkereső alkalmazások piaca 2022-ben, amit toronymagasan vezet a Tinder.

  • A Tinder 1,79 milliárd dollár bevételt ért el, több mint kétszer annyit, mint a második helyen álló Bumble, a Businessofapps jelentése szerint. Az alapvetően ingyenes alkalmazások főleg előfizetésekhez kapcsolódó extra szolgáltatásokból – a profilok korlátlan számú megtekintése, saját profil előresorolása másoknál, superlike-ok vásárlása és sok más – szerzik bevételüket.
  • 2015 és 2022 között több mint a háromszorosára nőtt a társkereső appok bevétele, a felhasználók száma világszerte is több mint a másfélszeresére nőtt. A Tinder felhasználóinak több mint 10 százaléka, 6,6 millió ember volt előfizető 2020-ban, bevételének 70 százaléka jött előfizetésekből 2019-ben.
  • Minden ötödik internethasználó fenn van egy társkereső alkalmazáson az USA-ban.
  • Megnőtt ugyanakkor a „romantikus csalások” száma is, 2020-ban 304 millió dollárt csaltak ki így az áldozatokból, a mediánösszeg 2500 dollár volt (900 ezer forint).

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHosszú távon cinikussá tesz és kiéget a Tinder, de közben nem eresztA társkereső alkalmazások használata sokaknál vezet kiégéshez, aminek egyszerű neurológiai okai is vannak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz egyik legmélyebb társadalmi változásnak ágyaz meg az internetes párkeresésAz Egyesült Államokban a 2017-ben összejött párok közel 40 százaléka az interneten ismerkedett össze. Nagyobb lett a társadalmi osztályok közötti átjárás.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz internet kiiktatta a barátok közvetítő szerepét a párválasztásbólPár éve még nehéz lett volna elképzelni, hogy nem a közvetett vagy közvetlen ismeretségi körük segítségével választanak párt az amerikaiak, de most már ez a jellemző.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet online társkeresés szerelem társkeresés Tinder Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2024. május 10. 10:14 Adat

Ötszázszor több tao-pénz jutott a felcsúti focinak, mint az országos átlag

Az egy lakosra jutó tao-támogatás Felcsúton meghaladta a 20 millió forintot.

Torontáli Zoltán
2024. május 9. 15:47 Adat, Élet

Durván az olcsó élelmiszerek felé lökte az infláció a bevásárlásokat

A vásárlások értéke jóval nagyobb mértékben csökkent tavaly is, mint a volumen, vagyis nagyon nagy arányú volt a lefelé vásárlás.

Stubnya Bence
2024. május 9. 10:06 Adat

Uniós élmezőnyben van az összes magyar régió az autók számának növekedése alapján

Csak román régiók hagyták le a magyarokat a lakosságarányos autók számának bővülésében. A legszegényebb magyar régiókban volt a legnagyobb növekedés.

Fontos

Hajdu Miklós
2024. május 10. 17:14 Közélet, Pénz

Újabb haladékot kaphatnak a lakossági hiteltörlesztők Nagy Márton szavai alapján

Valószínűtlen, hogy nem hosszabbítja meg a a kamatstop hatályát legalább az év végéig a kormány.

Hajdu Miklós
2024. május 10. 14:02 Közélet

Furcsa szimbóluma lesz a magyar-kínai közeledésnek a cseresznye és a marhasperma

Infrastrukturális beruházások előkészítése mellett a cseresznye és a szarvasmarhafélék örökítőanyagának kiviteléről is megállapodott a magyar kormányfő a kínai elnökkel.

Mészáros R. Tamás
2024. május 10. 05:20 Közélet, Világ

Magyarország üdvözli, az Európai Bizottság egyre inkább üldözi a kínai cégeket

Az európai politikai hangulat már egyértelműen a kínai kapcsolatok újragondolásának irányába mutat, miközben a magyar kormány a 2010-es években ragadt.